[DECK] Arena Standard 2020: Boros Angels

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Premium lid Paulus (0) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
26-9-2019 17:19:00

[edit het topic om de tekst onder het deck te wijzigen (bijvoorbeeld met je vraag over het deck)]

 Reactie plaatsen

Reacties (3)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Premium lid Paulus (0) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
26-9-2019 17:19:00

Iemand nog tips of opmerkingen bij dit vrij simpele deck.

29-9-2019 21:39:00

Misschien kun je Dreadhorde Arcanist proberen in het deck te passen. Swiftblade Vindicator en Tenth District Legionnaire lijken me ook best prima met instants die de power boosten.
Integrity // Intervention werkt niet goed met Dreadhorde Arcanist maar zou wel een aardige toevoeging aan je instant-arsenaal kunnen zijn. Op het moment heb je immers nog geen removal tot je beschikking.

Het is alleen wel zo dat je op dit moment twee plannen hebt: Instants hergebruiken of tokens in engelen veranderen. Als je de bovenstaande ideeën in het deck wil toepassen zal het engelen plan zwakker worden. Andersom kan ik mij voorstellen dat je ook Feather, the Redeemed met de instants uit het deck kunt knippen om het engelen plan te versterken.

Dan zou je Lyra Dawnbringer en Shalai, Voice of Plenty kunnen spelen. Extra Divine Visitations en token makers natuurlijk om de strategie iets stabieler te maken.

Eigenlijk vind ik de split zoals je hem nu maakt best interessant. Dus het deck zo houden is ook helemaal niet verkeerd.

Premium lid Paulus (0) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
30-9-2019 19:12:00

Bedankt voor je reactie.

Ik heb een versie van dit deck nu een keer of 10 tot 15 gespeeld in Arena en ik heb ze vrijwel allemaal gewonnen (ranked, zelf heb ik gold tier 2).

Ik heb het aantal Brought Back teruggebracht tot 2. Ik trok hem niet en ik heb die ook niet gemist. Ik heb nu wat Conclave Tribunals toegevoegd. Die zijn wel nuttig als ik echt iets lastigs tegenover me krijg.

Het deck draait echt om Feather, the Redeemed, Bishop of Wings en Angel of Vitality in combinatie met Justiciar’s Portal. Als ik twee bishops heb en een van de engelen, dan gaat het deck al lopen, zeker als ik dit kan 'blinken' met feather op het battlefield. Je kunt daarmee verrassend blocken (in ieder geval de eerste keer, maar sommigen blijven er in trappen) en je triggert de bishops ook weer.

De Divine Visitation is vooral om een backup te hebben bij een wat langere game. Als een tegenstander een engel doodt dan krijg je weer een engel terug als er een bishop ligt. Bij twee bishops is het vaak game over. Dan krijg ik twee engelen, 10 life en dan sta ik er eigenlijk nog beter voor dan voor de poging tot removal.

Ik denk dat ik Aurelia er ook uit gooi, evenals de Skyknight Vanguards. Die Dreadhorde Arcanist is wel een potentiele vervanger daarvoor. Ik heb gelukkig die Shalai en Lyra niet nodig, die zijn niet meer standard legal namelijk.

Ik ga zo verder met de uitdaging om 12 potjes achter elkaar te winnen om alle standard kaarten te winnen. Had vanmorgen al 4 wins achtereen.... Wordt vervolgd dus.

Scroll: [boven|reacties|beneden]