Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Naar welke Magic streamers kijken jullie?

Scroll: [boven|reacties|beneden]
11-7-2020 22:25:00

Ik kijk de laatste tijd best wel veel naar Magic streamers op YouTube (minder op Twitch, gaat me iets te langzaam allemaal). Ik kijk eigenlijk maar naar drie streamers: LegenVD, CovertGoBlue en Jeff Hoogland. Ook in die volgorde van vaak naar minder vaak.

LegenVD (LVD) is mijn favoriete streamer om drie redenen: hij speelt de leukste decks, hij speelt goed en hij legt z'n gedachtegang goed uit. Vooral de combinatie van originele, janky decks + bijna foutloos spelen maakt dat ik graag naar z'n video's kijk. Regelmatig probeer ik ook zelf zijn decks uit in Magic Arena, zoals recent nog zijn Historic R/G Experimental Frenzy deck. Enige waar ik even aan moest wennen, was zijn manier van praten (komt een beetje bijdehand over of zo) maar daar stoorde ik me al gauw niet meer aan. Mocht je al bekend zijn met LVD, dan komen de volgende irritante/grappige quotes je vast ook bekend voor :

'Looking for Magic cards?'
'Heeello and welcome to another magicarenagameplayvideo.' (aan elkaar geschreven want spreekt hij uit als één woord)
'Let's see how the deck dozz'
'Sweet. On to the next one...'

CovertGoBlue (CGB) vind ik ook een leuke streamer vanwege z'n prettige persoonlijkheid en goede spelniveau. Z'n decks zijn alleen wat minder leuk dan die van LVD omdat het vaak metadecks met een kleine twist zijn.

Tot slot Jeff Hoogland. Een beetje een acquired taste. Hij speelt niet altijd foutloos en z'n decks zijn vaak meh omdat ze meestal user submitted zijn. Het wordt pas echt leuk als hij zich gaat opwinden over iets dat in de chat gezegd wordt (gebeurt regelmatig want snel op z'n teentjes getrapt) of als hij steeds verliest van unfun cards zoals Teferi en Narset. Ook leuk zijn zijn rants over de Amerikaanse politiek. Kijk dus uit naar 'NSFW' bij z'n filmpjes.

Kijken jullie ook naar deze streamers of geven jullie de voorkeur aan anderen? En waarom?

 Reactie plaatsen

Reacties (14)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Premium lid T (107) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
12-7-2020 12:14:00

Jeff kan ik ook wel om lachen. Dat Owling mine deck die hij in een uilenkostuum speelde was geweldig. Heb ik ook veel lol mee gehad.

Meryn kan ik ook wel naar kijken. Veel verschillende deckjes met wat leuke praat er tussen.

12-7-2020 20:34:00

Jeff in een uilenkostuum heb ik gemist. Wel heb ik 'm een week lang met roze geverfd haar gezien.

Meryn had ik nog nooit van gehoord. Speelt vooral Modern en Pioneer zo te zien, formats waar ik zelf wat minder in geïnteresseerd ben.

13-7-2020 07:45:00

Ik ben nog niet zo bekend met het streamen. Kijk je dan met name hoe de betreffende persoon een deck speelt terwijl hij daar uitleg bij geeft?

Ik heb recente met name gericht op goblins wat uitleg bekeken over legacy goblins en dan met na over Conspicuous Snoop. Van een van de personen die die filmpjes maakte (indien iemand wil weten wie kan ik dat wel opzoeken) zal ik niet zo snel andere filmpjes bekijken. Ik haakte al af bij de eerste 10 minuten van zijn filmpje over goblins. Hij was aan het vertellen alsof hij net uit bed kwam en nog niet helemaal wakker was. Continu pauzes en bewegingen en geluiden van iemand die net wakker was. Het leek daardoor ook alsof hij gewoon nog niet wist wat hij wilde spelen. Mijn stijl was het niet.

13-7-2020 13:42:00

Mag altijd wel graag naar MonoBlackMagic kijken, beetje gekke man, maar
is erg vermakelijk. Speelt ook veel jank, wat ik zelf ook graag doe. Mag
ook altijd erg graag naar CGB kijken, maar die speelt idd wel wat serieuzere
decks met een twist

Heb wel eens een Historic event gedaan waar ik tegen Jeff Hoogland kwam
te spelen, later nog terug gezien op youtube. Zoals je natuurlijk al verwacht
werd ik gesloopt door hem.

Uiteindelijk wel 7-2 gegaan

13-7-2020 15:17:00

Ik kijk graag naar Numot the Nummy (Kenji Egashira): uitstekende limited speler, fijne persoonlijkheid, geen gevloek, speelt in hoog tempo, heeft vaste stream schedule (iedere werkdag 8 uur lang) en speelt leukste format om naar te kijken: Vintage Cube. Heb zelfs eens 50 euro aan hem gedoneerd.

13-7-2020 20:33:00

@ the dude: dat is meestal het idee ja. Wat je omschrijft klinkt inderdaad niet als een streamer naar wie je nog een tweede keer wilt kijken. Ik kijk zelf eigenlijk nooit naar hem maar Jim Davis uploadt elke maandag een video over een Goblin deck (ook wel eens Legacy), zie hier. Misschien wat voor jou.

@ Peter: lachen dat je zelf tegen Hoogland hebt gespeeld! Zou goed kunnen dat ik jullie match dan eens voorbij heb zien komen op zijn kanaal. MonoBlackMagic is redelijk grappig inderdaad, vooral zijn intro's. Maar zijn decks zijn niet altijd competitief en zijn accent is nogal zwaar dus meestal haak ik snel af.

@ Max: Ok.

13-7-2020 22:00:00

Bedankt Huib daar ga ik zeker eens naar kijken. Was toevallig vandaag een interview aan het kijken met iemand die ook veel goblins speelt en die heeft volgens mij ook zijn eigen streams. Dus die ga ik ook maar eens bekijken.

Leuk om weer wat activiteit op het forum te hebben met leuke topics.

14-7-2020 11:06:00

De persoon uit mijn vorige post heet GoblinLackey1 en in het interview van anderhalf uur kon hij heel rustig en duidelijk vertellen over legacy goblins. Hij streamt via twitch en zet zijn streams daarna altijd op youtube. Dus ik denk dat ik daar maar eens ga beginnen. De stijl in het interview sprak me erg aan.

14-7-2020 11:36:00

Klinkt goed.

14-7-2020 12:19:00

Timmy the Sorcerer en Gandalf the Dark voor old school en The Cloudgoat Ranger voor premodern. Heel fijne en uitgebreide streams zijn dat, gemaakt door echte liefhebbers.

14-7-2020 19:26:00

Bedankt voor de suggestie Henk! Ik speel zelf geen eternal formats maar een handige tip voor degenen die dat wel doen.

Jeff Hoogland heeft vandaag weer een leuke rant over Jumpstart op Magic Arena gepost, zie hier.

Kenta (9) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
14-7-2020 19:32:00

Numot, MonoBlack, Frank Lepore, NicolaiBolas en sommige van Channelfireball (Marshall en LSV). Soms Nizzahon, maar die heeft een saaie stem...

Numot is altijd leuk en varieert ook in stijl, Monoblack heeft altijd toffe decks en is grappig. ChannelFireball vind ik meer leuk voor Vintage Cube en limited.

Vind Heroes & Legends Mtg ook interessant ivm wekelijkse market watch en soms Bad Boy gaming, omdat die wel melig is

19-7-2020 19:00:00

Hallo allemaal,

De meest bekende zijn wel genoemd, ik zou Caleb Gannon nog zeker aan bovengenoemde namen toe willen voegen, aanrader wat mij betreft!

19-7-2020 20:29:00

Ik kijk eigenlijk nooit streams. Maar die Jeff en LVD lijken me wel wat voor mij. Zou vooral dingen over formats in Arena volgen, dat speel ik redelijk veel en verder Commander.

Ik luister wel regelmatig Podcasts, alleen over Commander eigenijk. Ik volg EDHRecast en CMDRcentral (alleen de thema afleveringen, zelden de decks you build adviezen). CMDRcentral is wellicht even wennen aan de stem van Chris, hij slist ern beetje, maar als je zijn lach eenmaal hoort herken je die daarna overal. Soms kijk/luister ik ook nog wel naar the Commandzone.

Scroll: [boven|reacties|beneden]