Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Core Set 2021 (C21)
Jumpstart (JMP)
Commander 2020 (C20)
Ikoria: Lair of Behemoths (IKO)
Theros Beyond Death (THB)
Throne of Eldraine (ELD)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Core Set 2021.

[C18] Commander 2018

Scroll: [boven|reacties|beneden]
17-2-2018 23:51:00

Set Name: Commander 2018

Number of Cards: 400

Release Date: August 10, 2018

Official Three-Letter Code: C18

Twitter Hashtag: #MTGC18

Languages Available: English, French, German, Italian, Japanese, Portuguese, Spanish

MSRP: $39.99 *Applies to U.S. Only

bron: hier

 Reactie plaatsen

Reacties (14)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
25-7-2018 12:39:00

Er is inmiddels van alles bekend over Commander 2018.

- Er komen vier Commander decks. Elk van hen is multicolored en heeft een Planeswalker kaart die als generaal van het deck kan dienen.
- Drie van hen zijn gebaseerd op een kaarttype als thema. draait om artifacts, draait om enchantments, en draait om lands.
- Het vierde deck, , heeft als thema de top van je library.
- Er komen veel oude mechanismes terug in de decks, op een nieuwe manier. Lieutenant is daar een van.

Loyal Drake
Creature - Drake (C18U)
Flying
Lieutenant - at the beginning of combat on your turn, if you control your commander, draw a card.
2/2

Deze lieutenant kaarten vormen een monocolored cycle van creatures die aan het begin van jouw combat een lieutenant trigger hebben. Dit is zo gemaakt, zodat je de trigger kunt gebruiken in de beurt waarin je de kaart in het spel legt.

Er is ook een andere interessante cycle, de "commanderstorm" kaarten:

Fury Storm
Instant (C18R)
Whenever you cast this spell, copy it for each time you've cast your commander from the command zone this game. You may choose new targets for the copies.
Copy target instant or sorcery spell. You may choose new targets for the copy.

Tenslotte zijn de decks vol gestopt met kaarten waar de community om heeft gevraagd. Zoals een rood antwoord tegen enchantments:

Enchanter's Bane
Enchantment (C18R)
At the beginning of your end step, target enchantment deals damage equal to its converted mana cost to its controller unless that player sacrifices it.

25-7-2018 19:10:00

10 Augustus nadert snel! Deze zag er ook interessant uit:

Treasure Nabber
2R
Creature - Goblin Rogue
Whenever an opponent taps an artifact for mana, gain control of that artifact until the end of your next turn.
3/2

Premium lid Paulus (0) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
9-8-2018 20:35:00

Erg zin om een bant-merfolk-enchantress deck te bouwen! Zie: hier

Er is genoeg witte enchantment removal, merfolk enchantments (3x) en tokenmakers en -verdubbelaars Anointed Procession, Primal Vigor en ander kaart voordeel in merfolk zoals Fallowsage, Tatyova, Benthic Druid. Ga mijn Kumena en tatyova decks samenvoegen en uitbreiden met wat wit.

9-8-2018 21:11:00

Ik ga mij op Aminatou, the Fateswitcher storten

9-8-2018 21:36:00

Ik heb helaas niet echt veel gezien dat ik kan gebruiken.
Behalve {=treasure nabber} zijn {=windgrace’s judgment} en {=octopus umbra} de enigen die mijn aandacht grijpen.

Premium lid Paulus (0) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
9-8-2018 21:41:00

Veel plezier ermee! Leuk he, om weer nieuw 'bouwmateriaal' te hebben. Maar Bant is echt mijn kleurencombi, en dan ook nog een mogelijkheid voor Tribal. Ga me weer vermaken met puzzelen. Moet dalijk weer vanalles schrappen, maar ook dat hoort er bij.

@wacky. Ik koop relatief weinig en als ik dan zo'n nieuw commanderdeck aanschaf heb ik weer veel nieuw basismateriaa dat best geschikt is voor mij. Maar ik hoor meer dat het niet helemaal is wat was verwacht.

9-8-2018 21:55:00

Nou ja, het is niet slecht natuurlijk. Er zitten best veel nieuwe commanders in. Maar ik persoonlijk haal er weinig uit. Heeft waarschijnlijk te maken met dat ik te veel deckideeën heb en meer moeite moet doen om die decks eens keer af te maken voordat ik weer aan iets nieuws begin. Een luxeprobleem dus.

9-8-2018 23:29:00

Zijn hier al decklists van?

10-8-2018 0:14:00

Jazeker: hier

10-8-2018 10:32:00

Herkanbaar, Wackywon. Ik werk ook altijd aan meerdere decks tegelijk maar maak er zelden eentje af..

10-8-2018 10:55:00

ja echt heh, daarom heb ik mijzelf beperkingen opgelegd. anders blijf ik bouwen en krijg je niks af zoals je het wil hebben. 1 deck per kleurencombinatie. dus 5x mono, 10x, dual, 10x tricolor, 5x fourcolor. colorless en een 5 kleuren deck.

die 32 decks bijhouden en updaten per nieuwe set is al werk genoeg. daarnaast vinden er soms roulaties plaats. zoals mono wit cats naar GW Nazahn, Revered Bladesmith. waardoor ik GW tokens heb gesloopt, met de token dingen maak ik nu Ghave, Guru of Spores. daarmee vervalt het Karador, Ghost Chieftain deck in die kleuren. in de slot van monowit heb ik dan weer een angeltribal gemaakt.

zo blijf je bezig, maar rouleer veel met kaarten die ik al heb.
van deze commanders alleen saheeli nodig voor in mijn artifactdeck GWUB.
in bant heb ik humantribal white weenie, izzet is een wheel deck, jund is een beatdown en esper een non-aurotron Zur the Enchanter. passen deze prints ''gelukkig'' niet bij voor de portemonee.
en nog wat klein spul, relatief goedkoop uit gelukkig deze set.
DOM,M19 en Battlebond was een ander verhaal..

10-8-2018 11:24:00

artifact gwub moet RWUB zijn..

10-8-2018 17:34:00

32 EDH decks zijn nogal wat voor iemand die zichzelf beperkingen oplegt

10-8-2018 19:11:00

Ik viste laatst een Edgewalker uit mijn uncommonbak, aangezien ik ook een foiled Master Apothecary en een foiled Order of Whiteclay heb werd ik toch geprikkeld om eens een keer een Cleric Tribal EDH te bouwen. Extra leuk omdat ik in het verleden wel eens een (60-kaarten)clericdeck heb gebouwd. Maar aangezien ik al bezig ben een Athreos, God of Passage-deck, eveneens zwart-wit, heb ik dat toch maar op de langetermijn geschoven. Hetzelfde geldt voor de flipgenerals die samen blauw-rood vormen, net als Melek, Izzet Paragon. Dus dat verhaal van verschillende kleur decks of verschillende kleurencombinatie decks is wel herkenbaar.

Maar boven alles probeer ik vooral verschillende kaarten te spelen en vooral decks te bouwen met verschillende strategieën. Als je met zwart-wit speelt dan kom je qua removal al heel snel uit op Swords to Plowshares, Path to Exile, Vindicate, Utter End, en Anguished Unmaking. Mag je één keer raden wat ik in mijn Sharuum the Hegemon-deck wil doen qua removal.
Vooral wat groen betreft heb ik de neiging om altijd maar dezelfde kaarten te spelen (hallo Eternal Witness) om steeds op dezelfde manier value uit mijn kaarten te persen. Dit was des te evidenter toen ik na mijn Maelstrom Wanderer-deck een deck probeerde te bouwen met Damia, Sage of Stone. Dat werd gewoon mijn Wanderer-deck maar in plaats van rode kaarten zaten er vervolgens zwarte kaarten in. Boring! Het Damia-deck ben ik nu aan het veranderen naar een discard-slash-grinddeck met kaarten als Delirium Skeins, Mindslicer en Bottomless Pit.

Wat dat betreft zie ik mijzelf nog wel eens een flipdeck bouwen met Okaun, Eye of Chaos en Zndrsplt, Eye of Wisdom. Ondanks dat het net als Melek, Izzet Paragon blauw-rood is weet ik in ieder geval 100% zeker dat er hele andere kaarten in gaan en dus een compleet andere deck gaat worden. Uiteindelijk vind ik dat het belangrijkst.

Scroll: [boven|reacties|beneden]