Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

[DECK] Stasis

Scroll: [boven|reacties|beneden]
9-10-2021 20:49:00

Dit is mijn versie van Stasis. Het is een prison/control deck dat wint door early game controle te houden, om daarna een gamewinnende combo op te leggen. Restricties voor het deck zijn: budget, alleen kaarten met oude lay-out, ook legacy legal.

De verschillende combo's:
Stasis + Chain of Vapor: Soft lock. Speel stasis en betaal zo lang mogelijk zijn upkeep. Als je nog maar 1 ongetapte island overhebt speel je chain of vapor om Stasis terug naar je hand te halen. Vervolgens untap je en kan je Stasis opnieuw spelen.
Stasis + Root Maze + Forsaken City: Hard lock. Door Forsaken City elke beurt te ontappen kun je Stasis oneindig in het spel houden. Dit is alleen een win als je tegenstander minder kaarten in zijn library heeft dan jij (dus speel daar op in!)
Stasis + Root Maze + Chronatog: Hard lock. Met Chronatog geef je steeds je beurt weg, hierdoor hoef je nooit kaarten te pakken. Dit is een consistente win.

Het deck bevat verder Duress om disruption weg te halen voordat je je combo speelt. Verder veel counterspells, en wat cardfixing in de vorm van Impulse en Lim-Dul’s Vault.

Sleeper Agent (vervangen door black vise) zit in het sideboard voor het geval je tegenstander kaarten heeft die automatisch teruggeschud worden op het moment dat ze in de graveyard terecht komen. (Bijvoorbeeld Emrakul.) Deze kaarten voorkomen dat je tegenstander gedeckt kan worden, waardoor je in gelijkspel eindigt. Sleeper Agent doet in dit geval toch nog damage, waardoor je wint.

Commentaar en voorgestelde verbeteringen zijn welkom!

// SPELLS
4x Chain of Vapor
4x Counterspell
4x Daze
4x Impulse
4x Mana Leak
4x Lim-Dul’s Vault
2x Chronatog
4x Root Maze
4x Stasis
4x Duress

// MANA SOURCES
2x City of Brass
4x Forsaken City
4x Gemstone Mine
12x Island

// SIDEBOARD
3x Tormod’s Crypt
2x Black Vise
2x Energy Flux
1x Circle of Protection: Green
1x Circle of Protection: Red
1x Swords to Plowshares
1x Chill
2x Teferi’s Response
2x Disenchant


// TER OVERWEGING
Muddle the Mixture is nu uit in old layout

Link naar oude versie van het deck: hier

 Reactie plaatsen

Reacties (4)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
10-10-2021 14:22:00

Een klassieke Premodernversie van een Stasis deck inderdaad. Root Maze en Chronatog als win is één van de leukste varianten naar mijn mening, plus complimenten voor alleen oude layout kaarten.
Wat dat betreft: Fabled Passage? Die kan ik alleen als ''nieuwe'' kaart vinden.
Verder heb je denk ik tenminste 2 islands meer nodig, dus een totaal van 24 landjes. Verder zou ik kaarten als Thwart en Gush overwegen om te counteren en sneller door je deck heen te gaan. Maar Lim-Dul's Vault is ook een mooie optie.
Leuk deck dus, om mee te spelen dan, niet om tegen te spelen. Misschien alleen jammer dat je het Legacy legal wilt houden, anders had je nog je Mox Emerald erin kunnen doen.

10-10-2021 21:26:00

Fabled Passage is sinds kort in old lay-out: hier Helaas wel alleen in foil, waar ik ook niet zo op ben. Maar ik ben al lang al blij dat ze weer old lay-out spul drukken.

15-10-2021 12:08:00

Ik zag trouwens dat Black Vise overal unbanned is, dus die ga ik er in doen ipv Sleeper Agent.

Gush is banned en restricted. Thwart is wel een mooi optie. Die overweeg ik ook nog wel, al is het wel vooral een mid- tot lategame kaart. Misschien als 2-of . . .

15-10-2021 17:02:00

Dat was ik vergeten ja, dat Gush banned is in Legacy. Is het Premodern format (4th tot Scourge) niet iets voor jou, als je (net als ik) graag met oude kaarten speelt? Daar is Gush overigens gewoon legaal.

Scroll: [boven|reacties|beneden]