De winkel is deze zomer gesloten. Lees het topic. Bestellen kan nog t/m 28 mei.

Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)
Time Spiral Remastered (TSR)
Kaldheim (KHM)
Kaldheim Commander (KHC)
Commander Legends (CMR)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

[NederMagic] Tijd van komen, tijd van gaan.

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  [eerste] [vorige1 2 3  [volgende] [laatste]
3-5-2021 14:09:00

Hoi!

Na lang twijfelen en het nog een heeeele tijd aankijken heb ik besloten om te stoppen met NederMagic in de huidige vorm.
Na 28 mei 2021 gaat de winkel ook tijdelijk dicht.

Het wil niet zeggen dat ik meteen helemaal stop met magic, maar wellicht na al die jaren wel een pauze neem. Ik heb het heel lang met veel plezier gedaan, maar moet eerlijk zijn en inzien dat de community niet meer is wat het ooit geweest is. Het kost me heel erg veel tijd en de activiteit is toch matig. Maar naast dat vind ik het ook iets minder leuk worden met al die nieuwe series en kaarten. Ik heb minder zin in spelen en ook qua verkopen is het al heel lang te stil om rendabel te zijn.

Wat ik precies ga doen in de toekomst weet ik nog niet, maar ik heb een koppeling gemaakt met magiccardmarket dus het zou goed kunnen dat de hele voorraad daarheen verhuist en op nedermagic zelf een wat beknoptere winkel komt meer gericht op de verkoop en minder op het runnen van een hele community.

Laten we deze maand nog even los gaan met bestellen en wellicht wat leuke acties, daarna ga ik even vakantie houden en dan wellicht ombouwen tot een nieuwe vorm van nedermagic.
Ik heb een tool online staan om je collectie en decks te downloaden in excel.
Je krijgt een waarschuwing dat het formaat niet klopt, maar die kun je negeren, dat is omdat ik hem dynamisch maak. Ik heb gemerkt dat bij een aantal te grote collecties de link niets doet. Stuur me in dat geval even een berichtje dan doe ik het handmatig voor je.
- Download collectie in excel.
- Download decks in excel.

In dit topic kunnen we nog eens als vanouds losgaan met discussieren.

WE LOVE MAGIC!

Mvg,
Michiel Smit

 Reactie plaatsen

Reacties 26-50 (70)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  [eerste] [vorige1 2 3  [volgende] [laatste]
4-5-2021 16:13:00

Beste Michiel,

Het meeste is al gezegd door anderen, maar ook ik ga Nedermagic en jouw persoonlijke service heel erg missen. Fantastisch hoe vaak je voor mij nog een kaart hebt opgezocht die eigenlijk niet meer op voorraad was. Je hanteert een heel fijne, flexibele manier van verkopen waardoor je altijd de eerste plek was waar ik keek voor kaarten.
Ook van de zoekmachine maak ik nog steeds wekelijks gebruik, ik hoop van harte dat die ook op een nieuwe website blijft bestaan.
Heel erg bedankt voor alles en het allerbeste toegewenst voor wat je allemaal, al dan niet met Magic, nog wilt gaan doen!

Hartelijke groet, David

Premium lid pi (93) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
4-5-2021 18:21:00

Oy Michiel,

Begrijpelijke beslissing. Veel succes verder!

Het is voor mij denk ik dichter in de buurt van 2 decenia. Ben nooit super actief geweest, maar heb over de jaren best veel gepost. Was ook leuk om af en toe bij je te komen ruilen. Voor crappies ruilen was geweldig, mooi dat daar een plek voor was.

mazzel

pi

Premium lid timewa (0) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
4-5-2021 18:34:00

Beste Michiel,

Je bent een pionier en hebt meer gebouwd dan alleen een prachtige site: Een community. Een platform waar beginnende en ervaren MtG spelers dingen konden leren. Een plek voor discussie en humor die je niet snel elders op een forum vindt. Waarvoor veel dank!

Erg jammer dat consolidatie en schaalgrootte (lees MCM) leidt tot teruglopende verkopen voor je. Het is een trend van deze tijd. Het electronica dorpswinkeltje waar mensen wel gaan kijken, advies inwinnen, en vervolgens online bestellen of het bij de MM halen omdat het een tientje minder kost. Menselijk gedrag, net als het menselijk gedrag van die zelfde mensen om na verloop van tijd te klagen dat het vroeger toch gezelliger was in het centrum toen die kleine winkeltjes er nog waren. Hetzelfde zien we op grotere schaal met de verschuiving van de welvaart naar China waar sommigen nu over mopperen, dezelfde mensen die altijd voor een dubbeltje op de 1e rang Chinese producten kochten.

Anyway, back on-topic: Kunnen wij als forumbezoekers iets doen om je te helpen? Ik zou het bijvoorbeeld wel heel erg leuk vinden als het kaartcommentaar online blijft staan. Zelfs als nieuwe kaarten niet zouden worden toegevoegd. En ik ben bereid daar voor te betalen. Misschien goed als je een paar maanden sabbatical houdt, alles even laat bezinken, en dan terugkomt met een voorstel over Nedermagic 2.0, wellicht met een ander verdienmodel?

Hoe het ook loopt, super bedankt en veel succes met de overpeinzingen!
Tim

4-5-2021 19:18:00

Sadge.

Nee zonder gekheid, het einde van een tijdperk voor mij. Ik denk dat ik al bijna 20 jaar op de site kom. Superveel geruild die eerste jaren. Altijd maar de site blijven verversen om te zien of je een nieuwe Nedermessage had. Mooie tijden. Jammer dat het de afgelopen jaren een stuk rustiger is geworden. NederMagic zal voor mij altijd nostalgie blijven.

Succes met wat je ook gaat doen Michiel!

4-5-2021 20:27:00

Zoals anderen al gezegd hebben: dit voelt als het einde van een tijdperk. Dankzij Michiel ben ik begonnen met Magic spelen, en de rest is geschiedenis, zoals ze zeggen... Ik ben erg dankbaar voor alles wat Michiel en NM hebben betekend voor mij persoonlijk en voor de community als geheel. Tijden zijn flink veranderd en de sociale functie van NM is inderdaad helaas flink afgenomen, dus ik begrijp het besluit om de stekker er uit te trekken.

Ik wens je alle goeds, en ben benieuwd waar je nu je talent, creativiteit en betrokkenheid gaat inzetten!

4-5-2021 22:15:00

Hoi Michiel,

Arjan gaf door dat NederMagic gaat stoppen in zijn huidige vorm. Inmiddels al aardig een tijd geleden dat ik actief was maar ik heb altijd heel veel lol gehad op NederMagic met ruilen, symbolen maken, nieuwsberichten posten etc, dat was zeker een mooie tijd en leuk om met jou en de andere moderators toen samen te werken om de community in stand te houden. Jammer om te horen dat dit veranderd is maar goed dat je even de tijd neemt om te kijken hoe je verder wilt gaan in de toekomst.

Fijne vrije tijd alvast toegewenst en succes met het uitdenken van je volgende plannen!

Hartelijke groet,

Melle

Mat (50) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
4-5-2021 23:34:00

Beste Michiel,

Het meeste is al gezegd door anderen, maar ook namens mij kei hartstikke bedankt voor je inzet, je erg fijne website en de geweldige community die je hebt opgericht!

Groeten, Mat

5-5-2021 9:35:00

Hoi Michiel,

Zoals de anderen aangeven vind ik het ook jammer dat je stopt. De keus is volkomen duidelijk. Ik ben bijna 20 jaar actief op de site en heb er met veel plezier gebruik gemaakt van alle mogelijkheden en met name het ruilen gebruikte ik het meeste. Het heeft mij veel geholpen in het groeien van mijn collectie.

Geniet van je tijd.

P.S. Zelf meld ik mijzelf ook aan om gebruik te maken van een exportdocument van mijn collectie.

5-5-2021 9:43:00

Beste Michiel,

Bedankt voor het runnen van Nedermagic. Ik ben vooral lid geweest van de community. Toen ik begon om ideeen op te doen en regelvragen voor specifieke kaarten op te zoeken. Het kaartcommentaar was (en is) nog steeds het meest onderscheidende van alle websites.

Ruilen heb ik een tijdje gedaan, maar het werd inderdaad steeds lastiger om dat te doen, ik check nog regelmatig of er topics zij met kaarten die ik had en zocht, maar zelf actief mijn haves en wants actualiseren deed ik niet meer.

In ieder geval bedankt voor het runnen van een site die me heel erg geholpen heeft het moeilijke spelletje onder de knie te krijgen. En daarmee ook de mensen hier in de community, die Michiel hier jaren heeft weten samen te brengen.

En voor mensen die nog wat forumactiviteit zoeken zonder op discord of reddit terecht te komen is deckstats.net wellicht een alternatief. Er is ook een prettige deckbuilder. Al zijn er voor het laatste inmiddels heel veel alternatieven, maar ik vind dit persoonlijk een erg fijne.

Wie weet tot ziens! Maar wat je ook gaat doen, het zal wel goed gaan. Met de drive en passie die je al die tijd hebt gestoken in Medermagic zul je wat je ook gaat doen vast weer tot een succes maken.

Groeten, Paul

5-5-2021 13:20:00

Bedankt voor alle berichten weer! Goed om te lezen die positiviteit.
Misschien kan ik idd nog iets houden als kaartcommentaar of het reageren op nieuwsberichten oid, maar ik moet even goed bedenken hoe en wat. Nu al allemaal ideeen in m'n hoofd

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
5-5-2021 14:05:00

@Michiel: Ik sluit me aan bij wat er al gezegd is. Bedankt voor alles wat je gedaan hebt!

Ik heb de spelregels van Magic pas echt goed doorgekregen, doordat ik hier regelvragen ben gaan beantwoorden. In het begin zat ik constant in de comprehensive rules te bladeren. Ondanks dat ik het antwoord in die tijd niet direct paraat had, ben ik altijd best goed geweest in het interpreteren van teksten (voor mijn werk moet ik zo nu en dan fiscale wetgeving of NHG-regelgeving analyseren). Ik vroeg me soms af wie het er meeste van leerde, de vragensteller of ikzelf.
In een later stadium kon ik de meeste vragen uit mijn hoofd beantwoorden en was het dus weer een nuttige manier voor me om mijn spelregelkennis bij te houden.
Ik heb dat al die tijd met alle plezier gedaan, want het was dus een win/win. Het was nuttig voor de vragensteller en het was nuttig voor mezelf.

Lang verhaal kort. Dat heb jij gefaciliteerd. Bedankt! Ik zou het wel een beetje gaan missen, maar aan de andere kant speel ik zelf ook niet zo veel meer (prioriteiten komen toch anders te liggen als je wat ouder wordt), dus ik zou het op zich ook wel weer snappen als je iets heel anders zou gaan doen.

5-5-2021 17:05:00

Aah man, en net nadat ik mijn 22 edh decks net weer had ge-update.

Ook ik ben hier al heeel lang klant/forumgebruiker, userid op pp pagina met maar 4 cijfers

Ik ga het zeker wel missen als het helemaal dichtgaat...ondanks het grote aanbod aan verschillende verkopers was dit voor mij toch altijd de go-to als er een nieuwe set aankwam...je gaat toch wennen aan functionaliteiten en die hebben ze elders niet zoals hier.

Mocht je er helemaal mee stoppen, dan bedankt voor de service en de site al deze jaren, en ik houd me graag aanbevolen voor een export van mijn decks via e-mail.

Cheers,

Frank

5-5-2021 17:17:00

Ik ben voor decks wat aan het maken en ik denk dat ik voor zowel collectie als decks een link in dit topic ga zetten om het zelf te kunnen doen.

Ik kan het ook alweer niet laten om een beter datamodel voor de shop te ontwerpen voor een eventueel nieuwe shop waarin ik ook andere talen en condities van dezelfde kaart kan aanbieden haha.

5-5-2021 18:27:00

Hey Michiel,

Na vele jaren CvsC deals hier op Ndermagic te hebben gemaakt heb ik inmiddels een vermogen kunnen aan ruilen. Je hebt geen idee hoe erg ik dit ga missen Michiel

Ik snap al je standpunten. Je hebt van je passie werk kunnen maken maar helaas is de markt van 'the world of magic' wispelturig en is er veel concurrentie. Spijtig dat het is vervlogen. Ik herinner me nog dat je je baan kon opgeven omdat Nedermagic zo lekker liep

Nedermagic is voor mij m'n verzamelplek waar ik mijn collectie bijhoudt, waar ik inspiratie voor 'new deck builds' bijhoudt en waar ik grotendeels aan mijn wants kom. Klein spul kocht ik vaak bij je, zo ook om FOIL member te zijn. Vond ik een mooi en betrouwbaar systeem om traders op Nedermagic te classificeren en refereren, zeg maar

Verder ruilde ik hier altijd CvsC. Al mijn duals heb ik hier bij geruild tegen oa. planeswalkers Je wil niet weten hoeveel winst ik heb gemaakt Nou, zoiets wil ik niet kwijt. mijn kaarten zijn inmiddels een beetje mijn investering geworden. Mijn appeltje voor de dorst

NOTE:
Kun je het CvsC systeem behouden(updaten) in je nieuwe Nedermagic versie? Zeg maar van Nedermagic een uitsluitend CvsC website maken. Ik weet niet of dat rendabel voor je is. No shop, just trade!

Fijne vakantie Michiel en bedankt dat je dit mogelijk hebt gemaakt voor mij. You will be missed. You come back now, you hear?

PS: ik heb graag dat linkje van je om mijn collectie te kunnen exporteren.

5-5-2021 19:43:00

Jammer dit was echt een goede side met leuke mensen uit de Magic community veel geruild veel geleerd en de collectie was top en overzichtelijk bedankt voor deze mooie tijd op nedermagic ik wens je het best

Gr elias

5-5-2021 20:53:00

Michiel

Ook ik vind dit heel jammer, dit is gewoon de mooiste en fijnste site om Magic kaarten te kopen met enorm veel functionaliteit en het werkt nog supervlot ook.

Zelf twijfel ik nog of ik Magic wil blijven verzamelen. Sommige sets bevatten teveel geisoleerde mechanieken die buiten de set niet werken. Terwijl het juist leuk is als je combinaties kunt vinden in de enorme kaartenpoel erbuiten.

Verder viel het me op dat common en uncommon setjes niet meer standaard waren omdat uncommons en zelfs sommige commons prijziger werden.

Toch is ook de nieuwe set weer erg fraai. Het leukste blijft het maken van decks, het spelen heb ik al tijden minder gevonden omdat het spel sinds de uitvinding ervan nog steeds lijdt aan het feit dat spells en landen op 1 hoop worden gegooid (mana flood en screw).

6-5-2021 9:52:00

Ha Michiel,

Wat een einde van een tijdperk gaat dit zijn. Hoewel ik niet precies weet wanneer ik mijn account heb aangemaakt - het mailadres dat ik daarvoor gebruikte bestaat niet meer - is het op zijn allerlaatst in 2004 geweest, dat weet ik zeker. Ergens zegt een stemmetje tegen me dat een andere site (ik meen me 'VKR Magic' te herinneren?) down ging en ik toen hierheen ben verhuisd. Bijna twintig jaar lang heb ik sindsdien, met een pauze van een paar jaar tussendoor, letterlijk vrijwel dagelijks je website bezocht. De laatste tijd was ik niet meer zo actief als voorheen maar voor het ruilen, het kopen van nieuwe kaarten, en het zoeken naar kaarten voor decks via de werkelijk fantastische 'uitgebreid zoeken' functie is NederMagic altijd mijn vertrouwde stekkie geweest.

Met de hand op mijn hart kan ik zeggen dat NederMagic een belangrijk onderdeel van mijn leven is en dat ik de site zoals die nu is enorm zal gaan missen. NederMagic is er al langer dan mijn zoon, langer dan mijn relatie, bíjna langer dan ik me kan herinneren. Of langer als, want dat schijnt ook te mogen tegenwoordig.

Ongetwijfeld zijn er een hele hoop mensen die nu niet meer actief zijn die dit ook zouden zeggen als ze dit zouden horen: weet dat je voor heel veel mensen hun leven blijvend hebt veranderd.

Dat gezegd hebbende: ik begrijp je keuze en wens je heel veel succes en plezier met wat ook de volgende stap moge zijn. Ik ga het in ieder geval volgen en bewaar altijd een speciaal plekje voor alle kaarten die ik via hier heb mogen bemachtigen.

Het ga je goed!

Stijn.

Premium lid Stein (59) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
6-5-2021 10:48:00

Dag Michiel,

Bij deze wou ik ook mijn waardering uitspreken voor Nedermagic, en mijn begrip voor het besluit. Zo te lezen heb jij en NM het leven van vele Magicer met mij fijner gemaakt, en een blijvende stempel gedrukt op onze hobby. Dat is iets om trots op te zijn, en waar ik jou en iedereen die bij de site betrokken is geweest voor wil bedanken.

Stein

Premium lid Dorus (63) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
6-5-2021 14:03:00

Nog een toevoeging op mezelf:

Wat ik het meest ga missen is het checken van het kaartcommentaar. Elke dag uit nieuwsgierigheid

Ook houd ik hier mijn collectie, haves en wants bij. En het voordeel bij de wants is dat je meteen kan selecteren welke je wilt bestellen als het op voorraad is. Heel laagdrempelig en makkelijk!

6-5-2021 14:15:00

Veel goede berichten weer! Ik vond het ook echt een mooi systeem. Helemaal uitgedacht hoe ik het zelf handig zou vinden.

6-5-2021 18:50:00

Hey! Jammer ik heb de site maar korte tijd gekend, zit allemaal goed in elkaar 😎

Net nog ff een bestelling gedaan nu het nog kan, veel succes met wat je verder gaat ondernemen.
Grt,

B_H

6-5-2021 19:40:00

Beste Michiel,

Bedankt voor het runnen van deze mooie site. Ik heb er heel lang met plezier gebruik van gemaakt.

Groeten,
Johan.

6-5-2021 20:20:00

Hoi Michiel,

Jammer dat je met Nedermagic stopt in de vorm zoals wij het kennen. Ik kom al jaren op de site en heb, naast het bestellen van kaarten, de site in het verleden veel gebruikt voor het bouwen van (commander)decks. Voor mij was Nedermagic altijd een verbinding met Magic op het internet en heb vroeger dan ook altijd iedere dag een paar momenten doorgebracht op de site om commentaren en topics te lezen en decks te brewen.

Ik heb veel gebruik gemaakt van de fantastische zoekfunctie en de suggesties die werden geopperd wanneer je op een bepaalde kaart zocht.
Kaartcommentaren waren ook altijd fantastisch! Voor het stellen van vragen en het opzoeken van rulings. Nog steeds maak ik hier wel gebruik van.
Traden heb ik hier heel veel gedaan, ik weet nog dat er complete lijsten op pp's werden bijgehouden met de naam van de persoon met wie je getrade had en een linkje naar diegene zijn pp. Toen kwam het Foil systeem en werd het een stuk overzichtelijker. De laatste jaren trade ik niet zoveel meer, mede door het teruglopen van de activiteit hier en omdat ik al gewoon heel veel al heb. Daarnaast vind ik het sneller en minder gedoe om gewoon kaarten te kopen.
Wat ik ook altijd handig vond was dat je kon opzoeken wie een bepaalde kaart trade en diegene gewoon een nedermessage kon sturen met een voorstel.
Invoeren van je deck en de later toegevoegde functie om het deck te analyseren is ook helemaal fantastisch!
Ik hoop dat de zoek en deck functie blijven bestaan. Ik kan me voorstellen dat het bijhouden en onderhouden van een forum nogal veel tijd en moeite kost.
Naast het Magic gebeuren heb ik ook veel geleerd over de omgangsvormen op het internet. De mods waren hier altijd wel streng op Maar ook hoe je bijvoorbeeld op een nette en correcte manier een message stuurt.

Ik wens je heel veel succes met het ombouwen van de site en ben benieuwd wat de toekomst je zal brengen.

Met vriendelijke groet,

Paul Boersma

8-5-2021 22:21:00

Oei, ik heb nog twee verhalen columns die ik "ooit nog eens wil posten." Dan moet ik opschieten!

Jammer dat dit stopt. Voor de community vooral omdat deze site toch iets unieks is geloof ik. En voor mij persoonlijk vooral omdat ik denk het sociale aspect mis van reageren op kaarten en op elkaars gedachtenkronkels.
Want ruilen of bestellen heb ik hier niet gedaan. Behalve toen ik weleens een mini prijsvraag won.
Ik vind het dan ook vooral jammer dat de interactie zodanig is teruggelopen dat stoppen de gekozen optie is, in plaats van desnoods een vervanger/opvolger regelen die de site langer door laat gaan op de manier zoals het nu gaat.

Maar aan iedereen, veel plezier met het (Magic)leven na NederMagic!

9-5-2021 10:49:00

Heel erg jammer dat nedermagic gaat stoppen, toch de site die ik de afgelopen 17 jaar het meest bezocht heb vermoed ik.

Zomaar een greep uit de mooie dingen van de afgelopen jaren die ik ga missen:
- de mooie functionaliteiten die Michiel met zijn moderators in al die jaren heeft toegevoegd. Zoals de deckanalyser, het ref systeem, de collectie, de zoekmachine (en wellicht heel belangrijk het feit dat alles met elkaar in connectie staat).
- de nederpacks, toch een betrouwbare plek voor het kopen van repacks. Zou dat nergens anders doen.
- de hulpdienst met Nederlandse toelichting bij alle regels en abilities.
- het kaartcommentaar waar je eenvoudig vragen kon stellen en altijd snel antwoord kreeg met dank aan LotZ, Xander en alle andere toppers.
- het nostalgische kaartcommentaar van timewa waardoor ik toch dagelijks even keek of er nog iets nieuws stond.
- in het verleden de prijsvragen en puzzels.
En zo vergeet ik waarschijnlijk nog heel veel.

Ik snap overigens je overwegingen Michiel. Ik wil je bedanken voor het mogelijk maken van alle onvergetelijke jaren op nedermagic!

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  [eerste] [vorige1 2 3  [volgende] [laatste]