Beginnersvraag / starten

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  [eerste] [vorige1 2
2-11-2020 22:17:00

Hoi hoi.
Mijn vriendin en ik willen samen Magic spelen.
Ik heb de neiging om te gaan verzamelen en dat is bij Magic niet heel handig (kan heel snel veel geld kosten).
Dus ik heb een Core 2021 bundle gekocht, en een Zendikar Rising.
Zitten ook gelijk landjes van de set in, levensdobbelsteen en een opberg doos

Vraag 1: Ik wil dan eigenlijk alleen spelen vanaf core 2021 en verder. Niet met oudere series. Kan dat zomaar?

Vraag 2: Kan ik 2 decks maken ieder van zijn eigen serie of werkt dat niet?
Vervolg van vraag 2 .... kan ik zomaar kaarten bij elkaar gooien en dan heb je een deck? Zijn er ergens voorbeeld decks van deze series die ik zou kunnen samen stellen (als ik de kaarten heb).

Alvast bedankt.
Groetjes Marc

 Reactie plaatsen

Reacties 26-26 (26)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  [eerste] [vorige1 2
11-11-2020 1:25:00

In het algemeen, als je een kaart ziet die je niet snapt, kun je die kaart opzoeken op Nedermagic. Als je dan de gevonden kaart aan clickt, kun je de laatste reacties zien die op de kaart zijn gegeven. Naast de tab van "reacties" zie je ook een tab van "info", een tab van "decktips" en een tab van "wie ruilt". Als je het tab van "info" aan clickt, is er een kopje met "official rulings", waarin alle bijzondere regels over de kaart is toegelicht.
Als daarin jouw vraag niet wordt beantwoord, kun je nog terug gaan naar het tab van "reacties", om te zien of iemand anders al dezelfde vraag heeft gesteld. Zo nee, dan kun je daar zelf je vraag stellen.
Het kopje van "oracle" is vooral interessant voor oudere kaarten, waarbij mogelijk de wording is aangepast naar huidige maatstaven. Zo staat er op Incinerate onder anderen dat het 3 damage doet aan "target creature or player", maar is de wording aangepast naar "any target".

De meeste regelvragen zijn vragen naar aanleiding van een bepaalde kaart, en dan wordt de regelvraag over het algemeen gesteld als commentaar op die kaart. Zo zou je naar aanleiding van het zien van een Incinerate je kunnen af vragen wat het regeneraten is. In dit geval is het een ability (waarbij de Incinerate ervoor zorgt dat de ability niet volledig werkt), en kan het als dusdanig worden opgezocht in de hulpdienst.

P.S. Capture Sphere is een enchantment - aura. Dat betekent in het algemeen dat het permanent blijft liggen (omdat het een enchantment is), attached aan iets (omdat het een aura is.) Wat dat "iets" is, wordt toegelicht in de regel "enchant [object]". Je mag dan zelf de target kiezen, zolang de target binnen de beschrijving van het object ligt. Zo is een creature van jouw tegenstander "een creature", en mag je die dus enchanten met de Capture Sphere. De aura blijft permanent liggen, totdat er een effect gebeurt wat geeft dat jouw aura niet meer het object kan enchanten. Bij enchant creatures is dat over het algemeen omdat het creature in kwestie de battlefield verlaat.

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  [eerste] [vorige1 2