Green Monstes

Scroll: [boven|reacties|beneden]
15-11-2020 22:41:00

Ik hoop dat ik dit in de goede sectie vraag .. er is geen plekje voor beginners

Iedere keer als ik tegen groen speel ben ik de sjaak.
Binnen no-time hebben ze dikke groene monsters liggen van 4/4 tot zelfs 10/10 toe. En dat in ronde 3 of 4 omdat ze een kleine creature hebben die ook mana kan produceren.

Ik ga echt mega dik de boot in. Als ik niks doe ben ik na 2 x dood.
Ga ik blokken ben ik ook in no-time door mijn creatures heen.
En met een beetje pech heeft het nog Trample ook ......

Ik speel met standaard decks dus ik heb geen idee hoe ik dit op moet lossen.

 Reactie plaatsen

Reacties (11)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
15-11-2020 22:55:00

Er even vanuit gaande dat je niet zit te wachten op een bult speltheorie en algemeenheden, maar meer op zoek bent naar concrete tips, hebben we iets meer info nodig.

Ik neem aan dat je doelt op Arena? Wat is volgens jou een standaard deck, ofwel welk deck/welke decks speel je?

Edit:
En is het deck hier zo ongeveer het deck waar je last van hebt, of lijkt het meer hier op?

16-11-2020 0:14:00

Creatures kun je op verschillende manieren doodmaken:

1. Blocken met een groterere creature.
2. Blocken met een kleinere creature + combat truc (bijvoorbeeld Giant Growth of Might of Oaks).
3. Spot removal zoals Doom Blade of Lightning Bolt
4. Mass removal zoals Day of Judgment of Earthquake

Er zijn nog legio andere mogelijkheden maar dit zijn de hoofdzaken.

16-11-2020 1:30:00

Aantal kaarten wat ik gezien heb:

Eerst een paar
Woodland Mystic (M20C)
En toen al heel snel
Gigantosaurus
En daarna 2 x een
Rumbling Baloth

Ik speelde met rood en had wel een paar instants waar bij ik met een 2/2 kon aanvallen, toen hij ging blokken kon ik een instant met 2 damage doen doen daarna een met 6.
maar de ronde erna lag het er weer.

Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
16-11-2020 9:42:00

Waar speel je en welk format speel je? Als je je rode deck graag speelt is het misschien zinvoller om je decklist in te voeren en vanuit daar een topic te openen met het verzoek om tips. Er zijn momenteel namelijk ruim 3000 unieke rode kaarten, "ik speelde met rood" zegt dus niet zo heel veel.

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
16-11-2020 10:16:00

Naast wat Wackywong zegt, vergeet niet dat je creatures niet per se dood hoeft te maken om te winnen.

Trample is inderdaad vervelend. Maar de vanilla creatures die je noemt, zijn wel groot en sterk, maar daar houdt het ook gelijk op.

Meer creatures hebben dan je tegenstander kun je ook mee winnen. En dan hoeven ze niet eens groter te zijn. Vergeet niet dat creatures getapt worden als ze aanvallen (behalve als ze vigilance hebben). Die kunnen dus niet blocken. Als jij dus elke keer een chump blocker (zo heet een klein creature dat blockt) kunt casten om zo'n groot creature tegen te houden en daarnaast nog een ander goedkoop creature. Dan hou je zijn aanval tegen, maar kom jij op een gegeven moment wel door simpelweg omdat je meer creatures hebt dan wat hij uberhaupt kan blocken. En soms offer je een aantal creatures van jezelf op om zo'n groot beest dood te blocken. Dat hangt er een beetje vanaf of je door zo'n actie het initiatief naar je toe kunt trekken, of dat je daarmee verder achter de feiten aan gaat lopen. Stel dat jij een klein leger 2/2'tjes hebt. Dan is twee 2/2'tjes opofferen om een 4/4 dood te blocken helemaal zo'n big deal niet.

16-11-2020 10:54:00

@Casper ... MTG Arena ....

Ik denk dat er in deze tijd weinig Magic op locatie gespeeld wordt.

Voor de MTG Arena standaard decks (dus de echte kaarten) krijg je een groen en zwart deck.
Met het zwarte deck is het makkelijker te winnen van het groene deck omdat die deathtouch kaarten heeft, Enchantments om hem te verterken plus flying, Finishing Blow etc.

Dus ik begrijp wel hoe ik een deck kan maken om van een bepaald deck te winnen ... maar je weet van te voren toch niet waar je tegen moet spelen? Straks speel je tegen een deck die achter elkaar kleine tokens maakt en dan sta je tegenover 10 tokens met 1/1 creatures. Leuk met je Grasp of Darkness en je Finishing Blow maar met 12 creatures tegenover je schiet dat ook niet echt op. Wel leuk voor die gigamonsters van groen, maar niet tegen veel kleintjes.

Of spelen jullie tegen elkaar .... ziet wat er gebeurd en passen beide jullie deck aan? Zo'n Arena deck die bij elkaar zitten om te leren zijn natuurlijk gebalanceerd op elkaar.

16-11-2020 11:03:00

@Xander .....
Ik kon dat blokken een tijdje vol houden, maar kreeg te weinig kleine creatures ... dan zouden er nog kaarten in moeten met draw 3 cards enzo. Want was er snel doorheen

Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
16-11-2020 13:53:00

"Dus ik begrijp wel hoe ik een deck kan maken om van een bepaald deck te winnen ... maar je weet van te voren toch niet waar je tegen moet spelen?"

Dit is mogelijk een veel voorkomende denkfout. In plaats van een antwoord te willen hebben op je tegenstander is het vaak zinniger, en zeker als je rood speelt, om zelf de bedreiging te zijn. Zoals Xander al zei is een bult kleine beestjes, al dan niet aangevuld met een goed geplaatste Shock, in principe genoeg om te kunnen winnen.

Arena trekt voor mijn gevoel vrij competitief ingestelde spelers. Misschien is het handig om je eens te verdiepen in de decks die op het moment gespeeld worden in Standard en er eentje bij elkaar te gaan sparen, in plaats van het avontuur van een zelfbedacht deck meteen aan te willen gaan. Ik snap de wens, en wat mij betreft blijft dat het mooiste wat er is, maar het maakt het leven op Arena, zeker als beginnend speler, vaak nodeloos taai.

Een overzicht van de huidige Standard meta vindt je hier.

16-11-2020 15:34:00

Wat mij altijd opvalt wanneer beginners tegen elkaar spelen is dat ze een heel leger bouwen, zelden aanvallen, en alleen wanneer er echt nul repercussies zijn, wordt er aangevallen. Met de tijd zul je leren dat het aantal levens dat je hebt minder belangrijk is (dan beginners denken) en dat je daarom best creatures kunt doorlaten, schade neemt, en dan een tegenaanval te doen die waarschijnlijk minder schadelijk is maar niettemin je een stap dichter zet bij je einddoel (het op 0 levens brengen van je tegenstander).

Over niet weten waar tegen je speelt, dat is in zichzelf niet zo'n probleem. Je deck heeft zwakheden en daarop past jij je deck steeds weer op aan.

Wat in mijn ervaring heel goed helpt in het begrijpen van het spel is het spelen met een netdeck. Een netdeck is een deck dat volledig geöptimaliseerd is voor een bepaalde (toernooi)meta. Het beste is zo'n deck te proxiën ipv alle kaarten te kopen.

19-11-2020 1:30:00

Volgens mij is het lastig om een netdeck te proxy-en op mtgarena.

Vroege Gigantosaurussen zijn volgens mij altijd wel een probleem voor monorood. Je zou nog kunnen uitstellen dat die op tafel komen door removal te spelen op de mana dorks, oftewel de creatures die ook kunnen tappen voor mana. Met een beetje geluk heb jij jouw tegenstander op 0 levens gebracht, voordat die kan winnen met de Gigantosaurus.

23-11-2020 11:52:00

Ik had er weer 1

hier

Ik had deze ronde wel pech dat ik bij 4 mana bleeft hangen want had hele mooie kaarten in de hand/tafel. Maar geen mana genoeg.

Scroll: [boven|reacties|beneden]