Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Core Set 2021 (C21)
Jumpstart (JMP)
Commander 2020 (C20)
Ikoria: Lair of Behemoths (IKO)
Theros Beyond Death (THB)
Throne of Eldraine (ELD)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Core Set 2021.

[DECK] Legacy Goblins

Scroll: [boven|reacties|beneden]
20-7-2020 10:34:00

Na de introductie van de nieuwe goblins, Conspicuous Snoop en Muxus, Goblin Grandee, begon het weer te kriebelen om weer eens iets anders te spelen dan Commander.

In het verleden heb ik in Vintage/Legacy een aantal keer Food Chain Goblins gespeeld, maar dat werkt nu niet meer zonder de Goblin Recruiter. Ik ben daarom de afgelopen weken weer eens gaan lezen over goblins in legacy. Naar aanleiding daarvan heb ik voor de volgende lijst gekozen.

Tot op heden lijkt de Conspicuous Snoop zijn weg nog niet gevonden te hebben in de meeste vial goblin lijsten die ik gezien heb. Muxus, Goblin Grandee wel, maar die kaart bezit ik nog niet. Waarschijnlijk wordt 1 Goblin Ringleader op den duur vervangen voor 2 Muxus, Goblin Grandee en ga ik 61 kaarten spelen.

Indien iemand suggesties heeft dan sta ik daar altijd voor open.

 Reactie plaatsen

Reacties (13)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
24-7-2020 20:23:00

Heb je al met dit deck gespeeld? Je decklist roept allerlei vragen op. De eerste is: waarom zou je met twee kleuren willen spelen? Wat voegt zwart toe? En daaruit voorvloeiend: omdat je twee kleuren speelt is je mana base gewoon slecht. Als je mono gaat kun je makkelijk 4 landen cutten mits je de mana curve optimaliseert. Is dat niet beter?

24-7-2020 20:45:00

Bedankt voor je reactie.

Zwart wordt sowieso gespeeld vanwege Munitions Expert, die is echt goed en kan in de huidige meta veel beestjes van de tegenstanders slopen. Er zijn nu veel X/1 beestjes. Daarbij is Sling-Gang Lieutenant ook heel waardevol, doordat je goblins kan saccen voor schade en levens. Dat maakt de splash van zwart het zeker waard. Nu is mijn manabase suboptimaal vanwege het gebrek aan een 2de en 3de Badlands.

Ik heb het deck vorige week in elkaar gezet, dus ik heb er zelf nog niet mee gespeeld. De lijst komt van een streamer die al iets van 4 of 5 jaar alleen maar legacy goblins speelt. Daarnaast zie ik bij mtgtop8 voor goblins soortgelijke lijsten voorbij komen in legacy. Zie bv hier: hier

Het deck is meer control dan aggro, het hoeft niet snel te zijn. Wat ik in streams tot nu toe gezien heb kan het wel explosief uit de hoek komen, maar is het vaak eerst je tegenstander ophouden, met Rishadan Port en Wasteland, als je zelf nog niet klaar bent daarvoor.

25-7-2020 10:17:00

Ik heb al een tijdje geen Legacy gespeeld (en sowieso nooit Goblins) dus misschien is het ook niet aan mij om te zeggen wat goed is. Maar, ik kan mij niet voorstellen dat Lightning Bolt niet altijd beter is dan Munitions Expert. Wat kun je in Legacy niet met Lightning Bolt weghalen wat je wel kunt met Munitions Expert (of Gempalm Incinerator)?

En ik ken het principe van (Legacy) Goblin Decks, het zijn, in tegenstelling tot vele denken, control-achtige decks. Maar het zijn geen control decks zoals blauw-wit dat zijn. Gobbo hebben control juist door druk te zetten met hun board presence. Siege-Gang Commander is wellicht achterhaald, ik zou anders niet weten waarom je er niet mee speelt, maar bouwt meer tokens en kan ook beesten op het bord weg knallen. Maar goed, wellicht zijn er ook sideboardoverwegingen om met zwart te spelen.

Ik zou op zijn minst een extra Goblin Warchief te voegen en een Krenko, Mob Boss.

Nogmaals, ik ben al een tijdje uit de Legacy-scene dus wellicht is het drastisch veranderd en zijn mijn ideeën achterhaald.

25-7-2020 12:38:00

Bedankt weer voor de reactie altijd leuk om er over na te denken en in het verleden heb je me ook goed geholpen met tips bij mijn goblin commander deck, dus ik neem je vragen zeker serieus.

Als ik het goed begrepen heb zijn veel goede of veelgespeelde beestjes in legacy X/1 (denk aan Dark Confidant, Delver of Secrets, Snapcaster Mage, Ice-Fang Coatl, Baleful Strix, Noble Hierarch). Dus ik veel gevallen is het doen van 1 damage voldoende, met Munitions Expert doe je (bijna) altijd tenminste 1 schade, want hij is zelf een goblin. Door Cavern of Souls en/of Æther Vial kan dat dan ook niet gecountered worden. Een Lightning Bolt doet dan wel 3 schade, maar dat is vaak meer dan nodig en deze kan wel gecountered worden.

De belangrijkste reden waarom Munitions Expert wel wordt gespeeld en Lightning Bolt niet is dat Lightning Bolt geen goblin is. Munitions Expert kun je zoeken als je hem nodig hebt met Goblin Matron en heeft synergie met andere goblins. Daarnaast maakt Lightning Bolt de ability van Goblin Ringleader / Muxus, Goblin Grandee slechter. Je wilt alleen maar goblins spelen eigenlijk, waar de Æther Vial uiteraard de uitzondering is.

Voor wat betreft Siege-Gang Commander en Krenko, Mob Boss weet ik niet wat nu de overwegingen zijn om ze eruit te laten. Heb ook lijsten gezien waar ze wel 1 of 2x worden gespeeld om te zoeken met Goblin Matron indien nodig. De exacte afwegingen waarom de ene keer wel en de andere keer heb ik nog niet helemaal scherp. Ik begin net weer met spelen van 60 kaarten decks na jaren van commander. Voor nu heb ik een lijst gekozen van een speler die erg veel ervaring heeft met Legacy goblins en die ook streamt dus waar ik zijn keuzes af en toe toegelicht kan zien. Ben nog voornemens er meer over te lezen en meer streams te kijken. Om meer de finesses van de deck te leren en wellicht ook beter te begrijpen waarom zulke keuzes gemaakt worden.

25-7-2020 13:26:00

Ik zat nog te denken dat ik misschien Tarfire moest noemen ipv Lightning Bolt. Maar gezien je tegenargumenten, bij deze dus. ;o)

Maar ik blijf erbij, twee kleuren is in mijn ogen onnodig. Je kunt met Tarfire alles weghalen dat ook met Munitions Expert kan.

Maar anders test je het uit en schrijf je een toernooiverslag van.

25-7-2020 14:00:00

hier staat een betoog (uit 2019) van de eerder genoemde streamer waarin Mogg Fanatic met Tarfire wordt vergeleken. Waarbij voor goblins wat hem betreft de Mogg Fanatic wint.

Ik ben geneigd zijn redenatie te volgen en ik denk ook dat die opgaat voor Munitions Expert vs Tarfire.

25-7-2020 19:58:00

Hoi,

ik las je post en zag daarna dit deck voorbij komen dat bij MTGO een keer heeft gewonnen.

Toevallig stel jij in je post voor om ringleader terug te brengen van 4 naar 2 en dan 2x Muxus erin te doen, dat is dus in dit deck ook het geval.

link:

hier

zelf speel ik het deck met 1x krenko mob boss en met 1x grenzo, dungeon warden. Ik speel tegen tier 1-2 decken kan ervan winnen. leuk deck

25-7-2020 20:43:00

Bedankt voor je reactie.

De lijst die ik hier heb gepost is niet van mijn eigen hand, maar een lijst die ik online gevonden had van de hand van GoblinLackey1. In die lijst zaten de twee Muxus, Goblin Grandee in plaats van de Goblin Ringleader, maar de lijst hierboven bestaat alleen uit kaarten die ik heb en ik heb (nog) geen Muxus, Goblin Grandee. Ter herinnering aan mezelf heb ik dat alvast wel erbij genoemd.

Als ik het zo zag tot nu toe lijkt het inderdaad wel een competitief deck, maar voordat ik daar ook competitief mee kan spelen moet ik eerst de finesses nog leren.

Werkt de Grenzo, Dungeon Warden een beetje goed?

25-7-2020 21:53:00

Ik ben wel benieuwd of iemand Conspicuous Snoop al gespeeld heeft. Zo ja is het bevallen?

Door onder andere het uitbrengen van Conspicuous Snoop ben ik weer geinteresseerd geraakt in het spelen van Legacy, maar nu ik me er meer in verdiep twijfel ik (al is dit met name gebaseerd op conclusies van anderen) of die wel goed genoeg is in het deck / formaat. Ik ga hem zeker spelen in mijn Wort, Boggart Auntie commander deck want daar is hij zeker goed, maar is dat ook het geval voor legacy?

27-7-2020 17:33:00

Ik heb die Grenzo, Dungeon Warden er pas net ingedaan en sinds hij in mijn deck zit nog niet kunnen casten helaas.

Als ik de decklijsten van de afgelopen maanden volg denk ik dat hij goed werkt omdat hij ineens in alle decks zitten met goede resultaten/ hoog klassering.

30-7-2020 13:18:00

Ben benieuwd hoe het werkt. Als je er wat ervaring mee hebt dan hoor ik het graag.

Eruit:
Blood Crypt

Erin:
Badlands

2-8-2020 21:03:00
5-8-2020 10:45:00

De eerste potjes er mee gespeeld. Erg leuk om weer eens een 60 kaarten deck te spelen.

Kleine aanpassing, gebaseerd op een lijst van mtgtop8.nl.

Eruit:
Blood Crypt
Goblin Warchief

Erin:
Mountain
Gempalm Incinerator

Scroll: [boven|reacties|beneden]