Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Core Set 2021 (C21)
Jumpstart (JMP)
Commander 2020 (C20)
Ikoria: Lair of Behemoths (IKO)
Theros Beyond Death (THB)
Throne of Eldraine (ELD)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Core Set 2021.

Goodbye Terese Nielsen en Noah Bradley

Scroll: [boven|reacties|beneden]
21-6-2020 10:25:00

Bewaar je zeldzame kaarten met Terese Nielsen maar, want die zullen waarschijnlijk niet meer geprint gaan worden met haar art en in waarde stijgen.

Wizards heeft bekent gemaakt om Terese niet meer te vragen om art voor hun te maken. De reden - heel kort door de bocht - is dat ze, volgens een gedeelte van de community, verkeerde berichten op twitter like'de en account volgt.

hier

Het zal zeker wel een discussie oproepen, hou het alstublieft netjes in het taalgebruik.
Is het ok voor Wizards om niet meer samen met haar te werken? Zijn de mensen die hiervoor hebben gevraagd te snel op hun tenen getrapt, of hebben ze een valide reden voor hun boosheid?

Ik zal zeker haar werk missen, en ik denk dat Wizards een enorme fout heeft begaan.

 Reactie plaatsen

Reacties (9)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
21-6-2020 11:07:00

De korte samenvatting:

"If people can't control their own emotions, then they have to start to control other people's behaviour."

- John Cleese (vrij naar een uitspraak van Robin Skynner)

Verder weten wat mij betreft vrij weinig mensen mijn eigen standpunten zo mooi te verwoorden als Stephen Fry, zoals tijdens het Munk debat over political correctness hier

En dan ga ik nu weer gewoon verder met obsessief nadenken over, en staren naar gekleurd karton als het mag.

21-6-2020 12:49:00

Paar kleine dingetjes:

1. Ze is niet ontslagen, ze werkt op commissie. Ze stoppen alleen met haar verdere opdrachten geven.
2. De tweets etc die ze likete (maf woord) waren van hardrechtse bronnen, o.a. Infowars (dat bewezen bullshit verspreid als nieuws + aan haatzaaierij doet) die op z'n zachtst gezegd niet echt vriendelijk zijn voor alles dat niet aan hun kant staat.
3. Ze heeft ook kunst gedoneerd aan voorgenoemde hard rechtse shows, waarmee ze duidelijk aangeeft dat ze het eens is met hun standpunten.
4. De tweets die ze likete (nog steeds een maf woord) zaten ook tweets tussen die duidelijk bedoeld waren om tweedracht te zaaien en mensen dingen te laten wantrouwen.

En zo was er nog iets i.v.m. anti-trans gedachtegoed dacht ik.

21-6-2020 13:04:00

Het ontslaan heb ik aangepast, dat was inderdaad verkeerd verwoord. Had het in mijn eerste alinea wel juist verwoord.

21-6-2020 23:13:00

Dus als ik het goed begrijp, stopt Wizards met opdrachten geven aan iemand vanwege een politieke statement. Ik vraag mij af of dit wel een goed idee is.

22-6-2020 12:10:00

Ik vind het jammer dat mevrouw Nielsen zo goed als geëxcommuniceerd wordt uit de MtG-community voor (een gedeelte van) haar standpunten. Ik ben absoluut geen fan van Infowars &c, maar ik wil niet dat WotC/Hasbro bepaalt wat wel/niet "woke" (genoeg) is.

Verder stof tot nadenken: het is geen geheim dat mevr. Nielsen homoseksueel is en met haar echtgenote samenwoont in Nevada. WotC zou LGBTQ'ers juist een podium moeten bieden om aan de maatschappij en het publieke debat mee te mogen doen. Maar blijkbaar alleen als zij "puur" genoeg zijn in de ogen van de PC-politie en álle standpunten van de meest progressieve liberalen delen?

22-6-2020 17:04:00

Het enige dat ik zelf over deze discussie kwijt wil is dat mijn mening over een persoon en mijn mening over diegene z'n kunsten (in dit geval: art van kaarten) niet perse dezelfde zijn. Ik ben het niet perse eens met het stoppen van haar opdrachten geven, maar ik snap waarom het gedaan is.

@WolfRaam
Wizards/Hasbro bepaalt dit niet, de reactie vanuit de community bepaalt dit. Er wordt al langer geroepen dat Wizards het contact met Therese Nielsen moet verbreken over haar standpunten over bepaalde dingen onder het kopje "haat heeft geen plek in de wereld" (of iets in die richting).

Dat Nielsen lesbisch is maakt het des te schrijnender dat ze tegen Trans is. Juist zij zou moeten weten hoe het is om gediscrimineerd te worden, en dat ze dat dus vervolgens zelf wel doet tegen Trans personen zet behoorlijk wat kwaad bloed. Het komt (voor mijn gevoel iig) neer op "gelijkheid voor mij, ^&$&^$ de rest". Dat heeft niets te maken met 'puur genoeg' zijn, maar alles met het feit dat je dan niet heel gek veel beter bent dan mensen die bijvoorbeeld anti-homo zijn.

23-6-2020 11:51:00

Noah Bradley wordt ook niet meer ingehuurd: hier

Hetgeen te maken heeft met zijn op z'n zachtst gezegd extreem creepy gedrag: hier

23-6-2020 16:19:00

"Dat Nielsen lesbisch is maakt het des te schrijnender dat ze tegen Trans is. Juist zij zou moeten weten hoe het is om gediscrimineerd te worden, en dat ze dat dus vervolgens zelf wel doet tegen Trans personen zet behoorlijk wat kwaad bloed. Het komt (voor mijn gevoel iig) neer op "gelijkheid voor mij, ^&$&^$ de rest". Dat heeft niets te maken met 'puur genoeg' zijn, maar alles met het feit dat je dan niet heel gek veel beter bent dan mensen die bijvoorbeeld anti-homo zijn."

Al dan niet lesbisch zijn heeft voor mij niets te maken met al dan niet transgender zijn. In mijn ogen is het dan ook onzin om die in dezelfde community te zetten, wat wij dan "LBHT..." noemen. Ik kan mij dus indenken dat iemand die lesbisch is, intolerant is tegen transgenders. Net zoals in een Magic wereld gedomineerd door groen, een blauwe karakter een hekel kan hebben aan rood, in plaats van dat zij verplicht zijn om samen te spannen tegen de groene dominantie.

23-6-2020 16:59:00

Het lijkt wel of de hele wereld vol zit met kleine kleuters. Als iemand wordt aangesproken op naar of vervelend gedrag is de eerste reactie 'ja maar hij ook....' Zie Derksen en Akwasi.

Als hij mag zeggen 'ik sla Zwarte Piet op zijn smoel' dan mag ik toch ook zeker een racistische grap over Akwasi maken dat was even de strekking van het verhaal. En andersom gaat het vaak hetzelfde. Terwijl niemand naar zijn eigen aandeel kijkt.

Om even op het onderwerp Nielsen en Bradley te komen ik vind ze beiden lastig te vergelijken. Nielsen is inderdaad een soort van extremist te noemen en Bradley een soort van sexverslaafde zoals Harvey Weinstein die zijn positie misbruikt om aan zijn trekken te komen.

Wat ik wel mis in het standpunt van WotC: Als deze mensen oprechte excuses maken, misschien wel gestraft worden door de normale rechtsgang in het geval van Bradley, waarom kunnen deze mensen daarna niet in genade terug aangekomen worden.

Ben in ieder geval blij dat er niet meer bannings bij gekomen zijn. Anders kan je straks nog 'Controversy' tribal gaan spelen.

Scroll: [boven|reacties|beneden]