Tips

Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Theros Beyond Death (THB)
Throne of Eldraine (ELD)
Commander 2019 (C19)
Core Set 2020 (M20)
Modern Horizons (MH1)
War of the Sparks (WAR)
Ravnica Allegiance (RNA)
Guilds of Ravnica

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Theros Beyond Death.

Veranderingen in het judge systeem

Scroll: [boven|reacties|beneden]
29-7-2019 22:46:00

hier

Kort gezegd: Judges moeten nu een jaarlijke contributie betalen om Judge te blijven. Ze krijgen er extra goodies voor terug. Mening van de Judges die we hier hebben (Dustin!)?

Reacties (4)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
30-7-2019 11:00:00

Ben geen judge maar heb wel een mening, mag dat ook ?

Vind het een heel raar besluit. Over de 'goodies' moet je namelijk officieel ook gewoon belasting betalen, dus het wordt alleen maar lastiger om dit interessant te maken. Volgens mij moeten ze hartstikke blij zijn met degenen die het wilden doen en jaag je zo de judges die je zo hard nodig hebt alleen maar weg.

30-7-2019 12:02:00

In de Studio Magic podcast was Dustin eens te gast ( hier ), in deze leuke aflevering vertelde hij over het leven als judge. Wat ik eruit opmaakte was dat het hard werken is voor een schamele vergoeding en wat leuke judge rewards. Ergo, je doet het omdat je leuk vindt om te doen en de community wilt helpen.

Zoals in het artikel wat Synod deelde te lezen is, groeit de Magic community hard. Veel nieuwe spelers die dankzij Arena eens een FNM gaan bezoeken. Meer spelers houdt in dat er meer judges nodig zijn.

In dit licht vind ik het een zeer onlogische stap om judge een fee te laten betalen om judge te zijn, ook al krijgen ze hiervoor wat meer 'goodies'. Het zou juist andersom moeten zijn, WotC zou judges een (grotere) fee moeten geven voor hun inzet.

Enfin, ik ben net als Stijn geen judge en ben niet superbekend met de judge-community. Maar dit is mijn eerste gedachte hierover, ik ben erg benieuwd naar Dustin z'n mening.

Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (21) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
30-7-2019 21:26:00

Ik vind het ook wat vreemd. Voor mij was de lat die voorheen gesteld was al te hoog om geen judge te worden.

Waarschijnlijk zien zij het meer als: wij doen een grote investering en dat kost nogal wat, dus dat moet gecompenseerd worden.
En de goodies die je krijgt zijn qua productiekosten waarschijnlijk peanuts... maar voor spelers en judges wél van waarde.

Maar ik denk dat je dit soort kosten niet bij je vrijwilligers neer zou moeten leggen. Eerder bij de spelers, maar volgens mij stijgen de omzetten en winsten van WotC genoeg als je het mij vraagt. (Wellicht denkt de financieel director bij WotC daar anders over...)

3-8-2019 20:28:00

Ik denk dat wat in het hele verhaal ook belangrijk is waar het geld naartoe gaat in dit verhaal, is die judge academy betrokken (hoe goed is die uberhaupt?). Wat is uberhaupt dhet precieze doel van dit alles?
Het klinkt wel raar als ik voor mijn hobby en vrijwilligerswerk wizards een fee zou moeten gaan betalen? Dat is een hele raar iets om tegenaan te lopen. Je krijgt er wel goodies voor maar voelt ergens als een verplichte koop of iets raars.
Daarnaast vraag ik mij ook af hoe het logistiek technisch werkt ivm de aansluiting naar winkels toe, of de winkel of de judge moet dit ineens gaan betalen en das alleen weer iets wat geregeld moet zijn. Dit zal overigens ook weer bij moeten worden gehouden wat ook weer werk/tijd kost waar geld beter ergens anders te besteden is.

Scroll: [boven|reacties|beneden]