Magic Arena

Scroll: [boven|reacties|beneden]
31-10-2020 0:48:00

Hallo allemaal,

Ik kwam er recentelijk achter dat je tegenwoordig Magic op de computer kan spelen met Magic Arena. Ik heb 30 tutorial games gedaan om 5 monocolor decks en een aantal boosters vrij te spelen. Toen had ik een aantal wildcards gekregen; 3 rare, 9 uncommon en 12 common. Van die wildcards heb ik de volgende kaarten gekocht:

3 x Goblin Trashmaster
4x Cancel
4x Weaselback Redcap
2x Raging Goblin

Toen had ik genoeg kaarten om een standaard blauw/rood goblin control en een standaard monorood goblin deck te bouwen.

Hoe zijn jullie ervaringen met Magic Arena? Nog tips voor deze beginneling?

 Reactie plaatsen

Reacties (4)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
31-10-2020 2:07:00

Hoi Buaku!

Wat leuk dat je Arena hebt ontdekt! Ik speel al wat langer, maar heb behalve die keer dat ik in een Impulseje de intro deal packs kocht, eigenlijk nooit geld uitgegeven aan Arena, en tot nu toe blijkt dat aardig goed te doen.

Hoewel ik recent naar aanleiding van het topic hier weer wat fanatieker ben gaan spelen is Arena voor mij, hoewel uiteraard geen waardig vervanger voor een tafel vol karton, een leuke gratis manier om even snel een paar potjes te spelen.

Je verzamelt in mijn ervaring genoeg kaarten uit boosters als je je dailies en weeklies een klein beetje bijhoudt om een hoop leuke brews te spelen, en hoewel ik sinds kort eigenlijk alleen nog Historic speel en dus mijn digitale collectie nog wat moet aanvullen heb ik met de Wildcards altijd wel 2 à 3 volledig getunede Standard decks kunnen bouwen.

Als je echt voor de grind gaat (doe ik zelf overigens zelden), pak dan in ieder geval elke dag je eerste daily win à 250 goud. Je dailies kunnen 500 of 750 goud opleveren, elke dag krijg je een nieuwe, met een maximum actieve taakjes van drie, daarna krijg je er geen nieuwe bij. Elke dag mag je één van je dailies wisselen voor een random nieuwe en zo zou je kunnen proberen zoveel mogelijk alleen dailies af te ronden als je er 750 goud voor krijgt.

De quick and dirty grind is eigenlijk altijd het makkelijkst met Red Deck Wins/Burn, en kost doorgaans de minste Rares.

Verder kan je op sites zoals hier promo codes vinden voor gratis boosters ed, en heb je hier een overzicht van de huidige Standard meta en hier een overzicht van de huidige Historic meta. Als je een deck aanklikt kan je daarna kiezen voor Arena om te zien welke rarity de kaarten hebben.

Ik zou zeggen begin met één of twee type decks die je leuk lijken, spaar die bij elkaar, al dan niet met wat shortcuts, verken de Meta en vooral, veel plezier!

Last but not least, loop je opties in het menu na. Heel veel dingen staan op auto, dat wil je niet. Bepaal zelf elke zet. Het maakt je een betere en strakkere speler en leert je meteen de regels beter, plus, meer dan eens win je er de pot op door triggers net even anders te stacken bijvoorbeeld. Full Control zit toepasselijk op je control knop. Gebruik die optie als je bijvoorbeeld op je eigen triggers wilt reageren of aan het einde van iemand's drawstep iets naars van plan bent.

Enjoy!

31-10-2020 20:19:00

Bedankt voor de reactie. Die promotional codes zijn geweldig. Ik had echter het idee dat er een code miste uit het lijstje. Ik probeerde toen op de gok de code PlayEldraine en die bleek geldig te zijn. Ik heb nu 16 gratis boosters gekregen. dat is 5x 3 boosters voor de codes van de sets uit standard en een booster voor de levelup code die 2000 xp geeft waar je een zendikar booster voor krijgt.

Ik heb de volgende kaarten gekocht met wildcards; 1x Shadowspear en 1x Short Sword. Dat leken me wel geinige kaarten.

Tot nu toe heb ik erg veel plezier met mijn goblin deckjes. Soms speel ik voor de gein een ander deckje.

12-11-2020 22:09:00

En er is weer een nieuwe code uit.
TRYKALADESH

Ik ben zelf ook net begonnen met Arena, hoofdzakelijk om te leren want ik ben echt een n00b.
Gelukkig zijn er walkthrough op YT dus die leggen dan uit waarom bepaalde dingen werken zoals ze werken.

13-11-2020 15:49:00

Je krijgt in Arena 13 decks. Eerst vijf monocolor decks, dan drie dual color decks voor drie opdrachten en tot slot 5 decks voor de opdracht; speel 100 spreuken. Twee van die decks, het witte monocolor deck en het zwart witte lifegain deck hebben hetzelfde thema; lifegain. Die twee decks heb ik samen met wat andere kaarten samengevoegt tot een super heftig lifegain deck. Als je life gained krijg je hier een counter, daar een token, daar verliest je tegenstander leven. Even wat kaarten uit mijn deck:

Impassioned Orator
Scion of the Swarm
Resolute Rider
Bake into a Pie
Shadowspear

Daarnaast heb ik een brawl deck, dat is een standaard highlander commander deck, gemaakt met deze kaarten. Ik heb een rare wildcard opgegeven voor deze commander:

Kunoros, Hound of Athreos

Scroll: [boven|reacties|beneden]