Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Zendikar Rising (ZNR)
Zendikar Rising Expeditions (ZNE)
Zendikar Rising Commander (ZNC)
Double Masters (2XM)
Core Set 2021 (C21)
Jumpstart (JMP)
Commander 2020 (C20)
Ikoria: Lair of Behemoths (IKO)
Theros Beyond Death (THB)
Throne of Eldraine (ELD)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Core Set 2021.

[DECK] [Commander] Anafenza, the Foremost

Scroll: [boven|reacties|beneden]
11-8-2020 23:15:00

Mijn allereerste poging tot een commander deck

Tips zijn zeer welkom

 Reactie plaatsen

Reacties (7)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Premium lid Paulus (0) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
12-8-2020 10:37:00

Leuk deck om mee te beginnen. Een van mijn eerste commanderdecks was ook een Abzan +1/+1 counters deck: hier. Wellicht doe je daar wat leuke ideeen op, al is het niet meer up to date omdat ik deze uit elkaar heb gehaald, was verbaasd dat ie nog op de site stond.

Ik vond de 'outlast' en bolster abilities niet zo goed in het deck. Bolster is ook een mana intensieve ability, alleen als de static ability goed is zoals het geven van flying kan het de moeite waard zijn. Maar voor het genereren van counters zijn beide abilities niet het meest efficient.

Voor carddraw in een deck als dit zijn in ieder geval Armorcraft Judge en Inspiring Call erg passend, die laaste kan ook als protection spell gebruikt worden. Ook de nieuwe enchantment Garruk’s Uprising is goed, je hebt genoeg grote beesten of beesten die dat uiteindelijk kunnen, en trample is echt belangrijk om aan je beesten te geven.

Er zijn creatures die zelf door hun ability counters erbij krijgen zoals Mowu, Loyal Companion en de nieuwe uncommon hydra Wildwood Scourge die profiteert van alle counters die je op andere (niet hydra) beesten plaatst. Die kunnen in de plaats komen van een aantal van je bolster of outlast beesten.

Champion of Lambholt helpt om je creatures moeilijk blokbaar te maken.

Verder zijn proliferate effecten fijn die je beesten meermaals counters kunnen geven; Evolution Sage en Grateful Apparition zijn echt goed in een deck als dit. Een hele fijne kaart is ook Shalai, Voice of Plenty, deze geeft protection en je kunt uiteindelijk als je genoeg mana genereert veel counters plaatsen. De contagion artifacts zijn ook erg goed, maar de tweede is niet echt budget: Contagion Clasp en Contagion Engine. De rest van de kaarten hoeven je in ieder geval de hoofdprijs te kosten.

12-8-2020 10:45:00

Hoi Paulus,

thanks voor je reactie! Ik denk dat sommige van de outlast er wel uitkunnen, maar de passive abilities van ze lijkt me echt best wel goed.
Welke kaarten zou jij er als eerst uit halen?

Sommige kaarten die jij hebt opgenoemd heb ik letterlijk net besteld:
Abzan Beastmaster, Armorcraft Judge. en nog een paar. Shalai is ook leuk, maar die activated ability is best prijzig.

Premium lid Paulus (0) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
12-8-2020 11:01:00

Dat is goed om te lezen.

En ja, die ability van Shalai is prijzig, maar soms is het de moeite waard om daarin te investeren. Als je drie beesten een counter erop krijgen en je hebt een hardened scales liggen dan kan het al hard gaan. Zeker als dat creatures zijn als Mowu, Loyal Companion of die uncommon hydra. Je houdt dan bovendien je spells in je hand, dat kan handig zijn als je een boardwipe verwacht, wordt die niet gespeeld, fijn, zo niet dan heb je nog kaarten in je hand.
Bovendien kun je de ability als instant spelen, dat is niet het geval met Outlast, dat kan alleen in je eigen beurt. Dus dat gaat ook ten koste van je flexibiliteit in andermans beurten. Op die manier kun je die ability aan het eind van de beurt van de speler voor je activeren als je je mana niet nodig hebt gehad voor bijvoorbeeld een protection spel of carddraw. En soms werkt het als battletrick, niet iedereen let even goed op .

Mer-Ek Nightblade kost vier mana, die zou ik ondanks de deathtouch er uit halen. Zelfde voor de Abzan Battle Priest. Herald of Anafenza heeft een heel dure activation cost. Dragonscale General is te voorwaardelijk en je counters komen bij bolster bovendien niet altijd op het creature waar je ze op wil hebben. Siege Rhino is een goede kaart, maar past niet zo in je deck. En er zijn ook andere manadorks die geen leven kosten voor 1 groene mana, denk aan Elvish Mystic of Fyndhorn Elves.

12-8-2020 11:15:00

Thanks voor het advies!

Wat vind je van de verdeling qua creatures/instant/sorceries/enchantment/land enzo? Ben altijd bang dat ik te weinig creatures speel op de een of andere manier..

Premium lid Paulus (0) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
12-8-2020 11:31:00

Daar ben ik ook altijd naar op zoek en ben er nog niet zo goed in. Vind bouwen zo leuk dat ik eerder een nieuw deck bouw dan een deck beter maak, denk het altijd met een ander deck op te lossen .

Je hebt niet zo veel beesten, maar als je veel carddraw speelt dan kom je weer sneller bij je creatures. Nu is de carddraw die je speel wel afhankelijk van creatures in het spel hebben, dus daar moet je rekening mee houden.

En recursion is ook wel handig als je minder creatures speelt, dan kun je ook weer kiezen welke creatures je terughaalt uit het graf.

Een paar meer zou denk ik wel slim zijn, maar wat je er dan uit moet halen. Hoop dat er andere spelers zijn die je daar bij kunnen helpen.

12-8-2020 13:28:00
Premium lid Paulus (0) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
12-8-2020 17:27:00

Belangrijk is om er gewoon mee te gaan spelen. Ontdek je het beste wat werkt en ook belangrijk, wat je wel en niet leuk vindt aan het deck.

En nog een topkaart (ook zonder zijn ingebeelde vriendje) is Pir, Imaginative Rascal.

Scroll: [boven|reacties|beneden]