Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Racisme op Magic kaarten en Wizards' reactie

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  [eerste] [vorige1 2
10-6-2020 23:53:00

hier

Today, we will be changing the multiverse ID and removing the Gatherer card image for the card Invoke Prejudice, originally printed in 1994. The card is racist and made even worse by the multiverse ID it was unfortunately codified with years ago. There's no place for racism in our game, nor anywhere else.

Invoke Prejudice's gatherer ID is 1488. Voor degenen die het niet weten, 14/88 verwijst naar een slogan van white supremacists - "We must secure the existence of our people and a future for white children". De 88 verwijst naar de 8ste letter van het alfabet: HH - Heil Hitler.

Verder zijn de volgende kaarten in alle vormen van sanctioned play banned:

Invoke Prejudice
Cleanse
Stone-Throwing Devils
Pradesh Gypsies
Jihad
Imprison
Crusade

 Reactie plaatsen

Reacties 26-30 (30)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  [eerste] [vorige1 2
Tom (93) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
13-6-2020 04:27:00

@Casper ik snap nu wat je bedoelt met "een zeker sociaal/politiek engagement de nieuwe vorm van marketing aan het worden is". Ik googelde of Reparations nu ook banned is (want prijsstijging) en toen zag ik dat het stikt van de artikelen over hoe lekker Wizards of the Coast bezig is met deze actie weird

het is dus marketing technisch ook een goed idee.

Premium lid Casper (2) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
13-6-2020 09:11:00

Persoonlijk ben ik van mening dat na de scheiding van kerk en staat we ook de dikke vinger van het bedrijfsleven wel eens uit de politieke pap mogen trekken. Echter als je als bedrijf een statement wilt maken, dan graag oprecht.

Wizards stelde eind vorig jaar bijvoorbeeld een deel van de LGBT+ community teleur door in "War of the Spark: Forsaken" te stellen dat Chandra, ondanks andere vermoedens, geen stelletje werd met Nissa en toch op mannen viel.

Wizards biedt in respons op hun site excuses aan, en verbergt deze pagina voor bezoekers uit onder andere Rusland en China. Kan ik niks mee.

Tom (93) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
13-6-2020 12:33:00

Ha! Wat een apart spel wordt er gespeeld.

Lekker cynisch ook weer
Maarja wat moet je daar anders van denken?

Premium lid Casper (2) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
13-6-2020 12:48:00

@Tom
Het spel wat Wizards hier speelt is wat mij beteft niet zo heel apart hoor. Er is een animatie serie van Magic the Gathering in de maak en de potentiele afzetmarkt in China is groot. Mijns insziens proberen ze, wat mijn voorbeeld aangaat, gewoon van beide walletjes te eten.

Wat de bans betreft: BLM en racisme zijn op het moment "the talk of the town". Wizards zet zichzelf in de markt als inclusief bedrijf en de laatste keer sloegen ze de plank, wat inclusiviteit betreft, mis. Verder zette onder andere de laatste set(s) Wizards in een slecht daglicht. Even een statement dan maar.

Edit: Waarmee ik dus niet wil zeggen dat het zinloos is om als mens, danwel bedrijf, lering te willen trekken uit het verleden en je wilt blijven ontwikkelen. Ik heb alleen mijn twijfels bij de oprechtheid, danwel de daadwerkelijke bijdrage die hier geleverd wordt door Wizards. De kaart Invoke Prejudice bestaat opzich al een tijdje, en ik denk niet dat het echt een recent ontdekt geheim is dat het ding wat racistische associaties oproept.

Tom (93) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
16-5-2021 12:46:00

Moest bij het nieuws van de laatste dagen toch weer denken aan Land Tax (oude art) en Stone-Throwing Devils, voor mij wel onomstotelijk aan elkaar verbonden sinds ik met die bril op moet kijken.

Als ze Land Tax maar niet bannen.

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  [eerste] [vorige1 2