Tips

Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Theros Beyond Death (THB)
Throne of Eldraine (ELD)
Commander 2019 (C19)
Core Set 2020 (M20)
Modern Horizons (MH1)
War of the Sparks (WAR)
Ravnica Allegiance (RNA)
Guilds of Ravnica

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Theros Beyond Death.

Grote wijzigingen bij verzenden naar buitenland

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  [eerste] [vorige1 2
1-1-2020 13:52:00

Ik hoor het pas net, maar wisten jullie dat je vanaf 1 januari geen goederen meer in een envelop met postzegels naar het buitenland mag versturen? Het mag alleen nog met een verzendlabel en vooraf aangemerkt als goederen. Anders riskeer je vertraging of zelfs vernietiging. Magickaarten vallen hier ook onder.
Het wordt dus veel duurder, omdat je voor 1 kaart al een pakket moet aanmaken van rond de 7,50 euro.
Wat denken jullie dat dit gaat betekenen voor de handel in magic en bijvoorbeeld magiccardmarket? Het geldt voor heel Europa.
Ik moet zelf ook even kijken hoe dat zal gaan met m'n zendingen naar Belgie. Ik heb bijna alleen maar klanten in Nederland en daar mag het nog wel met postzegels.

 Reactie plaatsen

Reacties 26-30 (30)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  [eerste] [vorige1 2
Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
22-1-2020 13:39:00

" (...) maar wel goed om indachtig over te zijn een volgende keer dat je vragen gaat stellen aan een club die mogelijk negatieve consequenties voor jezelf hebben."

Opzich is aandacht vragen voor een wijziging in regelgeving, om ervoor te zorgen dat als ik 7,50 verzendkosten moet betalen ik ook 7,50 ontvang ipv de standaard vergoeding voor een postzegel en een enveloppe, wat mij betreft iets anders.

En ook als kopende partij: Als PostNl drijgt mijn volgende dure kaart door de shredder te trekken weet ik graag waar ik aan toe ben.

23-1-2020 8:55:00

ik doel op het feit dat er vragen gesteld worden aan mcm waarom er nog wel brieven tot 20 gram op de ouderwetse manier verstuurd mogen worden. wat heb je er nou aan om dat onder de aandacht te brengen? Als ze zeggen: 'verrek, je hebt gelijk dat mag ook niet meer.' Dan ben je die optie ook kwijt, en dat terwijl we weten dat het in de praktijk waarschijnlijk niet te controleren valt.

In mijn beleving is er met het stellen van die vraag niks te winnen en alleen maar te verliezen.

Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
23-1-2020 11:09:00

"In mijn beleving (...)"

En dat mag natuurlijk, mijn beleving is alleen anders. Daarom stel jij geen vragen, en ik wel.

Tevens, aangaande de 20 grams enveloppe:
"Wat heb je er nou aan om dat onder de aandacht te brengen?"

Ik ben als verkoper verantwoordelijk voor levering conform de regelgeving. Met het blijven bestaan van de 20 grams enveloppe als verzendmogelijkheid heb ik twee opties als iemand die kiest:

Ik krijg ruwweg 1,50 verzendkosten, betaal de overige 6 eu uit eigen zak en verzend conform de nieuwe regels. Voelt niet echt rendabel.

Ik sticker een postzegel en doe een schietgebedje. Gaat dat fout, is het aan mij om dat op te lossen. Voelt ook niet echt rendabel.

Mogelijk goed om indachtig te zijn dat jouw referentiekader niet hetzelfde hoeft te zijn als dat van een ander.

23-1-2020 13:46:00

Ik ben geen ruzie met je aan het zoeken hoor, ik probeer gewoon alleen te volgen wat er nou precies gebeurd is.
Het is heel fatsoenlijk om braaf aan de regelgeving te willen voldoen, maar het lijkt er wel op dat dit jou en alle andere (particuliere) Nederlandse verkopers op mcm hier kan benadelen.

En dat terwijl dat in de praktijk waarschijnlijk niet nodig was omdat de regelgeving waarschijnlijk niet controleerbaar is.

Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
23-1-2020 15:21:00

@Arjan
Snap ik ook wel Arjan. Mijn reactie komt denk ik voornamelijk voort uit de insinuatie dat, onder andere, ik mijzelf hier in de eigen voet schiet, maar dat zal ik vast verkeerd hebben opgevat.

Wat mij betreft is deze regelgeving ook aan alle kanten zo wonky als maar kan, en duidelijke berichtgeving is nergens te vinden. In dit soort situaties speel ik liever gewoon open kaart. Even info uitwisselen, even checken wat het standpunt van MCM in deze is, zodat ik met zoveel mogelijk info mijn eigen koers kan trekken. Als dat "slapende honden wakker maken" is, zo zij het. Ik heb gewoon geen zin in gedonder en weet graag waar ik aan toe ben. Daarnaast lijkt het mij dat je een verandering in internationele regelgeving omtrent het internationaal verzenden van goederen niet heel lang geheim kan houden voor een bedrijf wat zich daar mee bezig houdt.

Tevens: Het laatste bericht vanuit MCM naar mij gaf aan dat de 20 grams envelope zal blijven bestaan als optie, en dat als daar toch gedonder mee is ik even contact op moet nemen met de klantenservice voor een passende oplossing. Dit is bijvoorbeeld een toezegging voortkomende uit mijn vragen waar ikzelf iets mee kan.

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  [eerste] [vorige1 2