Regel Vraag #1

Scroll: [boven|reacties|beneden]
11-1-2021 14:01:00

Goeiedag

Ik speel al sinds 1995 en heb, door omstandigheden natuurlijk, de Zendikar Rising PreRelease gemist. Normaal geproken pik ik hier de nieuwste regels op. Dit seizoen had ik daar dus niet de kans voor.
Hierdoor heb ik geen flauw idee hoe die kaarten met bedrukte (niet de standaard) achterkant werken... Wie kan mij dit even uitleggen?

Een verwijzing is ook goed, ik ben niet vies van een beetje (zelf)onderzoek.
Alvast bedankt --> Immagem

 Reactie plaatsen

Reacties (2)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
11-1-2021 14:09:00

Hoi Immagem,

je bedoelt waarschijnlijk de Modal Double Faced Cards (MDFCs). Dat zijn een nieuw soort tweezijdige kaarten die net anders werken dan de eerdere DFC's uit Innistrad etc. In grote lijnen komt het er op neer dat je hem vanuit je hand als de zijde naar keuze mag spelen en dat hij in andere zones altijd als de voorzijde wordt gerekend, maar dat er wat omslachtige uitzonderingen zijn die niet vaak voortkomen (de meest notabele is dat je een MDFC uit je GY als land (achterzijde) mag spelen met effecten als Crucible of Worlds, vanwege regels waar ik je hier niet mee ga vermoeien ).

als je meer de inhoud in wilt, kun je dus de comprehensive rules gaan naslaan op Modal Double Faced Cards.

15-1-2021 12:33:00

Bedankt voor de uitleg Arjan.

Het is nu een stuk duidelijker. Kan ik de comprehensive rules misschien vinden op de officiele site van Wizerds of the Coast?
Das een onoverzichtelijke PDF zeg. Maar daar kom ik wel uit, denk ik...

Ik had nog een regelvraag, deze over een wat ouder onderwerp. Die gooi ik er zo ook gewoon i
Groetn Immagem.

Scroll: [boven|reacties|beneden]