Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Zendikar Rising (ZNR)
Zendikar Rising Expeditions (ZNE)
Zendikar Rising Commander (ZNC)
Double Masters (2XM)
Core Set 2021 (C21)
Jumpstart (JMP)
Commander 2020 (C20)
Ikoria: Lair of Behemoths (IKO)
Theros Beyond Death (THB)
Throne of Eldraine (ELD)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Core Set 2021.

Huisregel tegen manascrew: nieuwe variant

Scroll: [boven|reacties|beneden]
20-8-2020 19:04:00

Ik heb al eens eerder geprobeerd zo iets te bedenken. En ik weet dat er altijd problemen zijn, met elke oplossing. Toch vind ik dit zelf een goeie casual regel, zeker voor Commander (met die enorme stapel heb je meer kans op te weinig land in je hand, is mijn ervaring). Het moet werken tegen zowel mana flood als screw.

Je trekt in het begin niet een hand van 7 kaarten, maar van 4. Vervolgens kies je: trek ofwel blind een kaart, ofwel maak een keuze tussen land of spell en laat de bovenste kaarten zien totdat het genoemde type te zien is, stop die in hand en de rest onderop. Dit 3 maal herhalen. Het voordeel van blind trekken is dat de tegenstander niet ziet wat je hebt.

Ben je dan nog niet tevreden met je hand dan alles schudden, een nieuwe hand van 7 op dezelfde manier vormen maar daarna een kaart onderop leggen (de reguliere mulligan).

Doe ermee wat je wilt, afkraken of uitproberen. Naar alternatieve ideeen ben ik ook benieuwd.

 Reactie plaatsen

Reacties (3)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
20-8-2020 19:49:00

Is dat niet machtig veel gedoe ten opzichte van de "gentlemen's agreement" dat als je hand dusdanig ruk is dat de pot er niet leuker van wordt, je gewoon even zeven nieuwe kaarten pakt?

Ik zie het nut persoonlijk niet zo van een middenweg zoeken tussen "ik wil een leuk casual potje spelen" en de normale London Mulligan, die mijns inziens ook al donders veel doet tegen manascrew/flood ten opzichte van zijn voorgangers.

Ik krijg van je huisregel in ieder geval enorm veel zin om One Land Spy te gaan spelen.

26-8-2020 12:13:00

Dit is dan ook bedoeld als casual regel, niet als iets om te misbruiken door One Land Spy te gaan spelen. Spelers die One Land Spy spelen zullen trouwens waarschijnlijk zo veel kaarten moeten revealen, dat de hele tafel weet wat voor deck er gespeeld wordt.

Ik denk persoonlijk dat zo'n regel het begin wel kan versnellen, omdat er niet opnieuw geschud hoeft te worden in het begin in tegenstelling tot wanneer de helft van de spelers gebruik maakt van de free mulligan.

Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
26-8-2020 12:24:00

"Dit is dan ook bedoeld als casual regel, niet als iets om te misbruiken door One Land Spy te gaan spelen."

Kortom, deze regel moet alsnog aangevuld worden met enkele "gentlemen's agreements". Dan ben je toch niet echt verder gekomen lijkt mij?

En hoeveel tijdswinst zit er nou daadwerkelijk tussen drie keer kaarten revealen totdat je een spell of een landje tegen bent gekomen, en je deck een keertje schudden?

Edit: Wat One Land Spy betreft, hoewel het deck hilarisch is is het een absoluut meme deck, bestaande uit alleen maar commons, wat je denk ik niet buiten een casual setting hoeft te verwachten.

Hoofdzakelijk is het natuurlijk gewoon een voorbeeld van één van de manieren waarop een dergelijke regel te misbruiken valt.

Scroll: [boven|reacties|beneden]