Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Hexproof deck versus Bogle

Scroll: [boven|reacties|beneden]
31-8-2017 19:28:00

Ik had onlangs een gesprek met een Magic speler over de ability Hexproof. Ik zei dat ik bezig was om een (casual) deck te bouwen gebaseerd op groene Hexproof creatures in combinatie met Aura's. Mijn gesprekspartner gaf mij het advies om ook eens op het internet te kijken naar z.g. "Bogle decks". Die zouden namelijk op hetzelfde principe gebaseerd zijn.

Dat heb ik gedaan. Tjonge, dat viel me enorm tegen.

Bogle decks zijn gebaseerd op de 1/1 creatures Slippery Bogle en Gladecover Scout in combinatie met een stuk of 20 witte en/of groene Aura's; die elkaar dan weer onderling versterken. Het (op zich leuke) basis-idee voor het deck is zodoende uitgevoerd in extremo. Zo ontbreekt het volledig aan mid-range creatures, maar ook aan creature removal, aan afweer tegen Flyers, of bescherming tegen massa removal spells.

Daarmee geheel oninteressant voor mij. Ik ben juist geinteresseerd in iets grotere creatures met Hexproof: Bassara Tower Archer, Troll Ascetic, Witchstalker, Dungrove Elder, Drove of Elves. En dan in combinatie met Aura's als Rancor of Blanchwood Armor, maar ook met een verdediging tegen Flyers. Kortom, met de typische kaarten die je toevoegt aan een deck om het all-round speelbaar en interessant te maken.

 Reactie plaatsen

Reacties (3)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
31-8-2017 19:59:00

Als ik het goed begrijp, zou je deck in multiplayer ook moeten werken?

Bogle is bij uitstek een single-player deck. Onderschat de snelheid van dat deck niet, want m.b.t. je opmerking: "Zo ontbreekt het volledig aan mid-range creatures, maar ook aan creature removal, aan afweer tegen Flyers, of bescherming tegen massa removal spells."

dat heb je in een Bogle-deck helemaal niet nodig.

Als je dat soort dingen gaat toevoegen, maak je het deck alleen maar langzamer en daarmee juist slechter.

Maar of een Bogle-deck leuk is in casual single-player is inderdaad maar de vraag.

31-8-2017 20:15:00

Maar stel je in deze post ook nog een vraag of meld je alleen ik vind een Bogle deck niet interessant en ik ga wat anders bouwen met hexproof?
Als je deck een beetje klaar is kun je het altijd even posten en vragen wat mensen ervan vinden. Bogle lijkt me ook niet echt leuk casual. Sterk, maar niet heel spannend. En vrijwel geen interactie.

Tom (93) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
31-8-2017 23:13:00

we zullen het eens overleggen met de professionals Maurits, misschien komen ze tot inkeer om bogles speelbaar te maken

je kan natuurlijk zelf een deck maken dat pas hexproof creatures gaat droppen op turn3 en pas daarna aura's gaat leggen... maar of het dan per se leuker wordt weet ik niet. Begrijp wel dat je alleen hexproof beesten speelt dus die leuke interactie die je zoekt zal nooit bestaan. Je speelt hexproof beesten, er kan simpelweg geen interactie bestaan dan, dat is de bedoeling van hexproof

als je interactie zoekt moet je een leuk mid-range deck maken, en zal je waarschijnlijk ook meer kleuren moeten toevoegen dan alleen groen. Als je groen-zwart gaat kun je in de eerste turns bijvoorbeeld dingen als Inquisition of Kozilek of Thoughtseize spelen en heb je coole removals zoals Abrupt Decay en Maelstrom Pulse. Groen-Zwart is ook de klassieke 2-kleuren combo voor leuke midrange decks, liefst nog met een derde kleur naar keuze.

Scroll: [boven|reacties|beneden]