MTG Arena deck, simpel groen beesten deck.

Scroll: [boven|reacties|beneden]
3-5-2019 19:46:00

Beste Lezer,

Was al lang gestopt maar speel nu toch alweer een tijdje MTG Arena
En daarvoor speelde ik zo nu en dan een potje Legacy op X-MAGE.
Het leek me leuk om mijn MTG Arena deck hier even te delen.

Dit deck loopt wat mij betreft erg lekker en ben op een winstreak
Er zit nog wel wat willekeur bij de wat grotere/duurdere creatures van 5 mana of hoger. Ervaar er niet echt hinder van denk ik, maar dat kan vast beter.
Maar de basis/lagere mana cost creatures lopen erg lekker, je kan met de juiste kaarten op hand de eerste paar beurten steeds al je mana spenderen, en vaak je hand snel leeg spelen met steeds sterkere beesten.
Ik heb nog nooit boosters gekocht, maar heb wel veel boosters verdiend, en ook van die dingen waarmee je een kaart die je al hebt kunt kopieren.

Kaarten waarvan ik het meest onder de indruk ben zijn de Jadelight Ranger dit is echt een goede kaart.
Soms heb je een 4/3 voor 3 mana, andere keren een 3/2 maar wel een kaartvoordeel (landje) of zelfs twee landjes maar dan heb je niet zon sterk beest. Als er een kaart bovenop licht die je niet wilt pakken kan je hem in de graveyard gooien. Echt een super kaart.

En de The Immortal Sun deze kaart had ik er altijd al in, maar nu War of the Spark uit is is deze nog beter geworden de meesten hebben geen bounce of removal en Planewalkers zijn dan gewoon dood. De +1+1 is goed, de extra carddraw is echt erg goed, als deze een paar beurten mag blijven liggen en je leeft nog sta je vaak al te ver voor en kan je tegenstander nooit meer terugkomen doordat je constant grote beesten kunt spelen (die ook nog 1 mana goedkoper zijn op dat moment)

En een beetje vreemd maar de Arcane Encyclopedia is eigenlijk best wel waardevol.
Vaak heb je veel mana, en als je tegenstander je niet onder druk weet te zetten gebruik je deze gewoon constant voor zolang je er mee weg komt. Hierdoor kun je eigenlijk iedere beurt wel weer een landje blijven spelen, en ondertussen wat kleine beestjes die je nog meer mana geven.
Zo bouw je op zonder je hand leeg te spelen of al je momentum kwijt te raken.

Bij deze de decklijst:

Creatures:
Llanowar Elves
Druid of the Cowl
Incubation Druid
Jadelight Ranger
Elvish Rejuvenator
Bristling Boar
Goreclaw, Terror of Qal Sisma

De grote jongens:
Gigantosaurus
Vigilant Baloth
Aggressive Mammoth
Carnage Tyrant
Pelakka Wurm
Ghalta, Primal Hunger

Spells en artifacts
Plummet
Rabid Bite
Blanchwood Armor
Arcane Encyclopedia
The Immortal Sun

Land
Arch of Orazca
Forest

Een link naar het deck: hier

Als iemand nog iets ziet wat er (wellicht) anders kan of moet laat het dan even weten.
Ander commentaar of opmerkingen natuurlijk ook welkom.

Groeten

 Reactie plaatsen

Reacties (8)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
4-5-2019 8:43:00

Beast Whisperer lijkt me erg sterk.

4-5-2019 9:23:00

Steel Leaf Champion is een beest, Pelt Collector zal in dit deck denk ik ook goed werken. Misschien een paar mana dorks cutten?

Premium lid Paulus (0) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
4-5-2019 10:19:00

Eens met eerder commentaar.


En als je dan toch wat Beast Whisperers en Steel Leaf Champions toevoegt, dan zou je zelfs bijna 'all-in' kunnen gaan met elfen. Elvish Clancaller is erg goed in monogroen-elfen. Marwyn, the Nurturer levert snel veel mana evenals Incubation Druid. Reclamation Sage is ook goede control, je komt genoeg tegen waar deze een prima antwoord op is. Je kunt dan dezelfde fatties als finishers houden. Maar dan krijg je een heel ander deck, dus dat moet je maar willen.

Als je niet naar elfen wil (en dat kan ik me best voorstellen) dan blijft de Beast Whisperer een topper en beter in je deck dan de library. Adventurous Impulse is een alternatief voor Llanowar Elves, levert je vrijwel altijd een landje, late-game zoek je er beestjes mee. Vivien Reid is ook erg goed in mono-groen met veel beesten. Zeker als je haar kunt verdedigen tot haar ultimate. Bristling Boar is in ieder geval minder goed dan de meeste andere kaarten in je deck denk ik, die zou ik met de library als eerste cutten.


4-5-2019 11:22:00

Vivien Reid zou ik zeker spelen, zéér veelzijdig! Antwoord op flying creatures, artifacts en enchantments. Vindt grote beesten en als ze lang genoeg blijft winnen maakt ze al je beesten nóg enger!

4-5-2019 22:27:00

Hallo, bedankt allemaal toffe reacties en goede ideeën!
Van de kaarten die genoemd zijn kende ik alleen de Vivien Reid.

Heb even gekeken, en helaas heb ik geen enkele van de genoemde suggesties momenteel.
Meestal met een paar potjes lukt het vaak om 1 booster per dag vrij te spelen. Heb ook geen creditcard dus kan geen boosters kopen maar zo gaat het toch gestaag door.

Ik denk eigenlijk dat de genoemde Steel Leaf Champion de kaart is waar ik mijn zinnen op ga zetten. Dit lijkt me een ontzettend goede kaart die er ook gewoon vier keer in moet.
Vergeleken met die Bristling Boar is die kaart echt belachelijk goed.
Dus ga nu mijn best doen om steeds een Dominaria booster vrij te spelen.
Daarna ga ik denk ik proberen om de Vivien Reid vrij te spelen, maar deze werkt alleen niet samen met de The Immortal Sun.. Misschien dan toch beter de Beast Whisperer

Voor de carddraw had ik er eerst Colossal Majesty er in, maar nu toch vervangen voor de Arcane Encyclopedia en de The Immortal Sun
Er is ook zo'n witte Destroy All creatures board wipe, die is best goed tegen dit deck en het voordeel van de Arcane Encyclopedia is wel dat hij er dan gewoon nog ligt en je weer terug kunt opbouwen dat hebben de Beast Whisperer en Colossal Majesty niet.

Ben het met jullie eens dat in ieder geval de Bristling Boar er uit kan, en daarna nog de Vigilant Baloth
De Llanowar Elves moet er volgens mij wel in blijven deze is te goed, zeker met de Jadelight Ranger en straks Steel Leaf Champion als je deze een beurt eerder kunt spelen helpt dat volgens mij behoorlijk.

Dus zal nu eerst mijn best doen om de Steel Leaf Champion vrij te spelen en dan laat ik het zeker weten.
De Pelt Collector is trouwens ook erg leuk. All in op elves dat voorlopig niet, heb al die kaarten niet en dan gaat het deck een hele andere richting uit, meer naar de kleine beestjes die groter kunnen worden.
Dat is voor later als ik de kaarten heb en dan maak ik een tweede groen deck.

Weten jullie eigenlijk of er in MTG Arena als er straks weer een nieuwe set uit komt of er dan een oude set weer uit gaat? Of blijven alle kaarten beschikbaar.
Fijn weekend nog groeten

5-5-2019 7:18:00

Waarschijnlijk verdwijnt alles wat uit Standard gaat roteren...

Wat die Wildcards betreft: die kun je volgens mij ook gebruiken om kaarten die je níét hebt, aan te schaffen. Dan moet je bij je zoekfilter uitzetten dat je alleen in je collectie zoekt, en dan zie je alle kaarten die je niet hebt. Als je nog wat Mythic Wildcards over hebt, is dat mooi makkelijk om Vivien mee te krijgen, bijvoorbeeld.

5-5-2019 8:52:00

Ik dacht dat alle kaarten die uitroteren gewoon beschikbaar blijven en dat Arena een nieuw formaat wordt. Een soort Extended zeg maar.

5-5-2019 23:41:00

Dank voor de info!
Hoop dat de kaarten er in blijven.

Wat betreft de wildcards dit is gelukt!
Heb nu de Steel Leaf Champion en ook de Vivien Reid
Goh echt bedankt want dat had ik nooit gezien je moet echt in dat filter dat aanklikken inderdaad, normaal was ik daar nooit gaan kijken.
Heb ze nu wel allemaal opgemaakt, in ieder geval voor de rare wildcard.

Helaas heb ik nog niet echt gewonnen sinds deze aanwinsten, kwam steeds tegen zo'n gate deck met boardwipes kon ik echt niets tegen beginnen, prevent damage en dan board wipe..
Zal binnenkort een geupdate lijst posten.

Scroll: [boven|reacties|beneden]