[DECK] [ EDH ] - The Hengehammer

Scroll: [boven|reacties|beneden]
20-10-2019 20:01:00

Onlangs heb ik Syr Faren, the Hengehammer uit een booster getrokken en hij leek me tof als commander. Juist omdat het iets heel anders is dan wat ik doorgaans speel, want normaal speel ik juist graag met grindy control decks.

Het idee is simpel: Syr Faren zo snel mogelijk oppompen en samen met een ander creature damage dealen.

Nu besef ik dat een dergelijk lineair aggro deck het lastig lastig kan hebben in Commander - waar men met 40 levens begint. Om nog maar te zwijgen over spot- en mass removal. Toch wil ik een poging wagen hier een leuk werkend (casual) deck van te maken. Wat je hier ziet is wat ik so far heb bedacht, heb je ideeën? Laat het me vooral weten!

 Reactie plaatsen

Reacties (8)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
21-10-2019 7:58:00

Omdat je mono groen speelt passen Blanchwood Armor en Primal Bellow heel aardig denk ik.

21-10-2019 8:56:00

Fraaie toevoegingen, thanks!

Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (22) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
21-10-2019 12:32:00

Misschien nog een Forgotten Ancient?

Blijft lastig om in groen goede protection van boardwipes te vinden, maar Darksteel Plate is misschien ook alvast iets om je commander (of iets anders) mee te beschermen.

21-10-2019 13:00:00

Cultivator of Blades wellicht? Kun je die boosten met je commander, krijgt vervolgens de rest dezelfde bonus.

Premium lid Paulus (0) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
21-10-2019 20:11:00

Die combinatie met cultivator of blades is erg mooi vind ik.

Een andere manier om te profiteren van de ability van je commander is Dragon Throne of Tarkir. Een van je andere creatures (een die snel groeit bij voorkeur) equippen en dan profiteren al.je andere creatures mee.

Creatures opwaarderen in groen gaat meestal met +1/+1 counters. Dan is Inspiring Call erg goed. Net als Armorcraft Judge dus.

Feasting Troll King is fijn, best groot voor 6cmc beest, vooral omdat ie vigilence en trample heeft, en hij kan met de door hem.gemaakte tokens teruggehaald worden. Terughalen kan ook makkelijk met Multani, Yavimaya’s Avatar. Ook dir heeft trample, deze heeft ook reach, wel fijn in een monogroen deck, fliers kunnen lastig zijn.

En je kent zelf waarschijnlijk mana verdubbelaars als vorinclex (dar maak je geen vrienden mee) en Nissa. En voor carddraw is de nieuwe Return of the Wildspeaker een topper, zeker omdat ie ook als overrun kan dienen.

21-10-2019 21:27:00

Misschien is het een idee om het op een super-agressieve manier te spelen. Veel risico, maar als het lukt is het natuurlijk des te mooier!

Dan zijn kaarten als Hexdrinker, Pelt Collector, Scute Mob, Ulvenwald Tracker, Xantid Swarm, Signal Pest en Honored Hierarch kaarten die je kunt spelen in beurt 1, zodat je in beurt 3 al meteen aardig aan kunt tikken wanneer je Syr Faren kan aanvallen (al dan niet met zijn Blanchwood Armor). Tegelijkertijd zijn deze 1-drops later in het spel ook zo slecht nog niet.

Premium lid Paulus (0) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
21-10-2019 22:17:00

Voor meer inspiratie: hier

22-10-2019 4:16:00

Top, veel en nuttige reacties! Dank iedereen, ik ga de kaarten die jullie adviseren eens bekijken.

@Gerben: Dat is denk ik de kant die ik op wil, een super explosief aggro deck met een alles-of-niets insteek. Sweet.

@Paulus: Heel erg nuttig artikel, thanks!

Scroll: [boven|reacties|beneden]