Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Deck bouwen vraag

Scroll: [boven|reacties|beneden]
12-3-2024 17:39:00

Hoi,

Ik ben een beginnende speler en ben begonnen en eigen deck te maken en uit te proberen. Korte vraag: als ik wat Google zie ik vaak dat decks uit veel 1,2 mana creatures zouden moeten bestaan. Snap ik. Anders kun je de eerste paar beurten weinig. Dat kan op onhandig zijn.

Ik heb echter een deck met weinig goedkope creatures en verhoudingsgewijs veel dure (sterke). Keerzijde is dus het echt op moeten bouwen van mana.

Klopt het dat het af te raden is om je vooral te richten op sterke, duurdere creatures? Hoe zien jullie dit?

 Reactie plaatsen

Reacties (2)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
13-3-2024 13:59:00

Vaak is een combinatie goed. Met alleen dure ben je al dood voor jij je creatures op tafel krijgt. Een heel snel deck kan dat in een paar beurten doen. En met alleen goedkope zit je vaak met mana over later in het spel en dat is ook zonde.

Premium lid pi (93) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
23-3-2024 09:50:00

Hangt van een aantal dingen af:
Hoe speel je? -> Wanneer je toernooien speelt zoek je de beste efficiëntie. Voor casual potjes met vrienden, zeker in multiplayer, kun je waarschijnlijk makkelijker wegkomen met inefficiëntie.
Welk formaat speel je? -> Als je uit meer kaarten kunt kiezen dan zijn de beste kaarten vaak efficiënter en is er minder gelegenheid voor een kaart met hoge mana cost om sterk genoeg te zijn.
Wat is je strategie? -> Zoals je al identificeerde, met acceleratie van je mana kun je sneller dure kaarten spelen. Een andere manier kan zijn om meer removal te spelen zodat je meer beurten krijgt en op die manier de tijd krijgt om aan de mana te komen voor een duurdere kaart. Weer een andere manier is om een combo van kaarten bij elkaar te krijgen die je zoveel mana geeft als je wilt, want dan maakt de mana cost niet meer uit.

Vaak is het afhankelijk van de situatie en de kaarten en is er niet 1 harde regel voor hoe je je deck zou moeten bouwen.

Veel succes en welkom bij het spel ☺️

Scroll: [boven|reacties|beneden]