Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Core Set 2021 (C21)
Jumpstart (JMP)
Commander 2020 (C20)
Ikoria: Lair of Behemoths (IKO)
Theros Beyond Death (THB)
Throne of Eldraine (ELD)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Core Set 2021.

De NederMagic community

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  [eerste] [vorige1 2 3
3-9-2018 8:34:00

Valt er iets te zeggen over de samenstelling van de community op dit forum?

Ik neem aan dat de grote meerderheid bestaat uit enthousiaste spelers die potjes spelen thuis aan de keukentafel; of commander in hun speelgroep in de lokale spellenwinkel. En zo nu en dan meedoen aan een kleinschalig draft of constructed toernooi.

Maar zijn hier ook sterke toernooispelers die b.v. hoog eindigen bij het NK, of een hoge positie hebben op een officiele ranglijst, of deel nemen aan de Pro Tour?

 Reactie plaatsen

Reacties 51-61 (61)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  [eerste] [vorige1 2 3
Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
8-9-2018 18:29:00

Naar Van Dale.

1po·li·tiek (de; v)
1
alles wat met het besturen van een land, provincie, gemeente enz. te maken heeft: de binnenlandse politiek
2
beleid, gedragslijn: de onderwijspolitiek van de regering
3
de gezamenlijke politici
2po·li·tiek (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)
1
op de politiek betrekking hebbend: politieke partijen

Zolang er niemand beleid aan het doorvoeren is lijkt de discussie hier niet perse van politieke aard. En wat theologies betreft, legio religies met een mening aangaande verhoudingen/gelijkheid tussen man en vrouw.

Maar on topic: Is het schrikbeeld van de sociaal onhandige, slecht verzorgde mannelijke magic clubjes dan toch een soort van waar? Ik had altijd de, mogelijk ijdele hoop, dat dit ook wel een beetje ontstaan was als een soort van banter. Ik heb zelf zelfs nog nooit buiten een woonkamer een potje gespeeld en mijn eigen spelergroepje kent een aantal (zeer gevreesde) vrouwelijke spelers waar op geenszins andere wijze tegenaan wordt gekeken, of mee om wordt gegaan dan de mannelijke medespelers. Is het buiten mijn woonkamer echt zo anders?

8-9-2018 18:55:00

Maar behalve dat politiek betrekking heeft op 'de politiek', kan het niet ook betrekking hebben op, bijvoorbeeld, het maatschappelijke? Dat lijkt afwezig te zijn in de definities die je citeert.

Over het theologische, bovenstaande discussie ging toch niet over religies? Het lijkt mij dat je van de regen in de drup raakt.

Wat deze disccussie betreft, ik denk dat het onnozel is om systemische ongelijkheid tussen vrouwen en mannen af te schuiven op het onvermogen van mannen om te socialiseren. Over sexisme gesproken.

Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
8-9-2018 18:56:00

Obligatory Post Timer Edit:

Met als kanttekening dat het stukje theologisch niet ging over het gesprek in dit topic, maar meer een hypothetical was aangaande het gesprek over gelijkheid in de grote boze buitenwereld.

EDIT:
"Maar behalve dat politiek betrekking heeft op 'de politiek', kan het niet ook betrekking hebben op, bijvoorbeeld, het maatschappelijke? Dat lijkt afwezig te zijn in de definities die je citeert."

Beetje arguing semantics, maar een gesprek over gelijkheid en wenselijke omgangsvormen is voor mij niet perse politiek, als jouw definitie ruimer is dan die van de Van Dale kan ik je alleen maar gelijk geven.

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
8-9-2018 19:09:00

quote: "Maar on topic: Is het schrikbeeld van de sociaal onhandige, slecht verzorgde mannelijke magic clubjes dan toch een soort van waar?"

Ik ben er om die reden op afgeknapt toentertijd.


quote: "Wat deze disccussie betreft, ik denk dat het onnozel is om systemische ongelijkheid tussen vrouwen en mannen af te schuiven op het onvermogen van mannen om te socialiseren. Over sexisme gesproken."

Waar ligt het feit dat sommige mannelijke Magic-spelers niet met vrouwelijke medespelers om kunnen gaan dan aan volgens jou?

8-9-2018 19:16:00

@Casper

Het gaat niet om gelijk hebben of niet. Er is geen goed of fout antwoord.
Ik ben gewoon nieuwsgierig: wat is dan volgens jou de aard van een discussie over gelijkheid als deze niet politiek van aard is?

Vanuit een religie kun je inderdaad man-vrouwverhoudingen bespreken. Voor zoverre deze godverordend is, is deze bespreking theologisch, daar ben ik mee eens. Maar het feit dat gelovigen spreken over gelijkheid maakt het nog geen theologische discussie, lijkt mij.

@Xander
Van alles. Van sociale onbeholpenheid tot vrouwenhaat. De meesten zullen, schat ik, ook jong en onervaren zijn. Feitelijk alles wat in de echte wereld te vinden is zal gereflecteerd worden in de magiccommunity.

Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
8-9-2018 19:19:00

Quote:
"Ik ben gewoon nieuwsgierig: wat is dan volgens jou de aard van een discussie over gelijkheid als deze niet politiek van aard is?"

Het voelt voor mij breder dan politiek. Als ik het in een woord zou moeten vangen voelt het voor mij meer aan als een sociologisch dingetje.


Quote:
"Maar het feit dat gelovigen spreken over gelijkheid maakt het nog geen theologische discussie, lijkt mij."

Eens, hangt erop waarom iemand iets vindt. Niet elk religieus persoon zal elke kwestie natuurlijk terug laten vallen op de letter van de geschriften.

Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
8-9-2018 20:26:00

Opvallend fenomeen wel overigens dat Magic kennelijk zo'n specifiek type speler trekt, of in ieder geval buiten de besloten woonkamers. Vraag ik mij toch af waarom dat is.

9-9-2018 18:38:00

De sociaal onhandige magicspeler bestaat zeker nog. Ik moet ook zeggen dat ik ze voornamelijk op speelavonden tegenkom in spellenwinkels en zeker niet iedereen. Er zitten altijd wel wat toffe lui tussen en ook mensen die ik minder mag, juist door die ongemakkelijkheid en vaak bijdehante/arrogante houding tegenover nieuwkomers.

Maar zoals Mila al zegt, vrouwen maken dit overal mee. In dat opzicht lijkt de magic community toch net op de maatschappij. Er zitten toffe lui tussen, maar ook ongemakkelijke types. Helaas is die laatste wat prominenter aanwezig in de community.

Premium lid Ted (66) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
18-11-2019 15:34:00

Ik wilde hier even mijn dank uitspreken voor de vlotte, uitgebreide en leuke manier waarop mijn vragen altijd beantwoord worden bij diverse kaarten of op het forum.

Als ik ergens aan twijfel of als we aan tafel een ingewikkelde boardstate hebben waar we even niet uitkomen, dan heb ik altijd super snel em vooral erg uitgebreid het antwoord.

Dus nogmaals aan alle mods, judges, actieve Nedermagicers en Michel, bedankt!

Met vriendelijke groet,
Ted

18-11-2019 16:14:00

Dat is leuk om te horen. We zijn nu bezig met een nieuwe website voor mobiel en ik denk dat het dan nog vlotter kan gaan. Die is echt veel makkelijker te navigeren als je op je telefoon kijkt.

Premium lid Ted (66) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
18-11-2019 17:21:00

Top! Dat is inderdaad wel handig ja, voor de telefoon.

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  [eerste] [vorige1 2 3