Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Wat maakt een goed deck management programma?

Scroll: [boven|reacties|beneden]
9-5-2021 0:03:00

Beste Nedermagicers,

Ik las het treurige nieuws dat Nedermagic niet langer zal doorgaan in zijn huidige vorm.

Nedermagic was voor mij de site waar ik mijn eerste kaartjes bestelde en keek voor suggesties voor mijn eerste (pauper) deck. Het doet me pijn dat deze community niet langer zal voortbestaan in zijn huidige vorm; maar ik begrijp de redenatie van Michiel maar al te goed.

Inmiddels speel ik zo'n 7 jaar EDH met een groep vrienden. Ik ben een casual EDH'er; en een lurker op deze forums. Voor mij zit de lol vooral in de groepsdynamiek van het spel. Het deckbuilden is voor mij vooral suggesties van mijn mede-spelers; al mijn decks zijn samengesteld met flink wat hulp van die medespelers. Ik wil gewoon lol hebben -niet meer- en EDH was daarvoor perfect. De sterkste verliest meestal als eerste!

Na 7 jaar rijkt mijn geheugen nog altijd niet veel verder dan wat een "Sol Ring" is; en daarom begon ik een goede maand geleden aan de website WantHave.com. Het idee was dat ik daarop eenvoudig een lijst bij kan houden per deck van kaarten die ik nog moet bestellen. Vandaar de naam: WantHave.com.

Ik had ook een aantal non-mtg gerelateerde zaken die ik op die site wilde bijhouden, dus ik was van plan het vrij generiek aan te pakken.

Van beroep ben ik een full-stack software developer en aanvankelijk wilde ik dit concept vooral bouwen voor mijn eigen doeleinden.

Nadat ik dit treurige nieuws van Nedermagic las dacht ik er aan om het concept wat serieuzer te benaderen wat betreft MTG / deck-building, aldus mijn vraag;

Wat vind jij de belangrijkste functies voor een decklijst programma?

Functies graag gesorteerd naar belangrijkst/minst belangrijk :-)

Ik begrijp dat er genoeg deck-mgt websites zijn; dus ik ben vooral benieuwd naar wat Nedermagic zo onderscheidend en nuttig maakte ten opzichte van andere websites.

Mijn beste wensen aan Michiel Smit! Bedankt voor het opzetten van deze community. Ik hoop van harte dat je er goed vervolg aan kan geven!

Niels


(( momenteel plan ik de Scryfall database als basis te gebruiken voor het programma, ik gebruik Golang / Gin / React / TypeScript, maar alles is bespreekbaar ))

 Reactie plaatsen

Reacties (4)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
9-5-2021 11:20:00

Ik heb het collectie systeem van nedermagic altijd graag gebruikt voor de administratie van mijn kaarten. Al heb ik nooit onderzoek gedaan naar iets anders, want ik kwam al op nedermagic toen het systeem werd geïntroduceerd.

Het systeem van nedermagic is volgens mij redelijk recht toe recht aan, maar wat het erg fijn maakt zijn alle koppelingen met de andere functionaliteiten op nedermagic:
- Je kan bij decks zien welke kaarten je in je collectie hebt staan en welke niet en daar ook meteen de kaarten die je nog niet hebt als wants toevoegen.
- Je kan met de fijne zoekfunctie van nedermagic aanvinken dat je alleen in eigen collectie wil zoeken.
- Je kan van anderen zien welke kaarten ze te ruil aanbieden.

Het enige wat ik gemist heb is dat je je collectie deel van de collectie prive zou kunnen houden. Dat had ik wel prettig gevonden.

9-5-2021 16:20:00

Ik heb niet echt eisen, het volgende is in geen bijzondere volgorde.

In decks op Nedermagic worden de Commander/Sideboard niet meegerekend tot het deck. Dus als je zoekt op "deck moet kaart bevatten: Vega, the Watcher" dan pakt het mijn Vega-commanderdeck dus niet omdat Vega bij "sideboard" staat.
Commander en Sideboard scheiden is prima, maar zorg dat de commander wel tot het deck hoort.

Ik vind hoe "granular" kaarten ingevoerd kunnen des te beter het is. Ik heb bijvoorbeeld verschillende Swords to Plowshares van verschillende sets en talen en het is handig welke kaart in welk deck zit. Dit is dus inclusief aan kunnen geven of een kaart foiled is.

Visuele weergave van het deck is wel redelijk belangrijk. Het is voldoende als deze je deck scheidt op creatures/non-creatures/land.

Ruimte voor een maybeboard/aantekeningen.

Uit mijn hoofd is dat het minimale. Succes!

10-5-2021 10:02:00

Ik vind belangrijk aan een deckmanagementprogramma:

1. Het makkelijk invoeren van kaarten.
Wat me op een gegeven moment naar een andere site voor het beheer van mijn decks heeft gebracht is dat je op Nedermagic altijd de kaartnamen helemaal moet uittypen. Spelfouten of verkeerde komma's zorgen ervoor dat je terug moet om de namen na te lopen, de autocorrect bevat niet altijd de goede suggestie of de lijst isextreem lang. Als je dit al tijdens het invoeren ziet is de kans veel groter dat je de goede kaart invoert.

2. Een visueel overzicht van het deck.
De optie om het deck in plaatjes te zien vind ik het fijnste van Nedermagic. Je hebt dan niet je hele tafel vol kaarten, maar een scherm. Dat ruimt toch veel sneller op .
Een visueel overzicht van de manabase, manacurve e.d. is ook erg fijn, evenals een duidelijk onderscheid in categorieën van cardtypes. Wat ik erg waardeer in deckstats is dat je decks ook kunt sorteren op creaturetype bijvoorbeeld.

Mocht je ook een collectiebeheer er bij doen als optie is het fijn om verschillende categorieen te hebben, net als hier. Het onderscheid in collectie, haves, wants heb ik nog weinig gezien. Dat onderscheid zou ook kunnen zorgen voor ruilen / traden en voor makkelijk ruilen met je speelgroep, zonder dat je elke keer een uur door mappen zit te bladeren. Iemand anders postte een link naar deckbox.org, lijkt me al erg prettig, maar is erg Amerikaans, een Europese variant lijkt me wel zo prettig, dan zou je nog een keer met iemand in een buurland kunnen ruilen ofzo.

diony (4) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
24-5-2021 20:10:00

Hey gaaf om te horen, ik ben erg benieuwt.

als eerste, ik ben zelf ook een full stack developer, en had zelf ook al het idee misschien iets te bouwen, maar was me toch iets te veel werk. echter als je hulp nodig hebt dan ben ik wel geintereseerd. zelf heb ik ook al ervaring met golang, en ben ik wel bekend met web components (vue.js helaas niet echt met react). Neem eventueel contact op via een nedermagic mail

voor mij zijn de volgende functies belangrijk:

- zien welke kaarten (inc serie & foil) in een deck zitten
- uitgebried doorzoeken van eigen collectie (en vooral haves, zodat ik kan kijken wat ik heb liggen zonder het uit een deck te moeten halen)
- van een kaart (alle series) zien of ik hem heb en dan ook in welke decks
- overzicht van een deck
manacurve - uitgesplits bij type
kleuren (zowel mana source als costs)
- testen decks (starthand)

ook leuk om te hebben zou zijn:
- makkelijk invoeren van precons: in een click een precon toevoegen aan mn collectie (in haves of direct als deck in de collectie)
- makkelijk invoeren van losse kaarten (denk aan hoe je in nedermagic een decklist invoert: eerst kaartnamen dan serie, en dan met een knop toevoegen aan collectie/haves)

Scroll: [boven|reacties|beneden]