Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Collectie beheer

Scroll: [boven|reacties|beneden]
6-5-2021 10:01:00

Mede-NederMagiccers,

Met het komende afscheid van NederMagic zoals we het kennen moet ik, samen met waarschijnlijk een aantal anderen, op zoek naar een nieuwe plek om mijn collectie te beheren. Het onderscheid tussen collectie, haves en wants vind ik ideaal, de manier waarop Michiel dit heeft opgezet en onderhouden is me altijd werkelijk perfect bevallen.

Heeft een van jullie tips voor een plek om dit op een vergelijkbare manier te doen? Doordat het hier zo soepel werkte, heb ik nooit de behoefte gehad om me daarin te verdiepen - maar dat verandert dus nu ;-)...

Groeten,

Stijn

 Reactie plaatsen

Reacties (16)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Rick (64) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
6-5-2021 14:44:00

Je kan eens een kijkje nemen op deckbox.org, werkt best aardig.

7-5-2021 12:40:00

Tnx, die had ik ook al gevonden. Het voelt een beetje jaren negentig, maar de meesten zijn er behoorlijk positief over inderdaad.

Nog andere suggesties / ervaringen ?

Premium lid pi (93) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
13-5-2021 12:37:00

Ik heb er persoonlijk voor gekozen om mijn collectie in een spreadsheet bij te houden. Dit geeft me toegang tot formules voor leuke overzichten en met wat puzzelen heb ik er ook een prijs bron aan gekoppeld (helaas niet een publiek beschikbare) die eventueel ook kaart informatie heeft. Ik kan hierin zelf bouwen wat ik maar wil, in plaats van dat ik afhankelijk ben van wat iemand anders handig vond.

Als ik het nu zou bouwen zou ik waarschijnlijk een manier zoeken om hoe vaak ik een kaart heb ook in de database te zetten en er uit te halen. Dit zou nog steeds via een spreadsheet kunnen, maar het zou het makkelijker maken om in de toekomst verbeteringen te doen omdat data en weergave gescheiden zijn. Nu zit ik met veel formules in het spreadsheet die ingewikkelder zijn dan nodig. Met de aantallen in de database zou ik die logica in de queries kunnen plaatsen. Op dat punt is eigenschappen toevoegen ook makkelijker, bv of een kaart een collectie have of ruilbare have is. Misschien een projectje voor de toekomst.

Dat gezegd hebbende, hier is best wat technische kennis voor nodig. Met een spreadsheet kom je al behoorlijk ver, zeker als je een beetje overweg kunt met formules.

17-5-2021 11:30:00

Hey Pi,

Tnx voor de reactie. Een spreadsheet is inderdaad ook een serieuze optie. Ben redelijk gewend te werken in Excel, dus ik denk ook dat ik daar een mooi hobby project van zou kunnen maken inderdaad.

Ik ben er nog altijd niet helemaal uit, haha.

Groeten,

Stijn

Premium lid pi (93) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
10-6-2021 09:06:00

Als je die kant op wilt kan hier een interessante bron zijn voor je spreadsheet. Ik heb geen Excel zelf, dus nooit gezocht naar een JSON parser daarvoor, maar voor Google Sheets bestaat het iig en het is waarschijnlijk ook niet het allermoelijkste om zelf te maken in VBA.

10-6-2021 09:15:00

Ik gebruik tegenwoordig de data van Scryfall. Die hebben ook bulkfiles met alle kaarten in json.

12-6-2021 18:16:00

Deckbox vind ik persoonlijk een goede site en die lijkt me niet snel down gaan.

Maar het import formaat van deckbox en export van NM verschilt nogal. Heeft iemand daar een handige parser/converter voor gemaakt toevallig? Ik zal toch niet de enige zijn die een paar 1000 regels moet overzetten?

Met de hand gaat het tientallen uren kosten gok ik.

1-7-2021 16:18:00

TheManaVault (themanavault.nl) is de site die wij met onze vriendengroep nu gebruiken.

Wij maakten met onze vriendengroep ook veelvuldig gebruikt van de functionaliteiten van Nedermagic en helaas zijn die nu gestopt. We gebruikten de site onder andere voor ons toernooiformaat Nedermagic 30euro, waarbij een deck maximaal 30 euro op nedermagic mocht zijn. Voor dit formaat hadden wij al een site gebouwd om onze toernooiuitslagen en de gespeelde decklijsten bij te houden. Met het verdwijnen van een deel van de functionaliteiten op Nedermagic heeft de programmeur in onze vriendengroep de site verder uitgebreid, zodat we nu ook onze collectie bij kunnen houden en decklijsten nu ook met specifieke series en arts in kunnen voeren.

De site is nog volop in ontwikkeling, maar wat er nu al is:
- Een complete kaartendatabase met alle paper en online kaarten die er zijn uitgebracht (mysteryboosters, the list, allerlei promo's, etc)
- Decks en commentaren erop invoeren, bij deckinvoer kun je iedere art en serie kiezen. En je kunt er voor kiezen je decks alleen prive op te slaan.
- Je collectie bijhouden en bekijken in plaatjes (er is een exceltool om de nedermagic datadump om te zetten in een file voor massa invoer op de site, dit zorgt ervoor dat gemiddeld zo'n 90% tot 95% van je collectie automatisch wordt ingeladen). De tool is bij mij op te vragen.
- Dagelijkse automatische update van kaarten in nieuwe series (zoals nu Adventures of the forgotten Realms)
- De collectie is op dit moment nog afgeschermd, maar zal dat zal later een keuze worden.
- Kaartcommentaar is ook mogelijk.

De registratie staat gewoon open en iedereen is welkom. Deze site is geen webshop en zal dat ook niet worden.

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
2-7-2021 08:44:00

@the dude: Ik heb me geregistreerd.

2-7-2021 08:50:00

Leuk Xander! Welkom en als je vragen hebt hoor ik het graag! Ook als je het Exceltooltje wilt hebben om je Nedermagic datadump van de collectie om wilt zetten naar een invoerfile voor de site.

3-7-2021 10:25:00

De haves en wants van andere gebruikers zijn nu zichtbaar op de themanavault.nl.

Daarnaast is de beta versie van de messagebox net live gegaan. Je kunt hier dus nu weer door collecties struinen en ruilvoorstellen versturen zoals op Nedermagic mogelijk was (alles uiteraard op eigen risico).

De ontwikkeling van functionaliteiten op de site gaat verder. Voor iedereen die de verdwenen functionaliteiten van Nedermagic mist. Je bent van harte welkom om naast Nedermagic ook af en toe themanavault.nl te bezoeken.

22-7-2021 05:34:00

Ik ben ook met veel plezier overgestapt naar themanavault.nl

Veel functionaliteit is hetzelfde als wat we hier hadden: message, collectie (makkelijk over te zetten met een download en upload) en decks invoeren.

Features worden nog verder uitgebreid, maar de site werkt nu al heel fijn!

22-7-2021 08:00:00

Ben er ook te vinden.Nu bezig collectie in te voeren doe het wel handmatig om weer helemaal up to date te zijn. Maar erg goeie site en de jongens breiden de functies steeds verder uit.

29-7-2021 15:11:00

Ik kom er zojuist achter dat het collectie gedeelte ermee ophoudt. Jammer zeg. Zou ik deze gegevens kunnen exporteren? Nu kan ik ze niet meer vinden, heb jij deze toch nog ergens op een back-up staan, Michiel Smit?
groet

29-7-2021 15:55:00

In het topic hier staat de link.

3-10-2021 19:46:00

Ik zou graag nog een keer de aandacht willen vestigen op themanavault.nl dus ik hoop dat Michiel dat goed vindt.

Deze site hebben we opgezet vanwege het verdwijnen van een aantal functionaliteiten hier, die we als verstokte nedermagicers moeten missen. Het is niet bedoeld als vervanging van Nedermagic, maar als aanvulling op.

Sinds vandaag is het collectie beheer op de themanavault.nl uitgebreid met een functionaliteit om in een keer en met een druk op de knop jouw wants te vergelijken met de haves van een andere gebruiker. Op deze manier is het maken van een ruil nog nooit zo makkelijk geweest.

Voor iedereen die graag naast nedermagic nog een plek zoekt voor collectiebeheer en deckbeheer neem vooral eens een kijkje op themanavault.nl.

Ps: we hebben een excel tool gemaakt die de datadump van je collectie op Nedermagic omzet naar invoer voor themanavault.nl

Scroll: [boven|reacties|beneden]