[DECK] Dakkon Blackblade

Scroll: [boven|reacties|beneden]
10-5-2019 12:41:00

Met de komst van Gideon Blackblade in War of the Spark en een Blackblade Reforged met nieuwe art van Richard Kane Furguson (hier uit Signature Spellbook: Gideon) voelde ik de drang om een Dakkon Blackblade theme-deck te bouwen.

Naast Gideon, Blackblade en Dakkon zelf is er ook nog Korlash, Heir to Blackblade. Al deze kaarten (behalve Gideon Blackblade) hebben ook nog eens eenzelfde soort thema: Ze worden sterker naarmate je meer landjes in het spel hebt. Dit wordt dus direct het thema van het deck, Esper Ramp. Nu zijn wit, blauw en zwart niet de beste (lees: slechtste) kleuren om in te rampen, dus zal ik het vooral moeten hebben van kleurloze kaarten als Solemn Simulacrum, Burnished Hart, Wayfarer’s Bauble en Terrain Generator.

Strategie: Het is nu nog vooral een Esper goodstuff.dec met her en der wat combo's, zoals Urborg, Tomb of Yawgmoth + Kormus Bell + Elesh Norn, Grand Cenobite waarmee ik kan winnen. In de realiteit is het plan om net zo lang in leven te blijven tot dat Dakkon Blackblade – al dan niet met Blackblade Reforged in zijn handen – groot genoeg is om te one-shotten. Kaarten die hem unblockable maken, zoals Rogue’s Passage helpen daarbij.

Over combo's gesproken, ik speel Isochron Scepter + Dramatic Reversal + mana stenen voor infinite mana maar ik heb niet echt een outlet voor die mana. Wat is een leuke outlet voor veel mana?

De lijst die ik nu heb, waren vooral kaarten die nog had liggen aangevuld met wat kaarten die ik kon bemachtigen. Ik wil er graag nog een Stoneforge Mystic aan toevoegen om Blackblade Reforged te vinden, een Champion’s Helm om Dakkon onverwoestbaar te maken (lekker met Worldslayer!) Ook wil ik er graag een Land Tax in spelen om altijd een landdrop te kunnen maken en overtollige land te discarden aan Trade Routes. Verder wil ik wat witte ramp spelen als Kor Cartographer en Knight of the White Orchid. Thaumatic Compass lijkt me ook lekker in dit deck, early-game: landjes zoeken. Late-game: Maze of Ith. Propaganda en Ghostly Prison lijken me ook perfect fits voor dit deck.

Anyway, dat is een beetje de kant die ik op wil met dit deck. Het is nog zwaar onder constructie, dus iedere vorm van constructieve kritiek is welkom!


 Reactie plaatsen

Reacties (4)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
10-5-2019 15:01:00

Wellicht fetch toevoegen en Crucible of Worlds?

10-5-2019 16:05:00

Toevallig heb ik er één liggen! Ik denk inderdaad dat een Crucible samen met fetch goed werkt, helaas heb ik momenteel enkel een Flooded Strand en pseudo-fetchlandjes. Wellicht als ik er iets meer heb weten te bemachtigen. Hoewel hij ook wel lekker werkt met Strip Mine..

24-5-2019 13:06:00

Ik heb een soortgelijk deck gehad, gaaf. Dakkon geeft je mooi toegang tot controlopties terwijl hijzelf steeds groter wordt om serieuze commanderdamage te geven. Herald of Leshrac is een kaart die je eventueel kan overwegen. Eternal Dragon vond ik ook altijd heel prettig om te rapen. Meloku the Clouded Mirror biedt ook een aantal trucjes, hoewel ik die ook vooral gebruikte om landfall triggers te garanderen. Maar hij kan ook best beschermen tegen landremoval, extra poppetjes genereren om te equipen, etc.

28-5-2019 12:52:00

Ziet er uit als een mooie All-Stars deck.
Is Whispersilk Cloak niet iets?

Overigens, voor een Dakkon Blackblade-deck lijk je wel verdomd weinig landen te spelen. Meestal hou ik 36 als minimum aan en voor dit deck zou ik denken dat iets meer beter zou zijn. Is Thawing Glaciers niet een leuke kaart voor dit deck?

Scroll: [boven|reacties|beneden]