Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Zendikar Rising (ZNR)
Zendikar Rising Expeditions (ZNE)
Zendikar Rising Commander (ZNC)
Double Masters (2XM)
Core Set 2021 (C21)
Jumpstart (JMP)
Commander 2020 (C20)
Ikoria: Lair of Behemoths (IKO)
Theros Beyond Death (THB)
Throne of Eldraine (ELD)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Zendikar Rising.

[DECK] [Commander] Akiri, Fearless Voyager

Scroll: [boven|reacties|beneden]
15-10-2020 10:14:00

Ik heb lang een Boros commander deck gehad rondom Jor Kadeen, the Prevailer. Een deck dat draaide om equipments en metalcraft (zie hier ). Een leuk deck om te spelen, maar ook met wat issues, waardoor ik het begin 2020 uit elkaar heb gehaald.

Veel kaarten bleef ik echter tof vinden, en met de printing van Akiri, Fearless Voyager lijken een aantal zaken op hun plek te vallen: een goedkopere commander die meer direct met Equipments te maken heeft. Daarom maakt mijn Boros deck een nieuwe start in een ander jasje.

 Reactie plaatsen

Reacties (7)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
15-10-2020 10:28:00

Momenteel is de lijst nog 101 kaarten: ik moet er nog 2 cutten. Ik ben benieuwd wat jullie zouden cutten, en vooral waarom.

En daarnaast altijd geinteresseerd in andere suggesties. Dank!

15-10-2020 20:03:00

Tof dat je weer een boros equipment deck hebt! Deze commander past beter in het thema dan Jor Kadeen, the Prevailer vind ik. Lijkt me leuk om er tegen te spelen.

Als ik twee kaarten eruit zou moeten halen, zou de eerste denk ik Loyal Apprentice zijn. Het is best een prima kaart, maar zijn ability is conditioneel en maakt daarmee je commander nog een groter target voor removal. Daarnaast heeft hij voor zover ik kan overzien geen directe synergie met je deck of een connectie met je thema (equipment) en subthema (metalcraft).

Ik denk dat ik als tweede Sai of the Shinobi. Het equipment is niet heel indrukwekkend en je hebt evengoed genoeg 1 drops in je deck. Ik denk niet dat er ooit een potje komt, waarin je achteraf denkt had ik Sai of the Shinobi maar gehad.

15-10-2020 20:33:00

De Loyal Apprentice heeft een natuurlijk wel een connectie met je subthema metalcraft, omdat hij artifact tokens maakt. Maar ik denk dat ik nog steeds deze eruit zou halen.

20-10-2020 15:47:00

Dank voor de tips! Heb op voor nu Mangara, the Diplomat en een Plains eruit gehaald. De eerste past niet helemaal in het thema, en gezien de manacurve denk ik dat ik met 35 land ook uit de voeten zou moeten kunnen.

Nog een tweetal wijzigingen doorgevoerd vandaag.

Uit:
1x Ancient Den
1x Great Furnace

In:
1x Shinka, the Bloodsoaked Keep
1x Mistveil Plains

Ik denk dat de artifact landjes te kwetsbaar zijn in commander om op te wegen tegen het voordeel voor de paar kaarten met metalcraft die ik speel (alleen Inventors’ Fair en Etched Champion). De Mistveil Plains is handig voor Sunforger en Shinka, the Bloodsoaked Keep nuttig met het aantal legends wat ik speel, tegen minimale downside.

Premium lid Paulus (0) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
21-10-2020 18:06:00

Ik denk dat Resolute Strike ook wel past in je deck. Daar kun je een tegenstander tijdens combat goed mee verrassen. Ook Relic Axe combineert goed met je commander. Die zouden bijvoorbeeld kunnen komen op de plek van Loyal apprentice en Sai zoals The Dude aangeeft.

21-10-2020 22:37:00

Dank voor je reactie Paulus, tof dat je de tijd neemt om te kijken en reageren!

Ik neig zelf naar Sai of the Shinobi omdat ik die t1 kan spelen, gevolgd door een creature op t2 (gratis equip) en dan kan aanvallen in t3 na het spelen van Akiri, zodat ik een kaart kan pakken. Om die reden twijfel ik ook nog over Ancestral Blade, daarmee kan je ook op t3 aanvallen met een geequiped beest.

Met Relic Axe lukt dat niet. Waarom denk jij dat het een goede toevoeging is?

Je andere suggestie ( Resolute Strike ) vind ik tof, kan een goed surprise effect hebben. Ik heb even geteld en speel nu, naast Akiri, 5 warriors - en de tokens van Nahiri. Dat is voor mijn gevoel nog wel aan de lage kant. Anderzijds ligt Akiri (hopelijk) veel in het spel! Ik heb hem toegevoegd aan het sideboard om niet te vergeten.

Premium lid Paulus (0) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
22-10-2020 7:42:00

Het gratis equipen van Sai is inderdaad wel goed. Ik had vooral gekeken naar mijn voorgangers die ook suggesties hadden gedaan. En ik vind de Axe goed vanwege de synergie met je commander die warrior is en omdat je Kor Blademaster speelt.

Ik ben ook een beetje bevooroodeeld omdat ik een standard warrior deck met Akiri speel op Arena waarin het opnieuw equippen niet vaak nodig is.

Het is in ieder geval een leuk deck geworden!

Scroll: [boven|reacties|beneden]