Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Double Masters (2XM)
Core Set 2021 (C21)
Jumpstart (JMP)
Commander 2020 (C20)
Ikoria: Lair of Behemoths (IKO)
Theros Beyond Death (THB)
Throne of Eldraine (ELD)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Core Set 2021.

Tips voor upgraden Estrid the Masked

Scroll: [boven|reacties|beneden]
6-9-2020 19:59:00

Hi,
Ik heb het deck "Estrid the Masked" gekocht en speel er graag mee. Wat jammer is, is dat je echt geluk moet hebben (lees: veel mana) om er leuk mee te kunnen spelen. Mijn speelmaatjes vinden het een waardeloos deck. Zij zitten elke keer al lang en breed met een hele rits kaarten op tafel, terwijl ik mijn eerste kaart dan nog moet spelen. Best frustrerend soms. Mijn vraag is: hebben jullie goede tips om mijn deck een (goedkope) boost te geven? Neem aub ook een kijkje in mijn collectie, ik gebruik het liefst kaarten die ik al heb.

 Reactie plaatsen

Reacties (5)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Premium lid Casper (2) Online Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
6-9-2020 21:21:00

Misschien is het handig om je decklist hier even te posten, dat maakt het wat makkelijker om even mee te kijken. Je kunt je deck invoeren op je profielpagina en daarna vanaf daar een topic starten, of in dit topic even de link plaatsen.

Ikzelf begin mij pas net een beetje te verdiepen in Commander, maar doorgaans zijn er hier wel een aantal veteranen die even mee willen denken!

Verder vind ik de site hier zelf heel prettig om wat ideeen op te doen.

7-9-2020 10:24:00

Hierbij wat generieke informatie:

Als je veel mana nodig hebt dan kun je het beste manastenen of "ramp" (zoals Rampant Growth, Cultivate, en Skyshroud Claim) toevoegen aan het deck. Ik zou bijna altijd minstens 36 land spelen, plus (ongeveer) 10-14 mana sources zodat ongeveer de helft van je deck mana kan produceren.

Ik heb hier bij het deck van iemand anders commentaar gezet dat wellicht ook (enigszins) van toepassing is voor jou. Te weinig mana kan ook liggen aan een slechte manacurve of te mana-intensieve activation costs.

Succes!

7-9-2020 11:22:00

Ik zou met manaproblemen in een Enchantment deck Starfield Mystic, Weirding Wood, Sheltered Aerie en/of Gift of Paradise aanraden.

Official Rules Advisor Roy (178) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
7-9-2020 18:17:00

Mana problemen in een enchantment deck? Die ben ik nog niet vaak tegen gekomen, maar ik speel ook geen Commander, dus wellicht is dat het.
Naast Wild Growth is er Utopia Sprawl, al werkt die alleen op een Forest. En Dawn’s Reflection heeft een functional reprint gekregen in Market Festival. De utopia sprawl lijkt mij een auto-include door de mana cost, de market festival lijkt mij te duur en te makkelijk gesloopt.
Voor een leuke bom die alle tegenspelers dolgraag dood willen maken: Nyxbloom Ancient
Je kan ook kijken naar andere opties (naast Estrid) om aan meer mana te komen zoals het untappen van je (enchanted) landjes met Garruk Wildspeaker, Kiora, Behemoth Beckoner of Seedborn Muse.
Hoop dat je er iets aan hebt!

Premium lid Paulus (0) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
7-9-2020 19:07:00

Er zijn al goede tips gegeven, de enchantments die je op je landjes kunt spelen geven je meer mana.

Een andere manier om te profiteren van de vele enchantments die je speelt is om nog een paar (recente en betaalbare) enchantresses toe te voegen: Setessan Champion en Satyr Enchanter komen uit recente sets en zou je dus makkelijk moeten kunnen kopen/ruilen. Nessian Wanderer is een halve enchantress die je ook zou moeten helpen met je land sneller in het spel te krijgen.

Hoewel het mooie kaarten zijn zou je moeten beginnen met het uit je deck halen van de kaarten met een hoge CMC en/of die weinig synergie hebben met je hoofddoel, het profiteren van het spelen van enchantments. Ik zou beginnen met het uit je deck halen van de volgende kaarten:
Empyrial Storm
Spawning Grounds
Genesis Storm
Boon Satyr
Epic Proportions
en nog een of twee landjes.

Als je de enchantresses toevoegt in combinatie met een aantal van de genoemde landenchantments zal je deck waarschijnlijk al een stuk soepeler lopen.

Wellicht is er ook een andere route. Je zou namelijk eens Tuvasa the Sunlit als je commander kunnen spelen. Daarmee zal je vanaf het begin wat meer kaarten trekken als je die snel in het spel krijgt (en houdt). Dan trek je ook meer manasources.

Scroll: [boven|reacties|beneden]