De winkel is momenteel gesloten. Zie topic.

Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)
Time Spiral Remastered (TSR)
Kaldheim (KHM)
Kaldheim Commander (KHC)
Commander Legends (CMR)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Collectie beheer

Scroll: [boven|reacties|beneden]
6-5-2021 10:01:00

Mede-NederMagiccers,

Met het komende afscheid van NederMagic zoals we het kennen moet ik, samen met waarschijnlijk een aantal anderen, op zoek naar een nieuwe plek om mijn collectie te beheren. Het onderscheid tussen collectie, haves en wants vind ik ideaal, de manier waarop Michiel dit heeft opgezet en onderhouden is me altijd werkelijk perfect bevallen.

Heeft een van jullie tips voor een plek om dit op een vergelijkbare manier te doen? Doordat het hier zo soepel werkte, heb ik nooit de behoefte gehad om me daarin te verdiepen - maar dat verandert dus nu ;-)...

Groeten,

Stijn

 Reactie plaatsen

Reacties (7)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Premium lid Rick (64) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
6-5-2021 14:44:00

Je kan eens een kijkje nemen op deckbox.org, werkt best aardig.

7-5-2021 12:40:00

Tnx, die had ik ook al gevonden. Het voelt een beetje jaren negentig, maar de meesten zijn er behoorlijk positief over inderdaad.

Nog andere suggesties / ervaringen ?

Premium lid pi (93) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
13-5-2021 12:37:00

Ik heb er persoonlijk voor gekozen om mijn collectie in een spreadsheet bij te houden. Dit geeft me toegang tot formules voor leuke overzichten en met wat puzzelen heb ik er ook een prijs bron aan gekoppeld (helaas niet een publiek beschikbare) die eventueel ook kaart informatie heeft. Ik kan hierin zelf bouwen wat ik maar wil, in plaats van dat ik afhankelijk ben van wat iemand anders handig vond.

Als ik het nu zou bouwen zou ik waarschijnlijk een manier zoeken om hoe vaak ik een kaart heb ook in de database te zetten en er uit te halen. Dit zou nog steeds via een spreadsheet kunnen, maar het zou het makkelijker maken om in de toekomst verbeteringen te doen omdat data en weergave gescheiden zijn. Nu zit ik met veel formules in het spreadsheet die ingewikkelder zijn dan nodig. Met de aantallen in de database zou ik die logica in de queries kunnen plaatsen. Op dat punt is eigenschappen toevoegen ook makkelijker, bv of een kaart een collectie have of ruilbare have is. Misschien een projectje voor de toekomst.

Dat gezegd hebbende, hier is best wat technische kennis voor nodig. Met een spreadsheet kom je al behoorlijk ver, zeker als je een beetje overweg kunt met formules.

17-5-2021 11:30:00

Hey Pi,

Tnx voor de reactie. Een spreadsheet is inderdaad ook een serieuze optie. Ben redelijk gewend te werken in Excel, dus ik denk ook dat ik daar een mooi hobby project van zou kunnen maken inderdaad.

Ik ben er nog altijd niet helemaal uit, haha.

Groeten,

Stijn

Premium lid pi (93) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
10-6-2021 9:06:00

Als je die kant op wilt kan hier een interessante bron zijn voor je spreadsheet. Ik heb geen Excel zelf, dus nooit gezocht naar een JSON parser daarvoor, maar voor Google Sheets bestaat het iig en het is waarschijnlijk ook niet het allermoelijkste om zelf te maken in VBA.

10-6-2021 9:15:00

Ik gebruik tegenwoordig de data van Scryfall. Die hebben ook bulkfiles met alle kaarten in json.

12-6-2021 18:16:00

Deckbox vind ik persoonlijk een goede site en die lijkt me niet snel down gaan.

Maar het import formaat van deckbox en export van NM verschilt nogal. Heeft iemand daar een handige parser/converter voor gemaakt toevallig? Ik zal toch niet de enige zijn die een paar 1000 regels moet overzetten?

Met de hand gaat het tientallen uren kosten gok ik.

Scroll: [boven|reacties|beneden]