Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Zendikar Rising (ZNR)
Zendikar Rising Expeditions (ZNE)
Zendikar Rising Commander (ZNC)
Double Masters (2XM)
Core Set 2021 (C21)
Jumpstart (JMP)
Commander 2020 (C20)
Ikoria: Lair of Behemoths (IKO)
Theros Beyond Death (THB)
Throne of Eldraine (ELD)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Core Set 2021.

[Historic] Superleuk deck: BR Arcanist (Mythic :D)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  [eerste] [vorige1 2
20-8-2020 23:28:00

Hoi allen,

Amonkhet Remastered is nu bijna een week uit op Magic Arena en dat heeft een superleuk én sterk deck mogelijk gemaakt: Rakdos Arcanist. Het deck is één en al synergie en bestaat op Call of the Death-Dweller na enkel uit kaarten van 1 en 2 mana. Ik bestorm er momenteel de Platinum ranks mee zonder dat ik er al echt veel mee gespeeld heb. Hieronder de decklijst die ik gebruik voor best-of-1:

Historic Rakdos Arcanist
//Lands (22)
4 Blood Crypt
4 Dragonskull Summit
5 Mountain
1 Phyrexian Tower
8 Swamp

//Creatures
4 Archfiend’s Vessel
4 Stitcher’s Supplier
4 Dreadhorde Arcanist
4 Priest of Forgotten Gods
4 Young Pyromancer

//Other (18)
4 Claim // Fame
4 Claim the Firstborn
4 Thoughtseize
4 Village Rites
2 Call of the Death-Dweller

//Sideboard
1 Lurrus of the Dream-Den

Herkomst deck
Ik heb mijn lijst gebaseerd op enkele lijsten die ik op MTGAZone heb gezien. Grootste verschil is dat die eigenlijk altijd 3 Kroxa, Titan of Death’s Hunger spelen terwijl ik voor 4 Priest of Forgotten Gods heb gekozen i.v.m. de synergie met Claim the Firstborn en de anti-synergie van Kroxa met Dreadhorde Arcanist, Claim // Fame, Call of the Death-Dweller en Lurrus of the Dream-Den (als in: Kroxa escapen maakt je graveyard leger en dat is niet gunstig voor deze kaarten).

Aanpassingen
Na aardig wat potjes ben ik één landje teruggegaan (van 23 naar 22) en heb ik nog een vierde Claim // Fame toegevoegd. Daarnaast speelde ik net als veel andere lijsten eerst 2 Castle Locthwains, maar het risico dat die tapped in het spel komen is te groot gebleken. Bovendien heb je met Village Rites, Dreadhorde Arcanist, Priest of Forgotten Gods en Lurrus of the Dream-Den al aardig wat vormen van card advantage.

Match-ups
Het deck maakt gehakt van de meeste creature based strategies in Historic (en die kom je veel tegen in BO1), op Goblins na omdat ze vaak een Goblin kunnen saccen aan Skirk Prospector in reactie op je Claim the Firstborn. Tegen combo win je door combostukken te Thoughtseizen en/of te racen met de Demon tokens van Archfiend’s Vessel. Tegen control is het waarschijnlijk matig, hoewel je mass removal kunt Thoughtseizen en anders stellen Claim // Fame en Call of the Death-Dweller je in staat om terug te komen op het board. Gelukkig kom je control niet veel tegen vanwege de vele Field of the Dead-decks (edit: Field of the Dead is inmiddels gebanned).

How to play
Hangt natuurlijk af van de match-up, maar vaak is het juist om Thoughtseize in beurt 1 te casten in plaats van bijvoorbeeld Stitcher’s Supplier of Archfiend’s Vessel. Vervolgens opvolgen met Dreadhorde Arcanist en dan heb je in beurt 3 de belangrijkste kaarten van je tegenstander al weggenomen. Je kunt ook een agressieve start maken met Archfiend’s Vessel in beurt 1, en dan Village Rites en Claim // Fame voor een 5/5 flying Demon in beurt 2. De vele Mono Red decks in BO1 schieten die niet zomaar neer of hebben er twee kaarten voor nodig.

Card-by-card toelichting
Archfiend’s Vessel: sacvoer voor Priest of Forgotten Gods en Village Rites, daarnaast super reanimate target voor Claim // Fame en Call of the Death-Dweller.
Stitcher’s Supplier: prima sacvoer en vult je graveyard voor Dreadhorde Arcanist, Claim // Fame en Call of the Death-Dweller.
Dreadhorde Arcanist: laat je al je goede 1-mana instants en sorceries zoals Thoughtseize nog een keer casten en als je 'm eerst Claimed en dan Famed kun je zelfs Call of the Death-Dweller uit je graveyard casten.
Priest of Forgotten Gods: vorm van removal, gouden combi met Claim the Firstborn en de tokens van Young Pyromancer.
Young Pyromancer: supergoede synergie met alle goedkope instants en sorceries in het deck, 1/1 tokens zijn prima sacvoer voor Rites en Priest.
Claim // Fame: haalt alle creatures in het deck terug en in combinatie met Archfiend’s Vessel heb je voor 3 mana een 7/5 hasty flyer.
Claim the Firstborn: neemt bijna alle creatures in de Historic meta over en kun je dan saccen aan Rites, Priest, of Phyrexian Tower.
Thoughtseize: verstoort de curve van je tegenstander óf haalt (mass) removal weg óf haalt combostuk weg.
Village Rites: sac je idealiter een Claim the Firstborned creature mee, maar Vessel, Supplier en Pyromancer tokens zijn ook prima sacvoer.
Call of the Death-Dweller: kun je altijd wel twee creatures mee terughalen, soms ook 2 Archfiend’s Vessels voor 2 5/5 flying Demons.
Lurrus of the Dream-Den: Companion die je al je creatures vanuit je grave laat casten met Archfiend’s Vessel vaak als beste target.

Ik kan het deck dus sterk aanraden als je Historic speelt op MTG Arena. Pas wel op want een fout is snel gemaakt door de vele lines of play die mogelijk zijn.

Ik hoor graag wat jullie ervaringen zijn, ook met de nieuwe Historic meta!

Huib

 Reactie plaatsen

Reacties 26-30 (30)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  [eerste] [vorige1 2
28-8-2020 10:20:00

Mooi deckje idd, ben van gold 4 naar diamond 3 gegaan. Kijken of ik mythic
nog kan halen.

Had in plaats van de shocks 3x Collateral Damage er in gedaan, soms
ook goed om de laatste damage aan je tegenstander te doen

Thanxx voor het mooie deckje

28-8-2020 13:10:00

No prob, leuk dat je er succes mee hebt. Ik was gisteren nog opgeklommen naar #600 nog wat Mythic, kwam daarna helaas een paar slechte match-ups tegen (Burn en Mono G Walkers met Karn, the Great Creator die naar Grafdigger’s Cage zoekt).

28-8-2020 16:53:00

Ja PlanesWalkers kunnen soms lastig zijn, zoals een getoptdeckte ugin. Na die -x kun je meestal wel douchen. De spark Harvest geeft mij daar nu wel een beetje game tegen

Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
5-9-2020 21:23:00

Hoewel ik momenteel nog 3 Thoughtseize en 3 Dragonskull Summit mis en zodoende draai op Duress en good ol' Bloodfell Caves kruip ik inmiddels traag maar gestaag de platinum ladder door. Mocht ik buiten alle verwachtingen om toch nog Mythic behalen kom ik wel even hoera ende hoezee roepen. Wat een deck, blijft dolle pret!

Overigens is T2 swingen met een 7/5 flying wel een dingetje.

5-9-2020 22:05:00

Ik dacht even huh, hoe krijg je dat voor elkaar, maar met Blood Crypt T1 en Phyrexian Tower T2 kan dat inderdaad.

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  [eerste] [vorige1 2