Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Core Set 2021 (C21)
Jumpstart (JMP)
Commander 2020 (C20)
Ikoria: Lair of Behemoths (IKO)
Theros Beyond Death (THB)
Throne of Eldraine (ELD)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Core Set 2021.

Grote wijzigingen bij verzenden naar buitenland

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  1 2  [volgende] [laatste]
1-1-2020 13:52:00

Ik hoor het pas net, maar wisten jullie dat je vanaf 1 januari geen goederen meer in een envelop met postzegels naar het buitenland mag versturen? Het mag alleen nog met een verzendlabel en vooraf aangemerkt als goederen. Anders riskeer je vertraging of zelfs vernietiging. Magickaarten vallen hier ook onder.
Het wordt dus veel duurder, omdat je voor 1 kaart al een pakket moet aanmaken van rond de 7,50 euro.
Wat denken jullie dat dit gaat betekenen voor de handel in magic en bijvoorbeeld magiccardmarket? Het geldt voor heel Europa.
Ik moet zelf ook even kijken hoe dat zal gaan met m'n zendingen naar Belgie. Ik heb bijna alleen maar klanten in Nederland en daar mag het nog wel met postzegels.

 Reactie plaatsen

Reacties 1-25 (30)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  1 2  [volgende] [laatste]
Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
1-1-2020 16:14:00

Als hier daadwerkelijk streng op gecontroleerd gaat worden wordt dit wel een dingetje natuurlijk. Voor de duurdere kaarten is dit niet zo'n issue, aangezien je die doorgaans toch aangetekend wilt laten verzenden (ik wel in ieder geval), maar ik zal niet snel 7,50 verzendkosten betalen voor een bescheiden stapeltje commons of iets dergelijks.

Bij de qua volume wat kleinere verzendingen is dit voor de post natuurlijk alleen vrij lastig te controleren. Ik voorspel de ondergang van de bubble enveloppe onder particulieren en een terugkeer naar de gratis ansichtkaarten/verknipte pizzadozen en dergelijke. Hallmark print immers zat kaarten met rare frutsels erin.

3-1-2020 17:39:00

Ik vind 't echt eersteklas bullshit. Het wordt al jaren alleen maar duurder terwijl de kwaliteit niet verbeterd (sterker nog, rond kerst e.d. wordt het alleen maar slechter). 7,50 voor een ENVELOP gaat echt alle perken te buiten.

Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
3-1-2020 19:33:00

Dit komt vanuit de Universal Postal Union, mede door dreiging vanuit de VS deze te verlaten, en niet vanuit PostNL.

4-1-2020 9:36:00

Ik ben benieuwd hoe het in de praktijk gaat. Wie heeft er in 2020 al dingen van buiten en NL laten verzenden en kan zijn ervaringen delen? Hoe werd het verpakt, wat waren de kosten (hoger dan in 2019) en was er tussenkomst van de douane?

Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
4-1-2020 18:12:00

Van en naar beiden onderweg zonder het nieuwe verplichte goederen label, althans, incoming vanuit Duitsland voor 4,50 verzendkosten. Als deze wel correct is verzonden ben ik dus gewoon gematst. Ik zal even updaten wat er gebeurt.

Ik heb even contact met MCM gehad en ze hebben aangegeven inmiddels alle internationale verzend mogelijkheden met enveloppe te hebben verwijderd, met uitzondering van de 20 grams enveloppe. Ik wacht nog op antwoord op de vraag waarom de 20 grams enveloppe nog wel als optie bestaat.

Edit: Als mijn Duits mij niet volledig in de steek laat kan je als bedrijf in Duitsland een pakketje prima voor 4,50 volgens de nieuwe regels versturen. Ik laat nog wel even weten hoe het daadwerkelijk verpakt en verzonden is als het binnenkomt.

5-1-2020 14:14:00

Heb zojuist ook een ticket aangemaakt op MCM. Als je op de shipping costs pagina verschillende landen invult dan zul je zien dat alleen voor Nederlandse en Duitse sellers de "Unregistered letter" opties van 20+ gram zijn verwijderd. Maar alle andere landen kunnen nog wel brieven van 20+ gram verzenden. Dit is natuurlijk super oneerlijk en heeft een gigantische impact op de sales van alle Nederlandse verkopers aldaar.

En de nieuwe regels anzich zijn natuurlijk pure diefstal en slaan nergens op. Puur en alleen verzonnen om geld te verdienen over de rug van kleine ondernemers met kleine goedkope goederen die geen verzendkortingen kunnen bedingen omdat hun volumes te klein zijn. En uiteraard tevens ook bedoeld om de losse post nog verder onder druk te zetten zodat we straks alleen nog maar geregistreerde post hebben. (Yeeey, nog meer controle)

Ik verwacht overigens voorlopig heel weinig van eventuele extra controle, zeker als iedereen idd weer overstapt naar anzichtkaarten als bescherming in een reguliere envelop tov luchtkussenenveloppen. Bovendien is er nog steeds zoiets als briefgeheim, dus ze kunnen een hoop roepen maar ze mogen echt niet zomaar lukraak post vernietigen of openen. Athans, niet zover ik weet.

5-1-2020 14:22:00

Postnl komt nu ook met brievenbuspakjes buiten NL. Die hebben geen tracking, maar wel een geprinte barcode ipv postzegels en zijn ook niet duurder dan postzegels. Welicht is het wel alleen voor zakelijke klanten.

5-1-2020 14:47:00

Oh, gaat dit dan ook op gewicht? Heb je daar een linkje oid van met wat meer informatie? Ik kan er zo snel niks over vinden namelijk. Alvast super bedankt!

5-1-2020 14:56:00

Ik kan het ook niet zo snel vinden op de site. Dan kun je beter even bellen met postnl. Voorparticulieren is het goedkoopste zo te zien dat pakje zonder tracking van 7,50.

5-1-2020 15:12:00

Ahh ok, bedankt iig voor het checken. Wel balen dat het (vooralsnog) alleen voor zakelijke klanten beschikbaar lijkt te zijn.

Hmm... Nu woon ik vlakbij de Belgische grens, dus dat geeft nog wel iets van opties als die regelgeving niet een Europeese dingetje blijkt te zijn en alleen maar in Nederland en Duitsland geld.

5-1-2020 15:20:00

Ik denk dat de ontvangende landen het wel of niet checken en het niet echt uitmaakt van waar je het verstuurt.

5-1-2020 16:27:00

Ik denk dat het eerder andersom is en de regelgeving van de verzendende partij (PostNL / Deutsche Post) in acht wordt genomen.

Ik denk dan ook dat MCM dat dus ook zo heeft begrepen en daardoor voor ons Nederlanders en Duitsers de niet geregistreerde verzendopties heeft verwijderd. (Op de 0-20g brief na) Wij kunnen dus als klant nog wel brievenpost zendingen bestellen uit landen waar deze regels niet gelden. Ergo, PostNL "checked" alleen uitgaande zendingen (onze verkopen) of deze voldoen aan hun regelementen.

Dus, vanuit Belgie verzenden naar Europa kan bij sommige gewichten een voordeel opleveren. Echter... Je kunt de Belgische verzendopties niet zomaar activeren op sites zoals MCM, en dat maakt het dus zo dat de klant alsnog bij een andere verkoper uit een ander land zijn kaarten koopt ivm de lagere verzendkosten die getoond worden.

5-1-2020 16:44:00

Dat lijkt me sterk dat de douane kijkt wat eruit gaat ipv wat er binnenkomt.

Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
5-1-2020 17:18:00

Nogmaals, deze regel komt vanuit de Universal Postal Union (Wereldpostunie) en geldt dus voor alle aangesloten landen, en daarmee sowieso de hele EU. Ik heb MCM als voorbeeld het minimumtarief gegeven van een verzending vanuit Nederland naar Duitsland. Misschien is dit niet goed begrepen en is er gedacht dat het enkel om Nederland en Duitsland ging. Ik zag dat ik niet de enige was met een uitstaande vraag bij MCM, dus we krijgen vanzelf antwoord.

"Puur en alleen verzonnen om geld te verdienen over de rug van kleine ondernemers met kleine goedkope goederen die geen verzendkortingen kunnen bedingen omdat hun volumes te klein zijn."

Er is heel weinig geluid vanuit de UPU zelf, maar voor zover ik begreep is deze regel onderdeel van een aantal wijzigingen in het beleid na dreiging vanuit de VS dat deze de UPU zou verlaten. Het registreren van goederen op het postlabel is voor zover ik kon vinden voornamelijk bedoeld om de markt te beschermen tegen goedkope (imitatie) goederen uit China en consorten.

"Bovendien is er nog steeds zoiets als briefgeheim, dus ze kunnen een hoop roepen maar ze mogen echt niet zomaar lukraak post vernietigen of openen. Athans, niet zover ik weet."

Nou ben ik geen jurist, maar het lijkt me sterk dat PostNl op de eigen website waarschuwd voor dergelijke maatregelen, terwijl dit in strijd met de wet is.

7-1-2020 11:58:00

Het is inderdaad een feit. Ik bestelde zelf wel eens kleine ordertjes op MCM en dan betaalde je een klein bedrag voor max 4 kaarten.

hier

Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
7-1-2020 13:16:00

MCM schijnt het wat lastig te vinden om het concept "regelgeving" en "verplicht" te duiden. Nadat ik twee keer heb aangegeven wat de nieuwe regelgeving inhoudt, krijg ik in reactie op mijn vraag waarom de 20 grams enveloppe nog wel als optie bestaat het volgende antwoord:

"Thank you for your question about the international shipment of letters. As the post has restricted shipment of goods in international letters, we removed those shipping methods. The only exception is the 20g letter which behaves like a greeting card and can be franked and posted from a letter box. This worked fine for the last year in Germany so it should also work in the Netherlands."

Wat mij betreft prima. Ik weet ze te vinden als er een 20 grams enveloppe daadwerkelijk vernietigd wordt, of anderzijds niet aankomt.

Ter volledigheid, dit was mijn vraag, leek me duidelijk zat:

"As of 1 januari 2020 the UPU does not allow the shipping of any goods, including Magic (or other trading) cards, internationally within Europe by regular mail.

Any goods shipped internationally within Europe need to be labeled and declared as goods, and send as a parcel. If one does not abide by these rules they risk severe delays, or even the destruction of the enveloppe with the shipped goods. So even shipping just a 20 gram enveloppe of cards, although of course harder to check by the post office, is against the rules and regulations, with all the afore mentioned risks involved."

Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
7-1-2020 13:32:00

"This worked fine for the last year in Germany so it should also work in the Netherlands."

Mooi ook wel dit. Sinds dit jaar is er internationaal een wijziging in beleid, maar vorig jaar werkte dit in Duitsland, dus dit jaar werkt het natuurlijk ook gewoon in Nederland. Over logical fallacies gesproken zeg...

Ik heb even gevraagd of ze als bedrijf bereid zijn, in het geval een 20 grams enveloppe die daadwerkelijk vernietigd wordt, de enveloppe + inhoud te vergoeden. Ben benieuwd. Vaak is het dan namelijk ineens niet leuk meer natuurlijk.

7-1-2020 18:35:00

Ik heb van MCM dezelfde reactie gehad en inmiddels een reactie teruggestuurd. Daarover dadelijk meer.

Ik heb namelijk ook contact gehad met PostNL en de mederwerker die ik sprak vertelde me dat ze daar amper waren geinformeerd over de nieuwe regels en hij verwacht net zoals ik dat deze nieuwe regels amper te controleren zijn. Dit ivm het vrije verkeer van goederen in Europa en stricte privacy wetgeving. Het is namelijk zo dat zelfs de douane de verzender moet informeren als er iets niet in de haak is met een zending voordat ze deze mogen openen. (Hetzelfde dat ze je koffer altijd in jou bijzijn zullen openen op het vliegveld)

Mbt het vernietigen van zendingen. Dit is in principe helemaal niet van toepassing, in het ergste geval gaat het retour afzender. Als er geen retour afzender bekend is dan mag de brief geopened worden om een adres te achterhalen. Als er tevens iets van waarde te bespeuren valt zal de zending een jaar lang bewaard worden.

Dus PostNL kan wel van alles op hun website neer plempen maar dat maakt het nog niet wettig. Ik verwacht dan ook dat het een kwestie van tijd is voordat de UPU teruggefloten wordt en dat er nog het één en ander gaat veranderen. Echter dat zal nog wel even gaan duren.

Dan het MCM verhaal. Ze hebben daar een grote fout gemaakt door deze nieuwe regels alleen toe te passen op Nederlandse en Duitse verzenders. (Resp. PostNL + Deutsche Post) en hiermee hebben ze dus alle 20g + brieven post opties van beide carriers verwijderd. Echter, deze regels gelden voor ALLE shipping carriers dus ze moeten het bij alle landen aanpassen en verwijderen.

Zoniet dan is er sprake van oneerlijk concurentie aangezien er nu niemand buiten Nederland een 20g+ bestelling zal doen bij een Nederlandse verkoper aangezien dat nu ineens 16 euro verzendkosten oid kost. Koopt men hetzelfde bij een Spaanse of Franse verkoper dan kost het maar een paar euro verzendkosten omdat die dus nog wel de beschikking hebben over die "niet toegestane" verzendopties.

Dus dit heb ik nu aangegeven aan MCM in de hoop dat het iig gelijkgetrokken gaat worden voor iedereen. En ik vind het ook helemaal niet leuk dat de verzendkosten zo dus omhoog gaan, maar het moet wel eerlijk blijven.

Tevens heb ik ze gemeld dat ze de verzendwijze "Pakket zonder Track en Trace" moeten gaan toevoegen voor zendingen onder de €25 zodat er iig een goedkoper alternatief is voor een "Insured package" die veel duurder is. Dit zou dan een beetje het grote gat kunnen dichten voor orders van 20- 350g en 350 - 2000gram.

Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
7-1-2020 22:19:00

@ Appel
Heel helder, dank daarvoor!

MCM heeft zijn zaken duidelijk gewoon nog niet op orde. Raar ook wel dat er zo weinig berichtgeving is omtrent deze wijziging, en van de website van de UPU wordt ik ook niet veel wijzer.

Gewoon afwachten dan maar, we gaan het meemaken.

Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
9-1-2020 16:17:00

Ik heb tot nu toe één kaart in enveloppe met postzegel verzonden naar Duitsland. Die is inmiddels zonder enige op of aanmerking aangekomen.

17-1-2020 20:27:00

Even advocaat van de duivel:
Magic kaarten zijn toch niets anders dan stukjes papier met tekst er op?
Hoe zijn dat geen "Documenten" voor elke leek bij de douane?

Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
17-1-2020 23:42:00

"Hoe zijn dat geen "Documenten" voor elke leek bij de douane?"

Een gezonde dosis burgerlijke ongehoorzaamheid lijkt mij in deze dan ook meer dan gepast.

21-1-2020 22:01:00

Voor de geïnteresseerden: de afgelopen week heb ik luchtkussenenveloppen (20-100 gram) naar Spanje en Portugal verstuurd, met ouderwetsche internationale postzegels erop. Deze zijn netjes en verrassend snel aangekomen, maar ik ben er niet gerust op dat dat zo zal blijven gaan. Vage business.

22-1-2020 8:15:00

Ik heb vorige week een tweetal kaarten verzonden naar Duitsland. In toploader in een gewone enveloppe met zo'n zelfgeschreven internationale "postzegel" erop. Een paar dagen later zijn de kaarten zonder problemen aangekomen.

22-1-2020 8:31:00

Hebben jullie nou zelf geen slapende honden wakker gemaakt bij mcm door zelf hier zo actief met hen in de pen over te klimmen? Zou verklaren waarom zij nog niet echt bekend met regelgeving zijn en de door hen doorgevoerde wijzigingen alleen op NL-GER van toepassing zijn..

Nou ja, als dat zo is, is daar ook niks maar aan te doen, maar wel goed om indachtig over te zijn een volgende keer dat je vragen gaat stellen aan een club die mogelijk negatieve consequenties voor jezelf hebben.

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  1 2  [volgende] [laatste]