Nieuwe Nederlandse Magic Podcast Studio Magic

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  [eerste] [vorige1 2
8-12-2017 14:43:00

Hoi hoi!

Sinds kort maken Jeroen Koster, Dave Weijgertse en ik (Arjan Ang) een podcast over Magic. Vorige week hebben we level 3 judge Dustin de Leeuw, ook bekend op deze site, geïnterviewd en dit is zeker de moeite waard om even terug te luisteren! (hier) Zelfs Nedermagic komt even voorbij.

Deze week gaat de podcast voornamelijk over Unstable! Je kunt hem hier luisteren.

Heb je feedback? Laat het weten!

Groetjes,

Arjan

 Reactie plaatsen

Reacties 26-42 (42)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  [eerste] [vorige1 2
27-1-2019 23:17:00

Aflevering 23: Ravnica Allegiance - hier

In Ravnica Allegiance, de opvolger van het immens populaire Guilds of Ravnica, staan wederom vijf guilds centraal. Kan 'RNA' zich meten met zijn geslaagde voorganger?

Jeroen, Arjan en Dave bespreken wederom de vijf guilds waar de set om draait (Azorius, Rakdos, Gruul, Orzhov, Simic)) en de bijbehorende mechanics ([i]addendum[/i], [i]spectacle[/i], [i]riot[/i], [i]afterlife[/i] en [i]adapt[/i]) en cycles. Ook gaan ze weer in op diverse kaarten en hun (verwachte) impact op Standard, Modern en Commander.

Beluister Ravnica Allegiance is een guildy pleasure | #023 hier

19-4-2019 9:28:00

Aflevering 25: Commander 101 - hier

Commander is het favoriete MTG-format van Jeroen Koster en Jeroen Verhallen. Wat is het precies en wat is er zo leuk aan? In aflevering 25 van Studio Magic bespreken ze het met Dave Weijgertse.

Inclusief deck techs van Atraxa, Praetors’ Voice Superfriends (Jeroen V), Breya, Etherium Shaper Blink / Tokens (Jeroen K) en Azusa, Lost but Seeking Ramp (Dave)!

Beluister Commander 101: Kom anders multiplayer Magic spelen! | #025 hier

19-4-2019 9:32:00

Leuk, ik ga hem vandaag weer luisteren!

27-4-2019 20:25:00

Aflevering 26: War of the Spark - hier

Gideon, Liliana, Jace, Nahiri, Dovin, Teferi, Ugin, Narset, Nicol Bolas en vele, vele anderen: maar liefst 37(!) planeswalkers zitten in War of the Spark. Daarbij is deze nieuwste Magicset ook nog eens de culminatie van een verhaal waaraan Wizards of the Coast al jaren (en meerdere sets) bezig is.

Jeroen, Arjan en Dave bespreken de trailers en het verhaal van War of the Spark, en hoe verschillende kaarten daar in passen. Uiteraard lichten ze ook de meest noemenswaardige mechanics toe en proberen ze van diverse kaarten in te schatten wat hun impact zal zijn in formats als Limited, Standard, Modern en Commander.

Beluister War of the Spark is een wirwar aan planeswalkers | #026 hier

22-5-2019 10:55:00

Aflevering 27: Waarom we Magic: The Gathering spelen - hier

Creativiteit, competitie, community, veelzijdigheid, de art, het design, de verhalen: iedereen heeft zo zijn eigen redenen om Magic: The Gathering te spelen. Arjan, Dave en Jeroen vertellen ieder wat hen persoonlijk zo aanspreekt in het spel.

Ook praten ze over hoe ze ooit zijn begonnen, hoeveel ze spelen, in hoeverre ze competitieve of casual spelers zijn en hoe ze hun hobby in de toekomst zien.

Waarom speel jij Magic? Laat het ons vooral weten!

Beluister Waarom we Magic: The Gathering spelen | #027 hier

22-5-2019 11:32:00

Leuk onderwerp, ik ga hem later vandaag luisteren.

13-6-2019 10:00:00

Aflevering 28: Modern Horizons - hier

Met ruim 40 mechanics is Modern Horizons de meest complexe Magicset sinds het Time Spiral block. Alle 255 kaarten zijn nieuwe toevoegingen voor Modern, en ook voor formats als Commander, Legacy en Cube is er genoeg te beleven.

Dave Weijgertse, Arjan Ang en Jeroen Koster nemen tientallen kaarten uit deze nieuwe set onder de loep en bespreken de impact van Modern Horizons op Modern.

Beluister Modern Horizons verbreedt (bijna) alle Magicformats | #028 hier

18-7-2019 11:19:00

Studio Magic podcast aflevering 29: Core Set 2020 - hier

In Core Set 2020 staat Chandra Nalaar in de schijnwerpers, maar M20 is natuurlijk veel meer dan enkel een paar nieuwe uitvoeringen van de vurige planeswalker:

- nieuwe speeltjes voor vampieren-, dinosaurussen-, piraten- en merfolk-tribaldecks, vlak voordat het Ixalan-block over een paar maanden uit Standard roteert.
- nuttige reprints voor Modern, met name Leylines.
- bouwstenen voor nieuwe decks, zoals Elemetnal tribal.
- hints over de volgende (oude bekende?) plane het Magicverhaal ons naartoe zal leiden.

Jeroen en Dave nemen enkele tientallen kaarten uit Core Set 2020 onder de loep. Welke impact gaan die hebben in formats als Limited, Standard, Modern en Commander? En het duo poogt voor eens en voor altijd de London Mulligan goed uit te leggen!

Beluister Core Set 2020: Chandra in haar element | #029 Studio Magic podcast aflevering 29: Core Set 2020 - hier

11-9-2019 9:03:00

Aflevering 30: We want morph! - hier

Commander 2019 is uit en onze bespreking nu ook! Samen met EDH-fanaat Ido nemen Jeroen en Dave de set door. Is de release van de jaarlijkse kersverse set met vier preconstructed decks opnieuw een soort 'zomerse pakjesavond' vol opwindende nieuwe EDH-speeltjes?

Per preconstructed deck bespreken ze:

- het thema van het deck
- de drie mogelijke commanders (nieuwe multicolored legendary creatures)
- het vierde nieuwe legendary creature (dat een kleur 'mist' ten opzichte van de overige drie)
- andere interessante nieuwe kaarten
- kaarten die eruit en erin zouden kunnen
- hun eerste indruk van het deck

Beluister We want morph! (Maar ook de rest van Commander 2019) | #030 hier

17-10-2019 13:05:00

Aflevering 31: De CubeVitational en de Cube van Thomas Krone - hier

(Deze aflevering is alweer een tijdje uit, maar in case you missed it : )

Thomas Krone is de curator van één van de oudste Cubes van Nederland. Ook organiseert hij het 'belangrijkste onbelangrijke Magictoernooi' (zijn eigen woorden): de CubeVitational!

In deze aflevering van Studio Magic vertelt hij hoe zijn Cube begon als middel om regelmatig Magic the kunnen spelen, maar uitgroeide tot een jaarlijks evenement dat twaalf maanden duurt en waarvan maar liefst 32 deelnemers de eindronde spelen.

Verder hoor je enkele ervaren Cubedrafters over hoe zij te werk gaan bij het draften, bouwen en spelen tijdens een avondje Cuben.

Beluister CubeVitational: Krone op de Cube | #031 hier

4-12-2019 11:32:00

Aflevering 32: Setbespreking Throne of Eldraine - hier

(Deze aflevering is alweer een tijdje uit, maar in case you missed it )

Een sprookjeswereld gemixt met de legendes van Koning Arthur en een Magicsuasje eroverheen: dat is in het kort de nieuwe MTG-set Throne of Eldraine.

Arjan, Dave en Jeroen bespreken de flavor, mechanics en natuurlijk een heleboel kaarten uit deze sprookjesachtige expansion.

Beluister Er was eens... Throne of Eldraine | #032 hier

4-12-2019 11:48:00

Aflevering 34: Een (Cube)draft-masterclass vanaf de CubeVitational - hier

Wil je beter worden in (Cube)draften? Dan is deze aflevering iets voor jou! Een aantal van Nederlands beste Magicspelers delen hun drafttips en spelstrategieën in dit verslag van 'het belangrijkste onbelangrijke toernooi van Nederland', de CubeVitational!

Naast populaire judges Dustin de Leeuw en Teun Zijp (dit keer als deelnemer in plaats van scheidrechter!) komen onder andere aan het woord: Daan Pruijt (meervoudig Nederlands kampioen en ProTour-deelnemer), Elmer van Eeghen (grandprixwinnaar, titelverdediger), Geert Bosch (meervoudig CV-deelnemer), Thomas Krone (CV-organisator) en Arjan Ang (CV-organisator).

De tiende editie van dit jaarlijkse evenement vond plaats op 16 november 2019 in de Twee Klaveren in Amsterdam.

Beluister Masterclass (Cube)draften: tips vanaf de CubeVitational | #034 hier

Eerdere afleveringen beluisteren? Ga naar de Studio Magic website (hier.

Studio Magic volgen op social media? Dat kan op Facebook (hier) en Twitter (hier ).

28-12-2019 13:10:00

Aflevering 35: Terugblik op 2019 - hier

2019 zit er bijna op en dus is het weer tijd voor Studio Magics jaarlijkse terugblikaflevering. Van Oko tot Field of the Dead en van Mythic Championships tot power creep: het was een bewogen Magicjaar.

Jeroen, Arjan en Dave gaan in vogelvlucht door alle verschenen sets. Ook bespreken ze de vele bans en unbans van de afgelopen 12 maanden, en natuurlijk de introductie van het nieuwe format Pioneer. Daarnaast delen ze hun persoonlijke MTG-top 3's en kijken ze vooruit naar 2020.

Beluister Flashback 2019: Terugblik op het Magicjaar | #035 hier

5-8-2020 13:04:00

Aflevering 38: De mid-lockdown-bijpraatepisode - hier

In case you missed it: Studio Magic is weer terug! Na een paar maanden van radiostilte vanwege coronomaatregelen en gezinsuitbreiding zijn Jeroen en Dave weer achter de podcastmicrofoon gekropen.

In deze 38ste aflevering van de Nederlandstalige MTG-podcast vertellen ze hoe ze de lockdown tot nu toe beleven / beleefd hebben, welke bans en andere Magic-ontwikkelingen ze zoal gemist hebben en wat voor ingrijpende beslissing Dave heeft genomen ten aanzien van zijn MTG-collectie...

Veel luisterplezier! Oh ja, en meer nieuwe afleveringen zijn al in de maak

Beluister Bans, baby's en beperkende maatregelen hier

10-8-2020 15:46:00

Aflevering 39: De bespreking van Ikoria - hier

Jeroen ontvangt de boezemvrienden (of companions, zo je wilt) Kasper en Ido in de studio om te praten over Ikoria: Lair of Behemoths.

De set is alweer een tijdje uit (hij verscheen in de lente), dus is er genoeg te zeggen over de impact van allerlei nieuwe mechanics en kaarten op de diverse formats, zoals Standard, Pioneer, Modern en Commander.

Beluister Muterende monsters op elkaar stapelen in Ikoria hier

13-11-2020 10:38:00

Aflevering 40: De bespreking van M21 en Jumpstart - hier

Terwijl Jumpstart nog even op zich laat wachten, is Core Set 2021 alweer een tijdje uit. Welke indruk hebben Jeroen, Kasper en Ido tot nu toe van deze producten?

In deze veertigste podcastaflevering bespreken ze tientallen kaarten uit M21 en Jumpstart, en hun (mogelijke) impact op formaten als Pioneer, Modern, Commander en Legacy.

Beluister M21 is de zoveelste 'verrassend leuke' Core Set hier

13-11-2020 10:40:00

Aflevering 41: De bespreking van Zendikar Rising - hier

Zendikar zonder Eldrazi blijkt nog steeds een gevaarlijke plek. In Zendikar Rising (MTGZNR) zijn het geen kleurloze allesverslindende monsters die voortdurend op de loer liggen, maar is het vooral het terrein zelf dat voor constante dreiging zorgt.

Dat komt ook tot uiting in de gameplay: de populaire mechanic landfall keert terug, en we krijgen te maken met zogeheten modal double-faced cards (MDFC's). Dit zijn kaarten waarvan de standaard achterkant vervangen is door een 'extra' Magickaart, die je vanuit je hand kunt spelen. In MTGZNR zijn deze MDFC's telkens aan minimaal 1 kant een landje en aan de andere kant een instant, sorcery, creature of eveneens een land.

Kaarten die in je hand een dubbelrol vervullen: dat concept opent een hoop nieuwe mogelijkheden voor deckbuilding en gameplay, zowel in limited (draft, sealed) als in constructed (Standard, Pioneer, Modern, Legacy, Commander et cetera).

De set is inmiddels ruim een maand uit - de release was op 25 september - en Jeroen, Kasper en Ido bespreken hun eerste indrukken. Hoe bevallen de nieuwe nieuwe en terugkerende mechanics, welke kaarten hebben ze gekocht / aangeruild, hoe kijken ze aan tegen de (snelle!) ban van de nieuwe Omnath, en welke kaarten hebben mogelijk veel impact in formats als Pioneer, Modern en Commander?

Beluister Zendikar Rising en de opkomst van dubbelzijdige kaarten hier

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  [eerste] [vorige1 2