Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

De NederMagic community

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  1 2 3  [volgende] [laatste]
3-9-2018 08:34:00

Valt er iets te zeggen over de samenstelling van de community op dit forum?

Ik neem aan dat de grote meerderheid bestaat uit enthousiaste spelers die potjes spelen thuis aan de keukentafel; of commander in hun speelgroep in de lokale spellenwinkel. En zo nu en dan meedoen aan een kleinschalig draft of constructed toernooi.

Maar zijn hier ook sterke toernooispelers die b.v. hoog eindigen bij het NK, of een hoge positie hebben op een officiele ranglijst, of deel nemen aan de Pro Tour?

 Reactie plaatsen

Reacties 1-25 (61)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  1 2 3  [volgende] [laatste]
3-9-2018 09:30:00

Samenstelling magiccommunity?

Mannelijk? Check.
Heterosexueel? Check.
Wit? Check.

Velen zullen minstens twee van deze eigenschappen hebben, de meesten zelfs alle drie.

De meerderheid hier zijn casualspelers (van wat ik kan zien althans), ik zie in ieder geval weinig toernooiverslagen, strategiebesprekingen, en dergelijke.

Ik weet ook niet wat je onder sterke toernooispeler verstaat. Ik heb 3109 (lifetime) Planeswalker Points, maar ik heb géén idéé of dat veel is. Ik heb de afgelopen 20 jaar sporadisch wat toernooien gespeeld en de afgelopen 3 jaar in ieder geval geen meer.

3-9-2018 09:34:00

Ik speel vooral Commander met m'n lokale playgroup, soms in een café, soms bij iemand thuis of soms in een game store ('t Lab in Utrecht). Soms pak ik eens een FNM draft mee, maar dat is al weer even geleden. In het verleden heb ik wel eens PPTQ's meegespeeld maar daar haal ik niet perse mijn plezier uit. Ik geloof dat op deze website wel wat gasten zitten die op vrij hoog niveau spelen, maar vermoed dat het vooral casual is.

3-9-2018 09:36:00

Bestaat De Joker nog in Utrecht?

3-9-2018 09:37:00

Jazeker!

3-9-2018 11:09:00

Ik speel alle formaten behalve Legacy competitief, probeer eigenlijk ieder weekend wel een PPTQ of DOS toernooi te bezoeken. Echt hoog op de ranglijst sta ik volgens mij niet, maar ik top 8 met enige regelmaat.

3-9-2018 15:39:00

Ik was een bekend gezicht in de Nederlandse/Belgische Legacy-scene, moderator van het ter ziele gegane benelegacy.nl (denk destijds 3e grootste magic-community van Nederland, na Nedermagic en KV) en postte zelfs met enig regelmaat toernooiverslagen op Nedermagic van Legacy en Vintage toernooien. Tussen 2010 en 2014 ook elke Legacy GP gepakt en legacy-side events van GP's + PTs in de buurt. In de lokale scene was ik doorgaans zeer succesvol, internationaal slechts 1x dag 2 gehaald op een GP (met een 'homebrew. 84e van de 1343 GP Gent 2012), naast wel wat aardige prijsjes op sommige side-events. 3x coverage gedaan van het NK magic (kans is aanwezig dat ik dat volgend jaar ook weer ga doen), waardoor ik ook wel contacten heb gehad met de betere spelers in NL (zelfs met enkelen een tijdje samen gewoond) en wezen stappen met enkele internationale (voormalige) 'pros'. Ik moet wel toegeven dat de magic-kwaliteiten van anderen een grotere rol hebben gespeeld om met enkele van die spelers een paar keer op te trekken, dan mijn eigen.

Vier jaar geleden heb ik alles verkocht, waarmee er een eind is gekomen aan mijn Legacy-dagen. Nog geen moment spijt van gehad. Pro-play volg ik nog wel een beetje, maar lang niet zo intensief meer als vroeger.

3865 lifetime planewalker points. Laatste toernooi dateert van 9 maart 2014.

Ik cube nog ongeveer elke 2 maanden in de regio Amsterdam-Haarlem. Hierbij ligt het niveau van de spelersgroep doorgaans vrij hoog. Ik merk dat de spelers 'die altijd al beter dan mij zijn geweest' (aka mensen die ook wel met enig regelmaat op de PT waren te vinden) bijna altijd wel van mij winnen, en dat mijn skills ook wat roestiger zijn dan enkele jaren terug (meer speelfouten, langere denkprocessen).

"Casual" als formaat heb ik nadat ik toernooien ging spelen, nooit echt begrepen. Dat had er vooral mee te maken met dat mijn bestedingspatroon een stuk hoger lag dan van mijn 'casual' vrienden. Het schijnt flauw te zijn om met een powered deck aan de keukentafel aan te schuiven. (EDH lost dit probleem voor een deel goed op, maar ben ik destijds nooit aan begonnen).

btw Maurits: heb je al naar Mark Rosewater getweet of ze bij card-design gebruik maken van een formule om cmc te bepalen?

3-9-2018 16:41:00

Waarom is BeneLegacy eigenlijk ter ziele gegaan?

Ik heb nooit begrepen waarom mensen met powered decks in casual setting spelen en zal dat waarschijnlijk nooit doen. Wij hebben inderdaad een vriend die in AL ZIJN DECKS power speelt. Het is echt heel vermoeiend en we krijgen niet aan zijn verstand wat het probleem is.

EDIT: Handig als vermeld wordt dat de rest van ons dus GEEN power speelt. Detail.

3-9-2018 17:02:00

Hoi Merrin, ik heb je advies gevolgd en drie dagen geleden Mark Rosewater een email gestuurd met de vraag in hoeverre de R&D groep bij WotC wiskundige methoden hanteert. Ik heb geen antwoord ontvangen.

Wanneer is een deck "powered"?

3-9-2018 17:03:00

Als er p9 kaarten in zitten.

3-9-2018 17:55:00

@wacky: kip-ei kwestie: Een groot deel van de meest actieve leden op het forum (met name Nijmegen, Amsterdam) ging minder spelen/stoppen/kreeg andere prioriteiten. Daardoor minder interactie op het forum, forum bloedde dood. Tegelijkertijd had/heeft Legacy uberhaupt het probleem dat het moeilijk is voor nieuwe spelers om met Legacy te beginnen door de hoge instapkosten (wat er ook voor zorgde dat het langer duurde om je deck bij elkaar te sparen door te winnen: als je mazzel had won je 1 dual-landje, waar het rond 2012 nog gewoon was om een hele set duals te winnen), dus komt er ook geen nieuwe aanwas meer die de oude garde (effectief) op volgt. De forumkosten/domeinnaam werden destijds betaald door de vader van Hugo van Dijke (oprichter van het forum, eerste winnaar NK Legacy). Die moesten we er vaak al aan herinneren dat de rekening betaald moest worden (aangezien Hugo niet meer actief was bij het forum) en een paar jaar geleden hebben we die herinnering gewoon niet meer gestuurd. Aldoende stierf BNL.

Ik snap zelf ook wel dat het niet leuk is om met je casual decks tegen een mafkees te spelen die zo nodig zijn nieuwe Lotus wil showen (voor de decklijst: zie op mijn profiel 'Angels & Dragons'). De anekdote was ook meer bedoelt ter illustratie van mijn probleem met de term 'casual'. Is het anything goes? Of moet je je toch houden aan bepaalde restricties, zoals een formaat-keuze (maar dan wel chagrijnig worden als ik mn 'toernooi-counterdeck' pak: beetje vergelijkbaar aan de anekdote van Maurits die tegen SoulSisters en Storm speelde). Je moet toch iets vinden waarbij beide decks een gelijkwaardige leuke game tegen elkaar kunnen hebben. Mij lukte het gewoon niet meer (of ik wilde de moeite niet meer nemen) om die stap 'terug' te moeten doen, aangezien ik 'alle' kaarten had: ik ga niet met Terrors spelen (wat die speelgroep vaak nog als beste removal spell zag) als mijn Swords to Plowshares lagen te verstoffen. Het competitieve zorgde er bij mij voor dat ik altijd 'de beste versie van mijn deck' wilde spelen en het dus moeilijk vond om 'casual' te spelen


Goed om te horen dat je dat mailtje hebt gestuurd, Maurits. Ik ben benieuwd naar het antwoord. Tevens denk ik dat je op twitter eerder reactie zou kunnen krijgen, zeker als je meerdere mensen van WotC zou kunnen bereiken.

3-9-2018 18:05:00

Ik vind het wel jammer dat er niet meer echt een heel actief platform is in Nederland. Ik heb hier ook vaak het gevoel dat ik tegen drie mensen aan het praten ben.

3-9-2018 18:47:00

Ja, maar spelen met Swords to Plowshares ipv Terror is natuurlijk prima. En ik snap ook wel dat mensen die net power hebben bemachtigd graag met hun nieuwe speeltje willen spelen, daar is niks op tegen. Maar die roze wolk houdt op uiteindelijk. Die vriend van ons speelt dus met de volledige P9 (en vaak ook met Library of Alexandria en allerlei andere overpowerde zooi) in AL, ZIJN, DECKS. De meesten van ons werken 40 uur in de week en willen dan één keer in de week een avondje in de kroeg ontspannen door een kaartje te leggen met een drankje en hapje erbij, beetje dat idee. Heel relax wordt dat dan niet. Context scheelt natuurlijk: was het in de LGS dan zou ik wel fronsen om power maar verder zou het me niet heel boeien.

Jammer van BNL, was altijd een nuttige bron van informatie. Ik heb er gelukkig nog wel mijn toernooiverslagen van kunnen redden voordat het ter ziele ging. Moet zeggen dat ik de oude Legacy garde uit Nijmegen ook weinig/nooit meer zie.

@Jense
Dat zijn er vier: I'm schizophrenic and so am I.

3-9-2018 20:10:00

Het valt mij vooral op dat KV en Nedermagic ook beiden een flink stuk minder activiteit hebben dan wat jaren terug. Ik kan begrijpen dat met name social media voor een deel de interactieve functies hebben overgenomen van een forum, maar dat het die stilte op de andere fora met zich mee heeft genomen, daar ben ik wel een beetje van geschrokken. Ik weet niet of TMD en Manasource nog net zo levendig zijn (kwam er vroeger ook al nauwelijks). Wat dat betreft moeten we Maurits dankbaar zijn dat hij zo vaak een topic opent en er een hele discussie ontstaat.

Ja, wat ik zeg over Nijmegen: ik heb zelf met een deel er van (Joep, Steven, Robbin, om er een paar te noemen) nog wel contact via een skype-groep en zien elkaar ook nog wel eens met verjaardagen, verhuizen, huwelijken, etc. Een deel ervan woont ook niet meer in Nijmegen. Schijnt vaker te gebeuren als mensen stoppen met studeren.

3-9-2018 20:31:00

Ik heb eens keer van Joep gewonnen met mijn 39.landdeck (Loam, Scapeshift, Valakut, dat verhaal) tegen zijn ANT. (Normaal gesproken een auto-win voor hem.) Ik zal die herinnering, badend in zijn warme gloed, altijd koesteren, hehe. Je moet het hem maar eens keer vragen. Hij weet wie 'wackywong' is.

3-9-2018 20:49:00

Jeeeezzzzz trip down memory lane...

Nog bekend met Team Ijselmeer Merrin?

Premium lid T (107) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
4-9-2018 14:34:00

Ben zelf wel erg actief met ruilen op de site maar minder met het reageren in topics. Maar dat neemt niet weg dat ik het grootste deel wel lees voor nieuwe ideeen en tips van de meer ervaren spelers. Dus blijf aub schrijven Jense.

Zelf heb ik niet erg veel grotere toernooien gespeeld (alleen Utrecht en Spelenspektakel Eindhoven) maar probeer zo toch wel om de week een potje te spelen, modern of draft. Elves, Bogles en nu helemaal fan van Owling Mines. Zo slecht maar erg leuk.

Premium lid pi (93) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
4-9-2018 16:07:00

@wackywong: Op zichzelf hoeft power niet erg te zijn, een Lotus gebruiken om lekker snel 3 goblins op te gooien zal niemand een enorm punt vinden. Wel is het heel belangrijk om te denken over wat redelijk is voor de groep en ik vermoed dat deze persoon dat niet doet?

@Merrin: Ik speel bijna alleen casual en hou ook van met de beste kaarten spelen. Wat ik doe is een meer originele / zwakkere strategie kiezen en die dan zo goed mogelijk maken. Als je jezelf genoeg inperkt op die manier kun je nog steeds voluit gaan op het bouwen zelf. Misschien zou dat als optie voor je kunnen werken?

Als ik speel is het casual of eventueel een laagdrempelig tournooitje. Ik hou voornamelijk veel meer van multiplayer dan 1 tegen 1 (of 1 tegen 1 varianten zoals two-headed giant), dus daarom trekken tournooien me eigenlijk niet zo. De paar keer dat ik aan een tournooitje mee heb gedaan (meestal als ik voor werk ergens was en 's avonds/in het weekend niks te doen had) eindigde ik gemiddeld. Wel was ik 4e op de Unhinged pre-release (onbekend aantal deelnemers, ik schat 40-50), 9e op de Morningtide pre-release (van 88) en 2e op een Legacy tournooitje (van 11)

Ik denk graag dat ik een sterke casual speler ben, maar aangezien daar geen competities voor zijn kan ik dat niet hard maken.

Ik heb maar liefst 63 lifetime planeswalker points, al zie ik dat de Unhinged pre-release er niet bij staat.

4-9-2018 17:10:00

Dat doet deze persoon zeker niet. Maar goed, genoeg of deze persoon!

63 Planeswalker points zijn niet veel, maar ook geenszins een noodzakelijke reflectie van hoe goed een speler is. Al vermoed ik dat spelers die veel (grote) toernooien spelen en/of winnen/goed doen meer punten hebben dan spelers die alleen FNM spelen (en winnen). Aan de andere kant zijn er spelers die aan veel toernooien meedoen (en dus participatiepunten opstrijken) en met 0-3 of 1-2 (win-verlies matches) droppen. Punten zeggen niet alles maar een betere kwantificatie heb ik niet dus het is een beetje afhankelijk van wat OP zoekt.

Premium lid pi (93) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
4-9-2018 17:24:00

Op de 10 tournooien die hij voor mij telt zijn er 3 1 punt omdat ze als casual te boek staan. Sowieso speel ik geen FNMs.

7-9-2018 10:53:00

Mannelijk? Nee
Heteroseksueel? ook
Wit? Halfbloedje

Maar ik voel me ook niet echt deel van de Nedermagic community (mocht ik dan eigenlijk wel reageren? ) Ik zit wel veel op de site vanwege de zoekmachine en sinds kort post ik ook wel maar jullie zijn wel een cluppie hoor
Wat Jense hier ook zegt, dat hij het gevoel heeft met 3 mensen te praten, dat komt doordat het altijd dezelfden zijn die meteen op elk bericht reageren en dan heb ik al minder de neiging om dat ook nog te doen.

Zelf speel ik elke avond casual met een vaste vriendengroep. Vroeger EDH maar dat format is voor mij verpest doordat er zoveel megasterke legendaries en planeswalkers uitkomen en het begrip casual format er niet meer op van toepassing is.
Een paar jaar geleden een keertje een legacy toernooi gespeeld en top 8 gehaald, maar daar konden enkele nerds moeilijk mee omgaan ( "je leidt me af" ) dus dat doe ik niet meer. Speel dus nu lekker keukentafel vintage met vrienden en als we een keer geen zin hebben, dan gaan we schaken

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
7-9-2018 11:15:00

quote: "maar daar konden enkele nerds moeilijk mee omgaan ( "je leidt me af" )"

Lekker dan (naar hun toe). Hoe komen we ooit nog van die scheve verdeling cq. dat stigma af?

7-9-2018 11:41:00

@Xander: Geen idee, maar om meteen even te relativeren, niet iedereen deed natuurlijk zo idioot, maar als het er drie zijn is dat genoeg om mijn toernooi te vergallen. Wat ook niet hielp was dat ik, naast vrouw, ook nieuw was. Dat merk ik hier op nedermagic ook wel, dat op de ouwe jongens vaak anders wordt gereageerd dan op de nieuwen die wat minder posten. Maar om op je punt terug te komen, je hebt overal rotte appels die de boel verpesten. Ik vind echt niet meteen alle magicspelers zulke lompe horken, alleen speel ik magic voor mijn plezier en daarom speel ik alleen nog met vrienden (ook allemaal mannen trouwens).

Premium lid pi (93) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
7-9-2018 12:04:00

Waarom zorgt dat anderen al gereageerd hebben er voor dat je zelf minder zin hebt om te reageren? Ik snap het als het gaat om een topic met een regelvraag of zo, maar in de meeste gevallen geeft dat mij juist vaak meer om op te reageren.

Wat zouden we kunnen doen om het op jou minder als een cluppie over te doen komen?

(Persoonlijk heb ik dit niet zo opgemerkt, maar als ik kijk naar de lidnummers ben ik veruit het langste lid van de mensen die hier gereageerd hebben, ik zou het dus misschien ook niet opmerken als op mensen die korter lid zijn anders gereageerd wordt).

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
7-9-2018 12:10:00

Ik vind 3 man in 1 toernooi nog best een hoog aantal eigenlijk. Er is in ieder geval weinig veranderd de afgelopen jaren. Ik speel ook alleen nog maar aan de keukentafel. Toentertijd merkte ik dat vrij veel mensen best wat meer sociale vaardigheden konden gebruiken zeg maar.
Overigens is het helaas vrij evident dat degenen met wie je Magic speelt, allemaal mannen zijn. Dat ligt statistisch gezien nogal voor de hand. Zou er ooit een moment komen dat de verdeling 50/50 is?

Laat je overigens niet weerhouden om te posten hier. Een beetje frisse wind kan juist geen kwaad... Ik moet gelijk denken aan een opmerking die mijn baas een keer tegen me maakte. Dat ik me in meetings op mijn werk soms wat terughoudend op moet stellen, omdat als ik voortdurend aan het woord ben, mijn nieuwere collega's dat wellicht niet (meer) durven...

7-9-2018 12:28:00

Ik gok dat ik sinds 2004 met tussenpozen lid ben van deze community (meerder accounts) en het is altijd ver uit mijn meest favoriete platform geweest om te traden en kennis op te doen. Daarom vind ik het erg jammer om te merken dat het qua interactie achteruit lijkt te gaan.

@Mila ik hoor dit erg vaak, ik ken behoorlijk wat vrouwen die liever niet buiten hun eigen cirkel spelen vanwege dit soort opmerkingen dit vind ik erg jammer en schadelijk. Daarom zou ik het leuk vinden als je je wat vaker mengt in discussies (niet alleen omdat je vrouw bent hoor ). Ik lees sowieso dat best veel mensen wel meelezen maar niet actief deelnemen aan topics. Hoeft natuurlijk niet, maar zou erg leuk zijn! Start een topic, reageer op kaarten en maak Nedermagic great again!

Edit: Nogmaals @Mila: ik vind eigenlijk niet dat dit een probleem is dat gerelativeerd moet worden. Het is écht een groot probleem in de Magic community waar Magic zelf ook mee worstelt. Ze doen vrij veel om de community meer inclusiever te maken voor onder meer vrouwen, iets wat ik toejuich; maar de verantwoordlijkheid ligt in dezen volgens mij echt bij de spelers. Het is de taak van spelers nieuwe spelers een fijne omgeving te bieden, ongeacht geslacht, seksualiteit, religie, huidskleur etc. etc. Ik vind dan ook dat ander spelers de speler in kwestie moeten aanspreken op zijn gedrag, ik denk dat enkel op deze manier verschil kunnen maken.

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  1 2 3  [volgende] [laatste]