op zoek naar een goede budget Voltron commander!

Scroll: [boven|reacties|beneden]
5-11-2020 16:08:00

Hoi allen, zoals topic titel al een beetje aangeeft, wil ik voor mijn derde deck een voltron deck maken, nu ben ik op zoek naar een commander die dat thema goed ondersteunt, en wat ook nog redelijk budget (niet te veel 10+ euro kaarten, meeste geld zit inmiddels in m'n landfall deck). Ik zat zelf te denken aan Sram, Senior Edificer met auras (goedkoper dand eq zodat ik geen swords hoef aan te schaffen), of Rafiq of the Many met infect.

Als jullie nog goede budget voltron commanders weten dan hoor ik het graag.

Groetjes,
Thomas

 Reactie plaatsen

Reacties (8)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
5-11-2020 20:33:00

Ik heb een Hakim, Loreweaver-deck: hier

Het is wel een tamelijk slecht deck maar heel grappig. Eens in de 10 potjes win je echt episch maar vaker doet je deck niet zo heel veel. In mijn verdediging, het is een nieuw deck en ik moet het nog wat finetunen.

Belangrijker wellicht is dat het deck megagoedkoop is. Geen van de creatures kosten heel veel. Van de aura's is alleen Treachery behoorlijk prijzig maar prima te vervangen met Control Magic. Er zitten andere dure enchantments in maar ook die zijn niet noodzakelijk en kunnen vervangen worden door andere tax-kaarten (Pendrell Mists, Rising Waters, Shimmer om wat te noemen). Daarnaast speelt het bijna alleen basiclanden. De enige echt dure kaart is Intuition en die is helaas onvervangbaar want die zorgt ervoor dat je weleens random potjes wint. Maar een mooie kleurenproxy volstaat.

Voordeel is dat het deck blauw is en blauw is een vrij flexibele kleur dus je kunt het makkelijk bouwen zoals je zelf wilt.

5-11-2020 21:27:00

Niet exact voltron, maar ik heb een Rhonas, the Indomitable deck dat vaak (en snel) wint door commander damage. Hij is immers een indestructible 5/5 die je vaak in beurt 2 al op kan gooien (na een mana dork op beurt 1). Game plan is om Rhonas zsm op het board te hebben icm met een ander power 4 beest en dan te gaan rammen. Alles dat in je weg staat kan je met een fight spel weghalen (indestructible + deathtouch). Het is geen Voltron omdat je ook veel andere creatures speelt, maar als je graag speelt met je commander en graag wint met combat damage is dit deck wellicht interessant. hier

5-11-2020 21:38:00

Ik moet zeggen dat ik geen idee had wat voltron inhield. Dus heb het maar even opgezocht. Mochten meer mensen dat niet weten hier de definitie die ik tegenkwam:
"Voltron is a deck archetype with the goal of casting one creature, then using other cards such as Auras and Equipment to enhance that creature and making it a true threat to the opponent."

5-11-2020 22:47:00

@the dude

Daar had wel even bij mogen staat dat je dat meestal doet via commander damage >.>

@David

Dat klinkt tof, thanx voor de link!

@Wacky

Haha, dat klinkt wel leuk om te spelen, maar ik heb het niet zo op blauw!

6-11-2020 8:21:00

Uril, the Miststalker, al zal je je speelgroep daar mogelijk geen plezier mee doen.

6-11-2020 9:08:00

Hey Duncan, die is wel leuk, en aura's zijn vrij goedkoop. Die ga ik eens verder onderzoeken! En hey, mijn playgroup speelt voor de rest een Chulane en Korvold deck dus die mogen niet zeuren.

10-11-2020 12:24:00

In dat geval heb ik nog een Omnath, Locus of Mana-deck: hier

Dit is daarentegen wel een heel goed deck maar het is niet echt een Voltron-deck in de klassieke zin. Maar het gebeurt met enige regelmaat dat ik mensen in één klap doodsla.

10-11-2020 21:23:00

Wacky, dat is nice! Dat ga ik even checken, zeker omdat ik die kaart incoming heb met de Commander Collection Green. Heb eigenlijk geen idee wat ik met zo'n kaart moet, maar hij lijkt me te goed om niet te spelen ^^

Scroll: [boven|reacties|beneden]