Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Kaldheim (KHM)
Kaldheim Commander (KHC)
Commander Legends (CMR)
Zendikar Rising (ZNR)
Zendikar Rising Expeditions (ZNE)
Zendikar Rising Commander (ZNC)
Double Masters (2XM)
Core Set 2021 (M21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Kaldheim.

[KHM] Kaldheim: combo's voor Standard en Historic

Scroll: [boven|reacties|beneden]
16-1-2021 22:28:00

Hoi allemaal,

Op 28 januari is de release van de nieuwe Magic set Kaldheim op Magic Arena. Zoals altijd bij een nieuwe set hou ik de spoilers nauwlettend in de gaten en denk ik alvast na met welke kaarten ik het eerst ga spelen. In dit topic zet ik alvast de kaartcombinaties neer voor Standard en Historic die mij het meest interessant lijken (niet per se goed, maar leuk). Hopelijk delen jullie dan ook wat jullie de leukste kaarten, kaartcombinaties en decks lijken!

Hier alvast de twee spoilersites die ik het meest gebruik:
Mythicspoiler.com (meest up-to-date)
MTGSalvation.com (makkelijkst zoeken op kaartnamen of kenmerken van kaarten zoals 'snow' of een creature type)

Dan de kaarten en kaartcombinaties die mij tot nu toe het meest aanspreken:


1. Een snow deck met in ieder geval Frost Augur, Jorn, God of Winter en snow lands. Frost Augur is pretty insane als er nog wat meer goede snow kaarten gespoiled worden.


2. Haunting Voyage in combinatie met 2 Massacre Wurms. Beetje meme-y maar wel vet om zo te winnen.


3. Goldspan Dragon in combinatie met Raking Claws/Unleash Fury/Inordinate Rage. In Historic kun je daar nog Season of Growth en betere pump spells bij doen.


4. Colossal Plow in combinatie met Giant Ox. Beurt 2 Plow, Beurt 3 Ox, val aan met 6/3 Plow, met de 3 witte mana speel je Runeforge Champion die Rune of Flight zoekt die je dan met je laatste mana kunt spelen op Colossal Plow. One can dream.


5. The Trickster-God’s Heist om Nine Lives of Treacherous Blessing te exchangen. Moet je wel de mazzel hebben dat je tegenstander ook een enchantment in play heeft, of je moet One with the Stars spelen. Als je Nine Lives exchanget, daarna een Pharika’s Libation spelen.


6. The World Tree in combinatie met Ultimatums of Maskwood Nexus. Met Maskwood Nexus is er vast een One Turn-Kill mogelijk.


7. Planeswalkers komen met het dubbele aantal loyalty counters in het spel als je al een Vorinclex, Monstrous Raider in het spel hebt waardoor je bijv. Garruk, Cursed Huntsman meteen kunt ultimaten. Gaaf.

Dat zijn de deckideeën die mij tot nu toe het meest aanspreken. Welke kaarten spreken jullie het meest aan? Laat het hieronder weten!

 Reactie plaatsen

Reacties (5)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
17-1-2021 23:19:00

Volgens mij is de spoiler inmiddels al zo goed als compleet... Jullie nog wat leuks gezien?

19-1-2021 20:11:00

Leuke combo's Huib! Ben zelf wel enthousiast over deze set.

Een kaart waar ik naar uit kijk om te spelen is {=mystic reflection}. Bijvoorbeeld icm kaarten met een sterke ETB effecten zoals Shriekmaw, en een tokenmaker Zombie Infestation

19-1-2021 20:17:00

Het zal niet het meest originele idee zijn en ook speel ik geen Arena, maar ik ga denk ik met The World Tree een Golos commander deck maken(hoe origineel, ik weet), en dan alle Theros/Kaldheim Gods spelen. Nog even zoeken naar de beste Changelings om aan de devotion te komen en dan heb je denk ik een best leuk deckje ^^

19-1-2021 20:25:00

@ I. Nederlof: dat is een cool kaartje inderdaad! Ik heb er alleen nog geen leuke combo in Standard mee kunnen bedenken. Werkt helaas (of moet ik zeggen: gelukkig) niet samen met Kroxa, Titan of Death’s Hunger.

@ Thomas: ik zag meer mensen met dat idee op mythicspoiler.com. Verder heb ik de ballen verstand van Commander.

23-1-2021 14:13:00

Nog een leuke combo toegevoegd: Vorinclex, Monstrous Raider in combinatie met Planeswalkers.

Scroll: [boven|reacties|beneden]