Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

[NederMagic] Tijd van komen, tijd van gaan.

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  1 2 3 4  [volgende] [laatste]
3-5-2021 14:09:00

Hoi!

Na lang twijfelen en het nog een heeeele tijd aankijken heb ik besloten om te stoppen met NederMagic in de huidige vorm.
Na 28 mei 2021 gaat de winkel ook tijdelijk dicht.

Het wil niet zeggen dat ik meteen helemaal stop met magic, maar wellicht na al die jaren wel een pauze neem. Ik heb het heel lang met veel plezier gedaan, maar moet eerlijk zijn en inzien dat de community niet meer is wat het ooit geweest is. Het kost me heel erg veel tijd en de activiteit is toch matig. Maar naast dat vind ik het ook iets minder leuk worden met al die nieuwe series en kaarten. Ik heb minder zin in spelen en ook qua verkopen is het al heel lang te stil om rendabel te zijn.

Wat ik precies ga doen in de toekomst weet ik nog niet, maar ik heb een koppeling gemaakt met magiccardmarket dus het zou goed kunnen dat de hele voorraad daarheen verhuist en op nedermagic zelf een wat beknoptere winkel komt meer gericht op de verkoop en minder op het runnen van een hele community.

Laten we deze maand nog even los gaan met bestellen en wellicht wat leuke acties, daarna ga ik even vakantie houden en dan wellicht ombouwen tot een nieuwe vorm van nedermagic.
Ik heb een tool online staan om je collectie en decks te downloaden in excel.
Je krijgt een waarschuwing dat het formaat niet klopt, maar die kun je negeren, dat is omdat ik hem dynamisch maak. Ik heb gemerkt dat bij een aantal te grote collecties de link niets doet. Stuur me in dat geval even een berichtje dan doe ik het handmatig voor je.
- Download collectie in excel.
- Download decks in excel.

In dit topic kunnen we nog eens als vanouds losgaan met discussieren.

WE LOVE MAGIC!

Mvg,
Michiel Smit

Update:
We halen binnenkort de PP's, collecties en decks weg en forum, kaartcommentaar en messagebox blijven voorlopig nog.

 Reactie plaatsen

Reacties 1-25 (92)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  1 2 3 4  [volgende] [laatste]
3-5-2021 14:24:00

Hallo Michiel,

Allereerst wil ik zeggen dat ik het jammer vind, omdat Nedermagic al die jaren toch dé plek was waar ik heen kwam om kaarten te ruilen, kopen, decks in te voeren, en te discussiëren over regels en nieuwe sets. Het voelt echt als het eind van een tijdperk wat dat betreft.

Tegelijkertijd voelde ik het ook wel een beetje aankomen. De site en met name het forum zijn helaas niet meer zo druk als vroeger. Ik kan mij goed voorstellen dat je daarom niet meer de motivatie kan opbrengen om al die nieuwe sets in te voeren en alles bij te houden.

Ik wil jou hartelijk danken voor de fijne plek die jij de Magic community in Nederland geboden hebt al die jaren. Wie weet komt het plezier weer langzaam terug na een periode van rust, en anders ben ik erg benieuwd of Nedermagic nog in een andere vorm verder gaat.

Geniet van jouw sabbatical, misschien tot ziens!

- Casper

3-5-2021 14:29:00

Hi Michiel,

Het zal ongetwijfeld een lastig besluit zijn geweest, maar ik begrijp je keuze. Ik geef toe dat het voor mij ook niet helemaal als een verrassing komt, de community werd stiller en de aanpassingen volgden minder snel. En tegelijkertijd toch ook weer wel: het is een einde van een tijdperk. En dat vind ik natuurlijk gewoon erg jammer.

Ik wil je heel erg bedanken voor het opzetten en onderhouden van NederMagic. Het is voor mij vanaf het begin onlosmakelijk verbonden geweest met mijn plezier in Magic! Om een paar dingen te noemen:
- het opzoeken van kaarten (en de random kaart)
- het ruilen, eerst via CvsC en later vooral via de collectie en messages
- de bestellingen van kaarten
- de NederPacks, gegarandeerd plezier
- de eindejaarsloterij
- de veilingen en prijsvragen uit het verleden
- het zoeken naar en plaatsen van regelvragen
- het bijhouden van mijn collectie, wants en haves
- de 30 euro Challenge die ik met vrienden hield, waarbij jouw prijspeil leidend was
- en nog veel en veel meer

Dat alles komt nu tot een einde Verwacht je dat de site binnenkort ook offline gaat (de ingevoerde decks, de reacties op kaarten, etcetera)?

Geniet van je sabbatical en veel succes met het uitstippelen van je toekomst. Ongetwijfeld tot ziens en nogmaals veel dank voor alles wat je voor de community en voor mijn Magic-plezier hebt betekend!

Groet,
Duncan

Ps. ik hou me aanbevolen voor een export van mijn collectie/haves/wants.

3-5-2021 14:29:00

Dank je wel Caspar! Ik heb het er ook wel moeilijk mee hoor het is een hele beslissing. Het is toch m'n levenswerk.

edit: en dank duncan

Rick (64) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
3-5-2021 14:46:00

Hi Michiel,

Ik denk dat ik, zonder te overdrijven, misschien al bijna twintig jaar een account heb hier om Nedermagic. In de tijd dat ik begon met Magiccen was Nedermagic de go to site voor, naar mijn idee, een groot deel van de magic community. Gigantisch veel ruildeals heb ik gedaan via de site, decks ingevoerd en uiteraard ook kaarten gehad.

Heel erg bedankt voor de tijd en moeite die je de afgelopen jaren in het platform hebt gestoken, het heeft voor mij de hobby altijd een stuk leuker gemaakt!

Begrijpelijk dat je stopt met Nedermagic in het huidige formaat. Cardmarket zal ongetwijfeld een groot effect hebben gehad op je verkopen en communities lijken (helaas) steeds meer naar Discord te verhuizen.

Einde van een tijdperk! Heel veel succes met de volgende stappen.

3-5-2021 16:48:00

Hoi Michiel,

Jammer om te horen! Ik zit al sinds mijn begin tienerjaren op deze site, en nu op mijn dertigste nog steeds. Het is altijd een beetje mijn standaard pagina dat ik altijd wel een bezoekje geef.

Het is mijn eerste magic website geweest waar ik vele fijne aankopen heb gedaan. Ik kan mij nog tijden herinneren als 13-14 jarige, na een paar weken sparen, met de magicgroep een bestelling maken zodat al onze decks weer sterker werden.
Gekke aankopen zoals 25 euro voor een Sliver queen, of 30 euro voor een playsetje humilities en Grind Stones waren toen nog mogelijk :')

Oja! En vergeet onzinpraat niet. Ik heb mij jaren bezig gehouden met het forum en leuke mensen er mee ontmoet, magicweekenden gehouden.

Magic is enorm geëvolueerd in de jaren, cardmarket is erbij gekomen, Wizards verkoopt zelfs steeds meer en soms is het niet bij te houden.

Bedankt voor de fijne website, ik hoop dat je hem in de lucht houd, maar ik snap dat het straks een relic van het verleden is.

3-5-2021 16:48:00

Jammer, maar geen verrassing gezien de teruglopende activiteit op de site.

Het allerbeste met je volgende onderneming!

3-5-2021 16:55:00

Heel erg jammer, maar idd geen verrassing. Ga het wel missen, ondanks dat ik bijna niet meer actief was.

3-5-2021 17:32:00

Sluit mij heel erg aan bij de reacties hierboven. Geen verrassing, maar wel erg jammer.

Ben altijd meer de stille bezoeker geweest, maar wel al sinds 2007 een account. Vele mooie ruils mogen doen en veel geleerd over het mooie spel dat ons bindt.

Wens je het allerbeste met je sabbatical en dat er nog mooie dingen op je pad komen. Komende maand dus nog eens even het vakantiegeld aanwenden om iets leuks uit te zoeken.

3-5-2021 21:57:00

Hoi Michiel,

Wat jammer dat je stopt! Ik vind je site en community altijd erg leuk om te bezoeken.
Veel wijsheid toegewenst met het zoeken van je nieuwe pad en bedankt voor je inzet voor Magic!

Groet,
Auke

Premium lid Official Rules Advisor OB (22) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
3-5-2021 23:32:00

Hoi Michiel,

Sorry... maar je kunt pas stoppen in 2047 als mijn foil membership afloopt

Maar serieus, ik sluit me ook aan bij voorgaande reacties: bijna 2 decennia met veel plezier van je site genoten en nog steeds bijna dagelijks het (steeds slinkende) kaartcommentaar met plezier aan het bekijken.
Ik zal je site gaan missen en bedank je hartelijk voor de jarenlange vriendelijke topservice en wens je veel succes en plezier met alles wat je in de toekomst gaat ondernemen!

groeten Barry

4-5-2021 08:23:00

Hey michel,

De beslissing is begrijpelijk. Ik ben al wat jaartjes actief en we hebben regelmatig gesproken.
De activiteit is hard teruggelopen door de jaren heen.
Toch namens toch wel de community ook denk ik bedankt voor je harde werk en inzet.
Je search engine werkt heel goed en is erg fijn om gericht te kunnen zoeken, deze kun je welkicht verkopen aan andere sites want ik kom altijd terug hier als ik specifiek wil zoeken naar kaarten met bepaalde wordings oid.

Succes verder en nogmaals bedankt!
Groet Reggy

4-5-2021 08:56:00

Ja ik ben ook wel trots op de zoekmachine. Ik had wel het idee dat hier veel gezocht werd enzo. Maar dan toch vaak op bv cardmarket de aankopen werden gedaan en dan heb ik er uiteindelijk niks aan.
Het is erg veel werk om al die eigenschappen van kaarten bij te houden. Ik heb het wel steeds meer geautomatiseerd. Vroeger via gatherer en ik gebruik sinds kort de api van scryfall. Dat was wel een mooi project om dat te implementeren.

4-5-2021 09:01:00

Hi Michiel,

Ai dat zal een moeilijke beslissing geweest zijn voor je. Succes in de toekomst in welke vorm dit ook zal worden.

Heb jarenlang fijn gebruik gemaakt van de site en je services.
De zoekfunctie, bijhouden collectie en deckbuilding tool zijn veel gebruikt en werken erg fijn.

Veel geruild ook wat altijd erg fijn verliep en dus ook dank aan de community van de afgelopen jaren die mede door jouw is ontstaan.

Succes, Ivo

4-5-2021 09:04:00

Thanks voor de berichten!

Wordt er nog steeds veel geruild dan? Ik had het idee dat er ook op dat gebied nog weinig gebeurde. Vroeger gingen er duizenden nedermessages per dag heen en weer, maar tegenwoordig is dat ook niet veel meer.

En dat ruilen sowieso minder is geworden. Mensen verkopen kaarten en kopen er nieuwe voor dat is een beetje het nieuwe ruilen geworden heb ik het idee.

Kenta (9) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
4-5-2021 09:50:00

Idem hier, begrijpelijke beslissing, maar zeker erg jammer. Wel super dat je dit zo lang hebt volgehouden en iedereen dit platform hebt kunnen bieden.

Voor mij ook de enige site om te ruilen met anderen, mijn kaarten bij te houden en om informatie op te zoeken. En de Nederpacks waren altijd erg tof!

4-5-2021 10:10:00

Ruilen werd zeker minder, maar gebeurde nog wel zo nu en dan. Ik vond dat eigenlijk altijd erg tof en nostalgisch. Maar met geld als smeermiddel is het vaak gewoon efficienter.

Benieuwd naar de acties in de laatste maand Michiel. Laten we NederMagic niet stilletjes laten verdwijnen Een nostalgische prijsvraag, laatste set NederPacks o.i.d. zou natuurlijk super zijn!

Wat mij nog niet helemaal duidelijk is: gaat de hele site straks of zwart, of kan ik voorlopig nog wel mijn ingevoerde decks zien? Anders moet ik die allemaal nog even gaan overzetten

4-5-2021 10:16:00

Ik wil ook echt nog wel wat met magic blijven doen. Ik heb ook nog ontzettend veel kaarten. Maar dan wellicht iets meer van de tijd steken in inkoop en verkoop. Nedermagic lijkt misschien groot qua leden en community en dat is het ook wel, maar ik zit nog op enkele bestellingen per dag. Er zijn particulieren op cardmarket met meer bestellingen.
Het blijft een klein vijvertje de verkoop in NL en Belgie wat ik doe. En dan nog coronamaatregelen waardoor er toch weinig kan worden gespeeld dat werkt ook niet mee aan de verkoop natuurlijk.

4-5-2021 10:22:00

Nee ik ben niet van plan de site helemaal weg te halen. Maar bv alleen shop ervan maken en het forum weg dat zou kunnen. Ik ben nog wat plannen aan het uitwerken. Het zou ook kunnen dat ik even vrij neem een tijdje en het ondertussen zo laat.
Ik zal nog even kijken of ik iets van een export voor decks kan maken komende tijd.

4-5-2021 10:26:00

Hoi Michiel,

Wat jammer om dat te horen inderdaad. Het is toch een van de langstlopende, actieve magic sites van Nederland denk ik? Ik maak er in ieder geval nog graag gebruik van, dus het zou jammer zijn als hij zou verdwijnen. Blijft de site zelf wel online, maar niet langer onderhouden, of verdwijnt de site in zijn geheel? Ik zou in ieder geval ook graag een excel-uitdraai van mijn collectie/wants willen als dat mogelijk is.

Groeten, en succes bij je verdere ondernemingen,
Wouter

4-5-2021 10:37:00

Dank je Michiel voor je inzet doorheen de jaren! Toch een site die ik ga missen

Succes met je volgend project!

Dorus (63) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
4-5-2021 10:46:00

Heel erg jammer dat de community wellicht gaat verdwijnen... Echter heb ik alle begrip voor je keuze Michiel! Alles is tijdelijk en iets wat verdwijnt geeft weer ruimte voor iets anders moois.

Wat ik persoonlijk niet zo boeiend vind de laatste tijd binnen magic zijn alle 'special' uitvoeringen van kaarten, zoveel verschillende sets in bliksemsnel tempo uitpoepen en allemaal korte verhaallijnen i.p.v. focus op bijv. iets als de Weatherlight Saga (en nee, de Gatewatch was/is te kiddy en te veilig en daardoor erg saai).

Super bedankt voor de mooie tijd die ik heb gehad hier (volgens mij sinds 2001). Erg dankbaar.

Het allerbeste Michiel, op naar een mooie toekomst!

4-5-2021 11:18:00

Hoi Michiel!

Jammer dat je gaat stoppen met NederMagic of de site er in ieder geval binnenkort anders uit gaat zien. Laat ik hier ook maar even mijn levensverhaal posten, haha.

Ik kom hier al in ieder geval een decennium lang en vind het leuk om af en toe mijn deck ideeën hier te delen of om juist inspiratie op te doen. Ik merk zelf ook dat sommige decks totaal geen reactie's meer krijgen en heb dan de laatste tijd ook amper meer mijn nieuwe deck ideeën gedeeld. Ook mis ik het bruisende kaartencommentaar.

Een aantal jaar geleden heb ik Magic weer opgepakt, maar had alle ruilkaarten verkocht toen ik gestopt was en mijn decks als cadeaus gegeven aan vrienden die het spel wel nog speelden.

Ik ga in de nabije toekomst een Fynn, the Fangbearer Commander deck maken en zal voor 28 mei zeker een poging wagen om alle of vrijwel alle kaarten dan nog 1x via NederMagic te kopen, wat voor mij ook al een hele tijd geleden is.

Ik speel voornamelijk op MTG Arena, omdat dat dat vele malen goedkoper is (tot dusver kan ik zeer krachtige decks maken in Standard zonder enig geld uit te hebben gegeven) dan de kaarten in het echt aan te moeten schaffen.

Toch blijft in het echt spelen altijd leuker, en dan doe ik vooral drafts of Commander om met een klein budget het meeste plezier te beleven.

4-5-2021 11:19:00

Oh Mick, wat doe je nou!!
Maar met de herdefiniëring van de (inter)nationale kaartenmarkt, is het vechten tegen de bierkaai geworden. Alle begrip voor jouw beslissing.
Ook mij was het opgevallen dat de eens florerende community op NederMagic, wel erg dunnetjes was geworden.
Ik kan niet anders dan je nageven dat jij de pionier was op het gebied van magic en internet in Nederland. Jarenlang voor heel Nederland het referentiepunt voor kaarten, prijzen, ruilen en discussiëren. Petje af!

Ten spotte een persoonlijke noot: met veel plezier voor jou gewerkt. Toen bleek dat Bolestein praktisch naast de Kalfjeslaan lag, contact met jou opgenomen en volgende week was ik al kaarten aan het opzoeken en inpakken. Altijd weer feest als salaris in de vorm van kaarten werden uitbetaald. Daar heb ik nu nog steeds profijt van (reserved list 😄.
Voor mij geen export van mijn decks en kaarten, maar van de foto op de site van mij met de Black Lotus. Wat mij doet denken aan de power 9 die ik van je mocht lenen en speelde in mijn blauwe deck in de Gamekeeper. Je had de gezichten moeten zien.
Of de avonturen op het spellenspektakel in Eindhoven.
Veel herinneringen, zo kan ik nog wel even doorgaan. Alle goeds Michiel, er komt vast iets moois op jouw pad!!

Casper (2) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
4-5-2021 14:04:00

Hoi Michiel,

Ik zit eens terug te rekenen, maar ook ik heb denk ik al ruim een decennium een account. De eerste jaren vooral op de achtergrond, dankbaar gebruik makende van vooral de zoekfunctie en de steeds beter wordende deck analyzer, en de laatste jaren wat actiever tevreden aan het mopperen over het mooiste karton ter wereld.

Dank voor de jarenlange inzet en veel succes in de toekomst!

Casper

4-5-2021 14:40:00

Hoi Michiel,
Allereerst dank voor je jarenlange inzet voor de community, respect en waardering ervoor! Ik hoop van ganser harte dat de site toch in enige vorm zal blijven bestaan want voor mij is Nedermagic sinds jaar en dag dé site voor alles dat Magic-gerelateerd is, en de enige plek ook waar ik enig overzicht heb in de enorme stapels kaarten die ik dan toch weer in bezit heb gekregen, ondanks dat ik in 2003 alles verkocht heb. Toen ik rond Worldwake weer begon was dit dan ook weer de plek die ik als eerste opzocht...
Heel erg veel succes en plezier in de volgende projecten die je op gaat pakken en ik hou me te zijner tijd zeker aanbevolen voor een export van mijn verzameling . Dank en groet, Vico

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  1 2 3 4  [volgende] [laatste]