Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Core Set 2021 (C21)
Jumpstart (JMP)
Commander 2020 (C20)
Ikoria: Lair of Behemoths (IKO)
Theros Beyond Death (THB)
Throne of Eldraine (ELD)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Core Set 2021.

[DECK] EDH - Feather

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Global Moderator Remco (22) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
7-10-2019 13:03:00

[edit het topic om de tekst onder het deck te wijzigen (bijvoorbeeld met je vraag over het deck)]

 Reactie plaatsen

Reacties (9)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Premium lid Tom (93) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
7-10-2019 14:28:00

cool deck, maar de Standard combo met Reckless Rage vond je niks? dat zou de eerste zijn waar ik aan denk

Global Moderator Remco (22) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
8-10-2019 10:24:00

Ha, dat is zeker leuk, heb ik over het hoofd gezien - ik ga zeker even kijken of ik die heb. Thanks!
(Edit: niet dus, dus maar even kijken of Michiel er nog ergens eentje heeft liggen.)

Ik moet de eerste pot er nog wel mee spelen. Ik heb het gisteren "even snel" in elkaar gezet, omdat het me al een cool deck lijkt sinds ik Feather gespoiled zag. Hopelijk is het ook daadwerkelijk leuk om mee te spelen.. het heeft een risico om wat eentonig te worden misschien.

Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (22) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
9-10-2019 16:11:00

Ik heb zelf ook een Feather, the Redeemed commander deck (ook omdat ik het een leuke potentiële commander vond met een uniek effect). Ik zelf vind het in ieder geval een leuk deck om te spelen. Voor mij is het ook nog een redelijk nieuw deck en ik ken het niveau van je speelgroep niet, maar ik heb nog wel enkele suggesties voor je lijstje waar je over na zou kunnen denken.

1) Mirrorwing Dragon als aanvulling op Zada, Hedron Grinder
2) Phalanx Leader in plaats van een van de rode rakkers die +1/+1 counters voor enkel zichzelf kunnen krijgen
3) Guttersnipe is ook een net wat sterkere vervanging voor de andere creatures die damage schieten als je een instant/sorcery cast
4) Fell the Mighty bevalt me heel erg goed, via deze boardwipe kun je zelf ook nog wat of zelfs alles wat je hebt liggen over houden (aangezien je veel weenies speelt).
5) Precursor Golem is ook een best prima kaartje in combinatie met Feather, the Redeemed. (Eventueel kun je hem en een ander beest van jezelf blinken met Eerie Interlude om nog meer tokens te maken.)
6) Soul’s Fire vind ik persoonlijk een betere optie dan Fall of the Hammer, omdat hij ook schade kan doen richting players, waardoor het een mooie finisher kan zijn. Zeker met Mirrorwing Dragon of Zada, Hedron Grinder.
7) Veilstone Amulet is erg goed om removal tegen te gaan.

8) Als je budget het toelaat is Monastery Mentor een erg sterke kaart.
9) Ik speel zelf ook een Intimidation Bolt die bijna gamewinnend is als niemand kan counteren. Dat maakt het een zeer sterke kaart, maar tegelijkertijd vind ik het een beetje flauw. Zeker als je er maar 1 persoon mee kunt pakken die eigenlijk zwaar op winnen stond door een enorm leger aan beesten en daardoor opeens ook geen schijn van kans meer maakt ten opzichte van de rest. Wat ik wil zeggen is: het is nooit tof om slechts 1 persoon uit de game te 'locken'. Zeker niet als je zelf niet kan winnen.
10) Chandra’s Ignition kan ook zwaar lomp uitpakken (wederom met name als je Mirrorwing Dragon of Zada, Hedron Grinder hebt liggen, maar sloopt ook vaak een hoop van je eigen beesten.
11) Oblation kan ook erg goed zijn als je tokens kan maken met Young Pyromancer of Monastery Mentor. Als je geen tokens kan maken, dan kan het soms nog steeds de moeite waard zijn om op iets van jezelf te spelen voor de kaarten, of op iets van je tegenstander als soort van Chaos Warp-effect (je weet wat je weghaalt, je weet niet wat er terugkomt).


Zoals ik op het begin al aangaf is het deck voor mij ook best redelijk nieuw en ik heb wel de ervaring dat het wat stroef kan lopen als je geen opties tot card draw hebt. Ik zie dat je zelf ook veel scry-effecten hebt, misschien moet ik daar ook maar eens naar gaan kijken. Mogelijk kom je daar ook prima mee weg om op zoek te gaan naar je mogelijkheden tot card draw.

Global Moderator Remco (22) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
10-10-2019 10:31:00

Thanks Torak voor de tips!

Mirrorwing Dragon stond inderdaad op mijn lijstje, die had ik gewoon nog niet. Idem voor Monastery Mentor. Ik wil eerst toetsen of het deck leuk is om mee te spelen, maar ook om ertegen te spelen. Of, als het super-competetive is (wat ik niet denk), dan telt dat ook. Als dat zo is, dan wil ik er zeker wel voor investeren.

Phalanx Leader kende ik niet, die lijkt me belangrijk. Ik ga kijken of ik die ergens heb! Idem voor Precursor Golem, Soul’s Fire en Veilstone Amulet. Oblation heb ik sowieso, dat klinkt als goede value

Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (22) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
10-10-2019 12:31:00

Wat anderen ervan vinden weet ik niet, maar ik zelf vind het leuk om mee te spelen en qua powerlevel vind ik het zelf ook wel geschikt, omdat het niet te hard is. Dus het is denk ik ook wel leuk om tegen te spelen. Zelf word ik een beetje moe van overpowerde decks, zowel om mee als om tegen te spelen. Dus ik laat ook bewust zo hier en daar wat kansen liggen of kies voor een budgetoptie waar er ook gewoon een betere variant bestaat. Voor mij gaat commander niet per se om zo snel en zo hard mogelijk te winnen. Het deck heeft best potentie om te winnen, maar is ook niet echt een killerdeck waar niet tussen te komen is als je tegenstanders zelf geen sicke kaarten/synergiën/combo's spelen. Het is gewoon een fair type deck.

10-10-2019 17:28:00

Die Veilstone Amuletlijkt mij maar matig: een beetje tegenstander die zijn timing regels kent, schiet jecreature gewoon stuk in reactie op de trigger van die amulet

Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (22) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
10-10-2019 19:16:00

Ik zelf vind hem wel ok, omdat je gauw genoeg een bak vol instants op hamd hebt om dan daar weer op te reageren. Hij kan zelf natuurlijk wel vrij gemakkelijk gesloopt worden, maar dat argument maakt een kaart niet per se slecht.

Official Rules Advisor Roy (178) Online Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
10-10-2019 21:20:00

Als ik nog een paar ideetjes mag geven:
Heaven’s Gate & Dwarven Song targetten zoveel creatures als je wilt
Crimson Wisps & Niveous Wisps zijn value
Ephemeral Shields is echt een all-star in mijn Feather deck (waar toegegeven ook Monastery Mentor inzit).
Akroan Crusader geeft ook tokens, net zoals Vanguard of Brimaz
Firesong and Sunspeaker kan leuk uitpakken als je genoeg spells hebt
Myth Realized lijkt mij sterk / leuk, maar ik heb hem nog nooit in actie gezien
Hoop dat je er iets mee kunt! Cool deck en thema!

Global Moderator Remco (22) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
11-10-2019 14:21:00

Leuk! Allemaal nieuwe reacties

@Arjan/@Torak
Veilstone Amulet kost in elk geval geen godsvermogen, dus kan hij de kans krijgen zichzelf te bewijzen.

@Roy
Die 2 uit Legends lijken me vooral goed als ik veel Heroic triggers in mijn deck heb. Anders zijn ze sub-par, denk ik.
De beide wisps zijn heel goed voor de card-draw, maar de effecten zijn maar matig. Ik zal moeten beoordelen of er meer carddraw nodig is in het deck.
Akroan Crusader en Vanguard of Brimaz lijken me heel goed. Sowieso is heroic natuurlijk een sterk effect in Feather's EDH deck.
Dank voor de tips!

Scroll: [boven|reacties|beneden]