Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

[Historic] Theorycrafting met JMP en Amonkhet!

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  [eerste] [vorige1 2
1-7-2020 02:01:00

Hoi allemaal,

Sinds de release van Magic Arena ben ik weer flink aan het magicen geslagen maar tot nu toe heeft zich dat vooral beperkt tot Standard. Er is echter nog een format speelbaar op Magic Arena en dat is Historic. Historic bestaat uit de Core Sets vanaf M19, expansions vanaf Amonkhet (vanaf augustus), Jumpstart zonder de broken kaarten (vanaf juli) en drie sets kaarten speciaal samengesteld voor Historic (de 'Historic Anthologies', hier kun je ze terugvinden, evenals meer informatie over Historic).

Met de flinke uitbreiding van de Historic card pool in het vooruitzicht ben ik eens gaan brainstormen over deckjes die goed/leuk zijn. Vooralsnog zijn er twee decks die ik direct wil gaan uitproberen zodra de kaarten daarvoor beschikbaar zijn: Naya Tokens en Mono-Blue Tempo (yawn, ik weet 't, maar met Curiosity uit Jumpstart erbij wordt het volgens mij supergoed...). Hieronder de decklijsten voor Best-Of-1 met wat commentaar.

Deck 1: Naya Tokens

//Lands (24)
4 Clifftop Retreat
4 Plains
4 Sacred Foundry
4 Stomping Ground
4 Sunpetal Grove
4 Temple Garden

//Creatures
2 Craterhoof Behemoth

//Other (34)
4 Legion’s Landing
4 Pride of Conquerors
4 Raise the Alarm
4 Saproling Migration
2 The Birth of Meletis
4 Release the Dogs
4 March of the Multitudes
3 Conclave Tribunal
4 Transmogrify
1 Lukka, Coppercoat Outcast

What were they thinking when they put Craterhoof Behemoth in Jumpstart?

Ik dacht in ieder geval meteen: Transmogrify!

Het ideale scenario: beurt 1 Legion’s Landing, beurt 2 Raise the Alarm, beurt 3 val met drie creatures aan, Legion’s Landing wordt een landje, Release the Dogs, tap vier honden om iets weg te halen met Conclave Tribunal, beurt 4 Transmogrify een token om Craterhoof Behemoth in play te krijgen, val aan met zes 8/8 trampling tokens en een 12/12 trampling Craterhoof Behemoth voor 60 schade.

Een realistischer scenario is vaak ook genoeg voor een beurt 4 lethal: beurt 2 Raise the Alarm, beurt 3 Saproling Migration, beurt 4 Transmogrify, val aan met drie 5/5 trampling tokens en een 9/9 trampling Craterhoof Behemoth voor 24 schade.

Naast de playset Transmogrifys kun je ook winnen met Lukka, Coppercoat Outcast (Transmogrify #5) of Pride of Conquerors.

Natuurlijk is het deck zeer kwetsbaar voor Goblin Chainwhirler en andere sweepereffecten maar het is voor BO1 dus dan ga je gewoon all-in.

Ik denk in ieder geval dat het deck verraderlijk consistent en sterk is...

Deck 2: Mono-Blue Tempo

//Lands
20 Island

//Creatures (18)
4 Siren Stormtamer
4 Spectral Sailor
2 Slither Blade
4 Brineborn Cutthroat
4 Merfolk Trickster

//other (22)
4 Curiosity
4 Curious Obsession
2 Dive Down
4 Spell Pierce
4 Lookout’s Dispersal
4 Wizard’s Retort

Mono-Blue Boring. Maar Jumpstart maakt het een stuk sterker door de reprint van Curiosity waardoor je niet meer alleen afhankelijk bent van Curious Obsession voor je card draw. Verschrikkelijk om tegen te spelen, leuk om mee te spelen. Ik ga het zeker uitproberen.

Andere decks die ik op het oog heb zijn Gruul Experimental Frenzy met Azusa, Lost but Seeking (maar Jumpstart en Amonkhet Remastered lijken daar niks aan toe te voegen) en Rakdos/Orzhov Sacrifice met Blood Artist, Phyrexian Tower en Village Rites.

Wie van jullie is ook geïnteresseerd in Historic? En welke decks willen jullie gaan uitproberen? Laat het hieronder weten!

 Reactie plaatsen

Reacties 26-29 (29)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  [eerste] [vorige1 2
11-10-2021 13:04:00

Wordt er eigenlijk nog steeds Arena gespeeld?

Zelf speel ik alleen nog historic en dan met name goblins op Arena. Ik ben op dit moment een groene splash aan het testen in de zwarte rode lijst die ik speel. De groene splash voor Masked Vandal omdat het niet weg kunnen halen van enchantments er soms voor zorgt dat ik geen outs meer heb.

Dit is de lijst die ik op dit moment speel: hier

Ik ben wel benieuwd, als er nog mensen spelen, wat jullie spelen.

11-10-2021 15:44:00

Er wordt zeker nog veel Arena gespeeld, in ieder geval door mij.

De laatste tijd heb ik alleen geen Historic meer gespeeld omdat de winnaar van BO1-potjes vaak beslist wordt door wie er mag beginnen (heb meestal geen tijd voor BO3). Veel decks in Historic BO1 winnen namelijk al in beurt 4...

Daarom de laatste tijd veel Standard gespeeld (Storm the Festival-decks) maar daar begint de leukigheid nu ook wel van af te raken omdat de meta stale is geworden.

12-10-2021 12:10:00

Ik moet zeggen dat ik met veel plezier mijn historic goblinslijst speel die ik mijn vorige post deelde (en ook alleen bo1). Sinds ik de groene splash heb toegevoegd sta ik 19-5 (met de kanttekening dat ik heel gevarieerde decks ben tegengekomen).

Doordat de toolbox zo groot is heb je vaak wel een antwoord op de belangrijkste dreiging. Verder heb je met Goblin Ringleader en Muxus, Goblin Grandee regelmatig de mogelijkheid om een op het oog verloren positie nog om te draaien.

Je speelt je eigen deck, maar de rol wisselt tussen aggro en control. Het is best gevarieerd en het blijft goed nadenken hoe je je resources inzet, betaal je met levens, mana of creatures. Je hebt ze vaak alle drie nodig om een game over de streep te trekken.

13-10-2021 00:17:00

Oké.......

Haha, nee grapje. Klinkt als een leuke variatie op het standaard Goblins deck. Fijn dat jij wel plezier beleeft aan Historic BO1.

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  [eerste] [vorige1 2