Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Update regels

Scroll: [boven|reacties|beneden]
10-12-2021 18:18:00

Dag allemaal,

Het is al jaren geleden, maar het is weer gaan kriebelen.. Morgen samen met een vriend naar de lokale spellenwinkel toe om toch weer eens wat te kopen (lekker low-key, dat wel). Ik vraag mij dan ook af: zijn er de afgelopen 4/5 jaar nog grote veranderingen in het spel aangebracht?

 Reactie plaatsen

Reacties (8)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
10-12-2021 20:47:00

Ja, er zijn wel wat dingen waar je op moet letten, ik zet er een paar voor je op een rij:

- Een blokkend creature dat je tapt, gaat gewoon dood als het genoeg damage krijgt. Sorceress Queen is hierdoor minder sterk geworden.
- Damage gaat niet meer op de stack, het gebeurt gewoon. Ik bezoek elke week nog het Mogg Fanatic kerkhof.
- Daarna gedenk ik meteen ook maar Power Surge, want mana burn is recentelijk AFGESCHAFT. Het hele principe van Magic, dat je als tovenaar je opgewekte energie moet gebruiken om er geen schade van te krijgen, doet er niet meer toe. Dus houd daar rekening mee.
- Bury bestaat niet meer. Dat is nu 'Destroyed and can't be regenerated', omdat er anders vaak erg veel ruimte in het tekstvak van de kaart over was.
- Je hebt na de combat phase nu ook een second main phase, dus potjes duren vaak wat langer.
- En je kan tegenwoordig spelen met (of tegen, wat waarschijnlijker is) kaarten die er niet uit zien als magic-kaarten. Je weet niet wat je ziet.

Verder is het allemaal redelijk hetzelfde nog. Behalve dat je er niet meer vanuit kan gaan dat wat er op een kaart staat, ook daadwerkelijk is wat de kaart doet. Maar zo heb je de belangrijkste punten wel gehad.

10-12-2021 23:27:00

Afgelopen 4/5 jaar, hè. Mana burn is al sinds M10 afgeschaft.
Blokkende creatures doen inderdaad gewoon hun schade als ze getapt zijn. Is al sinds Sixth Edition, als ik mij goed herinner.
Damage gaat gewoon via de stack. COMBAT damage gaat niet meer via de stack. Wel een groot verschil.

Ik kan niet 1-2-3 iets verzinnen van de laatste 5 jaar. Veranderingen zijn meestal niet echt ingrijpend. Grootste verandering is wellicht dat Planeswalkers de supertype "legendary" hebben gekregen, en de regels omtrent Legendary Planeswalkers en Legendary Creatures zijn gelijk getrokken. Plus dat damage naar players niet meer geredirect kan worden naar Planeswalkers. Staat tegenover dat kaarten direct schade kunnen doen aan Planeswalkers. Op Lightning Bolt (STAR) staat bijvoorbeeld "any target", dat verwijst dus naar creatures, players, én planeswalkers.

11-12-2021 00:07:00

Super heren, bedankt voor de reacties. Veel van de genoemde veranderingen heb ik inderdaad nog meegemaakt, maar tegelijkertijd fijn om te horen dat er sindsdien weinig aangepast is. Thanks!

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
13-12-2021 09:27:00

quote: "Damage gaat gewoon via de stack."

Damage gaat helemaal niet via de stack. Spells en abilities die tijdens het resolven damage doen, gaan via de stack. Dat is heel wat anders.

Als damage via de stack zou gaan, zou dat betekenen dat tijdens het resolven van de betreffende spell of ability de damage vervolgens op de stack gelegd wordt. En dat daarna die damage weer zou moeten resolven. (Net zoals hoe combat damage vroeger dus werkte.) Maar dat is dus helemaal NIET zo.

Mijn vermoeden waarom ze het aangepast hadden, was ook omdat het niet consequent was als combat damage wel via de stack zou gaan en noncombat damage niet. Het werkt nu juist consistenter.

13-12-2021 19:15:00

Misschien heb je deze change nog meegemaakt, maar je mag nu nog maar maximaal vier exemplaren van dezelfde kaart in je deck doen.

14-12-2021 18:18:00

Is dat ooit anders geweest dan?

14-12-2021 22:58:00

Wacht, wat is "tappen" eigenlijk?

Casper (2) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
15-12-2021 14:04:00

Tappen is het inschenken van bier vanuit de tap. Is het al weekend?

Scroll: [boven|reacties|beneden]