Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Double Masters (2XM)
Core Set 2021 (C21)
Jumpstart (JMP)
Commander 2020 (C20)
Ikoria: Lair of Behemoths (IKO)
Theros Beyond Death (THB)
Throne of Eldraine (ELD)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Core Set 2021.

[DECK] Commander: Sapling All Creature Deck

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Premium lid Paulus (0) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
6-1-2019 8:55:00

Een All Creature Sapling deck.

Sapling geeft als commander kaartvoordeel door aan te vallen, dit wordt makkelijker doordat ie niet doodgeblokt kan worden. Om te zorgen dat er creatures bovenop liggen zijn Oracle of Mul Daya, Dryad Greenseeker en Courser of Kruphix (nog aan te ruilen ) belangrijk.

Als 'boardwipes' dienen Deathbringer Regent en Hythonia the Cruel. Reiver Demon vond ik te duur qua CMC.

Roaring Primadox is bedoeld om kaarten met Enter The Battlefield abilities opnieuw te kunnen gebruiken zoals Ravenous Chupacabra of Fierce Empath. Als er nog tips zijn voor vergelijkbare of betere kaarten hiervoor dan hoor ik het graag. Ik wil het wel een all-creature deck houden.

In het cutten van het deck naar 100 kaarten zijn er kaarten gesneuveld, waaronder de genoemde demon. Als jullie tips hebben over eventuele switches tussen 'sideboard' en het deck hoor ik het graag.

Ook andere tips zijn welkom. Met name over een aanvulling op Roaring Primadox en tips voor manaversnelling zonder dat het ten koste gaat van het effect van mijn spells met meer dan 5 CMC. Courser of Kruphix staat al op de wishlist. Maar ik hoor graag wat daarvoor uit het deck zou moeten verdwijnen.

 Reactie plaatsen

Reacties (6)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Premium lid Paulus (0) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
10-1-2019 12:00:00

Ik heb inmiddels Oran-Rief Hydra en Izoni, Thousand-Eyed erbij. Iemand ideeën over wat daarvoor uit het deck moet?

14-1-2019 15:32:00

Cool deck!

Even wat gedachtes: Ik denk dat een Fauna Shaman (dankzij Ultimate Masters flink in prijs gezakt!) veel goeds kan doen in je deck, aangezien je enkel creatures speelt is het een keiharde tutor! Het nadeel is wel dat je een creature moet discarden.

Dat brengt me gelijk bij het volgende punt: Recursion. Je geeft zelf al aan dat je creatures met een lekkere enter the battlefield-trigger opnieuw wilt spelen. Ik raad je sowieso aan om een Eternal Witness te spelen en wat denk je van een Genesis? Die laatstgenoemde werkt trouwens heerlijk met Spore Frog. Mochten die twee niet binnen je budget passen, dan zijn Baloth Null en Deadwood Treefolk twee wat goedkopere kaarten om te overwegen. Mocht je nou wat geld overhebben, dan zou ik zeker een Sheoldred, Whispering One spelen!

Aangezien mana-stenen geen optie zijn, zou ik wat meer mana-elfjes spelen. Je speelt Llanowar Elves al, misschien kun je nog een Elvish Mystic, Fyndhorn Elves en Elves of Deep Shadow opsnorrren?

En wellicht iets meer removal? Je speelt Ravenous Chupacabra al en die is lekker, misschien wat meer soortgelijke kaarten? Bone Shredder en Big Game Hunter zijn fijn en budget-vriendelijk. Noxious Gearhulk is beter, maar ook wat duurder. Overseer of the Damned is ook cool. Misschien een Woodfall Primus / Terastodon om non-creature problemen op te ruimen. Massacre Wurm is trouwens een fantastische boardwipe, alleen hangt er wel een prijskaartje aan.

Oh, en gooi er een Command Tower in.

Succes!

Premium lid Paulus (0) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
14-1-2019 19:05:00

Bedankt Jensen!

Goede suggesties. Meer manasources is wel nodig denk ik inderdaad. De Fauna Shaman heb ik nog niet maar is inderdaad heel goed voor dit deck. Ik heb wel een Elvish Piper bedenk ik me nu. Die is ook goed met de kaarten die Sapling of Colfenor oplevert. Eternal Witness gaat er ook in, die heb ik.

De voorgestelde removal is ook interessant. Ik heb daar niets van, maar een Reclamation Sage heb ik al wel. Ik ga er een paar bij mijn wants zetten.

Als je nog suggesties hebt over wat uit het deck moet laat het dan weten, kaarten die passen is altijd makkelijker te bedenken dan de kaarten die er uit moeten

15-1-2019 9:54:00

Kaarten cutten is inderdaad altijd lastiger.

Axebane Guardian, Overgrown Battlement en Portcullis Vine zou ik sowieso cutten. Het zijn de enige drie defenders die je speelt, ik denk dat ze te weinig doen. De eerste twee zou je kunnen vervangen door goedkope mana elfjes. De Portcullis Vine zou ik vervangen door bijvoorbeeld een Wall of Blossoms (die doet meteen iets wanneer je hem speelt). Desecration Demon is een 6/6 voor 4, wat in principe goed is. Maar in Commander te weinig doet, tegenstanders zullen geen creatures saccen om hem te tappen en groter te maken gok ik (ik zou het niet doen). Foe-Razer Regent en Territorial Allosaurus zijn de enige creatures die iets met het Fight mechanic doen, ik zou ze cutten. Harvester of Souls zou je kunnen aanvullen / vervangen door Midnight Reaper Verder denk ik dat je wel een landje kan cutten.

Hoop dat je hiet iets mee kan

Premium lid Paulus (0) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
15-1-2019 11:25:00

De 'mana-walls' zitten er ook in omdat ze meer levens opleveren als ze bovenop de library liggen als Sapling aanvalt.

Die 'fighters' er uit is een goed idee. En voor mana-elfen wil ik meer naar varianten op Wood Elves om zo niet te afhankelijk te zijn van creatures die moeten blijven liggen. De Midnight Reaper is goed voor dit deck inderdaad, die stond al bij mijn wants voor knight-deck dat naar een legenddeck is omgevormd.

Ga vanavond weer eens puzzelen.

Premium lid Paulus (0) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
14-4-2020 17:02:00

Ik heb het deck weer een 'overhaul' gegeven, meer uitleg onder het deck.

Maar dit is echt een heel mooi deck voor de nieuwe companion Umori, the collector: hier. De kleuren en de voorwaarden zijn perfect voor een all creature Sapling deck. Ben benieuwd of er nu meer Sapling decks gebouwd gaan worden .

Scroll: [boven|reacties|beneden]