Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Marktplaats proxies

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  1 2 3 4 5 6 7  [volgende] [laatste]
22-7-2017 12:21:00

Het komt vaak voor de laatste tijd dat er proxies worden aangeboden. Dus vandaar dit topic om ze te melden dan kan iedereen even 'rapporteer' doen en zijn ze wellicht wat sneller weg. Marktplaats laat ze vaak best lang staan.

 Reactie plaatsen

Reacties 1-25 (169)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  1 2 3 4 5 6 7  [volgende] [laatste]
22-7-2017 12:22:00

hier staat er weer een vandaag.

22-7-2017 15:15:00

Is dat niet toegestaan dan? Er staat duidelijk bij dat het proxy's zijn.

22-7-2017 15:19:00

Een proxy is een vervalsing van een product waarop copyright rust. Het is dus een illegaal product.

22-7-2017 15:21:00

Ah, vandaar. Klinkt logisch.

22-7-2017 22:51:00

Waarom zou iemand dat willen kopen? Het heeft totaal geen waarde, je mag er niet mee naar FNM of een ander senctioned toernooi, en de P9 aan de keukentafel is al snel OP.

Als je dan toch OP dingen wil doen aan de keukentafel doe dan iets als: Iedereen exiled 5 land uit zn deck, schut de overige 55 kaarten, en legt de 5 exiled land kaarten in play tapped en gaan met die banaan, dan support je in iedergeval niet de counterfeit business.

23-7-2017 12:54:00

Wel ik durf te wedden dan minimaal 3/4 van de mensen die deze proxies kopen dit doen met $$$ in hun ogen. Danwel door de Proxies goedkoop uit China te laten komen en deze simpelweg met winst (als Proxies) te verkopen, (aan potentiele oplichters) of om mensen zelf te rippen.

Dus ze heben wel zeker een soort van waarde. Niet voor ons, maar wel voor kwaadwillige. Het ergste is, niet alleen power 9 wordt vervalst, ook heel veel dure Legacy / Modern kaarten. (Duals, Fetch etc.)

Let dus altijd goed op, en reporteer dit soort advertenties meteen als zijnde "Illegaal product" op MP en mocht je ze desondanks toch ooit in je bezit krijgen vernietig/markeer ze dan zodat ze nooit iemand schade kunnen doen.

Het is zeer belangrijk voor de stabiliteit van de waarde van onze verzamelingen en daar aan samenhangend de toekomst van MTG dat dit soort vervalsingen niet de mogelijkheid krijgen om de markt te overspoelen. Als het vertrouwen verdwijnt stort alles in.

23-7-2017 13:09:00

Hij staat er alweer opnieuw: hier

26-7-2017 11:43:00

Ene "H" uit Zwolle zet er dagelijks wel een black lotus proxy op. Ik blijf ze braaf rapporteren, doen jullie mee?

Naast alle proxies heeft hij ook een Beta lotus te koop. What are the odds...

26-7-2017 12:17:00

Ja irritant ik rapporteeer ook steeds als ik ze zie. Misschien eens aan wizards doorgeven.

26-7-2017 12:19:00

Die Beta Black lotus staat ook op E-bay te koop maar dan iemand uit de VS zelfde case nummer van de grading site.

Blijft allemaal vaag,

Mvg,

Robbertjan

4-8-2017 12:42:00

Staat er weer een: hier

4-8-2017 12:45:00

Gisteravond stonden er zo een 7 onder elkaar van 1 en dezelfde persoon. Had ze allemaal al aangevinkt.

Werkt Marktplaats niet met een systeem dat een IP-adres geblokkeerd word bij het veelvuldig aanbieden van namaakartikelen? Of sturen ze dit door na de politie, lijkt me de meest eenvoudige manier om dit soort praktijken tegen te gaan.

4-8-2017 12:53:00

Dat lijkt me wel, maar soms blijft het er nog lang staan. Ik zat ook te denken de importeur eens te vragen of het daar te melden valt of direct bij wizards. Als meerdere mensen het rapporteren scheelt het wel al bij mp. Misschien hebben ze daar geen idee wat magiccards en proxies zijn. Soms zet ik in de omschrijving iets van dit zijn vervalsingen en dat is verboden.

7-8-2017 11:43:00

Volgens mij gebeurd er vrij weinig mee. Ik geef regelmatig aan dat een advertentie valse producten bevat, en dan staan ze er een week later nog.

7-8-2017 16:18:00

ik denk dat er vrij weinig aan te voorkomen valt als je op diverse websites met chinese origine kijkt kan je ze bestellen voor nog geen 2 dollar per stuk. zolang je onder een x bedrag blijft wordt het volgens mij ook nauwelijks gecontroleerd door de douane hierdoor is het heel makkelijk op de markt te krijgen.

het volgende komt van de douane website af

U mag voor eigen gebruik nagemaakte artikelen meenemen in uw reisbagage als u van buiten de EU Nederland in reist. U mag nagemaakte artikelen alleen meenemen als u daarmee geen handel drijft. De Douane kan onderzoeken of u inderdaad geen handel drijft met de meegebrachte nagemaakte artikelen.

Er is geen sprake van een handel drijven als:
•u incidenteel nagemaakte merkartikelen meeneemt naar Nederland en de EU
•u de nagemaakte artikelen persoonlijk gebruikt, leden van uw gezin de nagemaakte artikelen gebruiken, of als u de nagemaakte artikelen als cadeau weggeeft
•uit de aard en hoeveelheid van de nagemaakte artikelen duidelijk is dat u geen commerciële (bij)bedoelingen hebt

De Douane kan onderzoeken of u handel drijft met de meegenomen nagemaakte artikelen.

maar het is altijd een grijs gebied als je iets via marktplaats verkoopt of het met het doel handeldrijven is. ik denk dat men als magic community er gewoon op bedacht moet zijn om geen "koopjes" te scoopen want iedereen die magic speelt weet dat je geen black lotus voor eur 70 kan kopen.
daarbij de mensen die op een verzameling stuiten laten dit over het algemeen taxeren en zeker tegenwoordig kan je zo via internet opzoeken wat kaarten waard zijn.


7-8-2017 16:27:00

Het is gewoon strafbaar hoor die dingen verkopen en copyright schenden.
Ik vind hier net een mooi lijstje van Radar.

7-8-2017 16:52:00

Ik rapporteer ze met de tekst "Namaak merkartikelen van hoge waarde. Illegaal en strafbaar.".
Merkartikel dekt niet 100% de lading, maar het krijgt misschien eerder aandacht.

7-8-2017 18:35:00

Let allemaal op, proxies worden op marktplaats verkocht (zie advertentie m1188945024) er zijn dus mensen die ze kopen en mogelijk door verkopen en / of ruilen als of het echte kaarten zijn.

Mijn advies aan iedereen die chase cards aanruild is op zn minst foto's te vragen waarbij bv de licht test op de kaarten wordt gedaan, en vraag daarbij in de foto's om de licht test ook te doen op een random common als vergelijkings materiaal, beide kaarten moeten wel in de zelfde foto staan omdat iemand met een beetje Photoshop kennis een hoop can faken op de foto's.

Imo is het nog het veiligst om face to face af te spreken en zelf de kaarten te testen op bv de licht test en te vergelijken met andere kaarten (waarvan je weet dat ze echt zijn) op kleur verschil.

7-8-2017 21:12:00

light test bend test nieuwe proxies halen al die tests.

Ik ben tegen verhandelen, maar voor p9 owners is het wel makelijk de echte in je map te laten en de proxies als spelmateriaal te gebruiken. Dit om kwaliteit te waarborgen een NM p9 kaart kost al gauw enkele duizenden euro's
Een lichte vermindering van grading kost de speler ook al serieus geld.

Verder werkt wizards het in de hand door niet te reprinten zodat enkele formaten onbetaalbaar zijn voor speers die toch graag willen spelen.

7-8-2017 22:53:00

Ik begrijp best dat mensen hun dure kaarten netjes willen houden, en dat kan op verschillende manieren. Op dit moment zijn er teveel mensen die bewust of onbewust counterfeit kaarten verkopen en ruilen om zomaar zonder enige vorm van testen een ruil aan te gaan, en met een paar testen bespaar je je zelf een hoop chase fakes, geloof me, er zijn nog genoeg type 1 en 2 counterfeit kaarten die verkocht of geruild worden alsof het echte kaarten zijn (bewust en onbewust).

En als je zo graag p9 wil hebben en spelen zonder je echte kaarten te spelen proxy dan zodat het zichtbaar is dat de kaart een proxy is, zelf proxies maken is echt niet moeilijk en kan op een heel nette manier als je er een beetje tijd en energie in steekt.

Counterfeit kaarten kopen brengt voor een hoop mensen een hele hoop verdriet en spijt, vaak omdat ze kaarten ruilen/kopen waarvan ze de waarde eigenlijk niet kunnen missen (om uit een lopende redenen), ik denk dat het steunen van counterfeit door counterfeit te kopen meer verdriet en spijt veroorzaakt dan spelplezier, terwijl als je zelf een beetje netjes proxied ook een power cube (of zo iets) kan spelen zonder al het onnodige negatieve wat er aan counterfeit kaarten kleeft.

Ik bescherm me zelf in ieder geval zo goed als ik kan, en dat betekend voor mij als ik chase cards aan ruil ik ze test en momenteel zo veel als mogelijk face to face ruil, als ik kaarten koop doe ik dat uit bronnen waar van ik weet dat de kans klein is dat er counterfeit tussen zit. En ik hou me zo veel als mogelijk op de hoogte van wat er allemaal aan counterfeit in omloop is en hoe het te spotten.

Ik weet dat dit een beetje off-topic is maar het gaat veel over het mogelijk aankopen van namaak kaarten. Wordt er op events (PTQ, PT, GP etc.) wel door WotC gecontroleerd of de kaarten die je in je deck hebt zitten echt zijn? Ik heb daar nooit van gehoord of over gelezen namelijk. Dit zou ook een groot probleem kunnen zijn denk ik.

Premium lid pi (93) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
8-8-2017 09:26:00

"Mijn advies aan iedereen die chase cards aanruild is op zn minst foto's te vragen waarbij bv de licht test op de kaarten wordt gedaan, en vraag daarbij in de foto's om de licht test ook te doen op een random common als vergelijkings materiaal, beide kaarten moeten wel in de zelfde foto staan omdat iemand met een beetje Photoshop kennis een hoop can faken op de foto's."

Ik zou hier niet op vertrouwen. Een random common is een zeer slechte keuze: je wilt vergelijken met een zoveel mogelijk hetzelfde kaart van dezelfde set. Een goed uitgevoerde lichttest is ook niet het kleine lichtpuntje dat je nu vaker ziet maar een grote felle lichtbron. Vermoedelijk krijg je de eerste. Het zou heel makkelijk zijn om gewoon 2 fakes te licht testen en de lichtdoorval op de fake kan ook best met photoshop een beetje bijgewerkt worden.

Goed testen gaat alleen in persoon waar je de kaart kan voelen, kan vergelijken met je eigen kaarten en waar je wel de goede licht test kan doen. Daarnaast zou ik zeker ook de kaart een beetje buigen voor of hij normaal aanvoelt (maar de buigtest zelf is achterhaald) en je moet echt de kaart onder een loupe bekijken (een goede scanner kan je dit ook laten zien, dus hier kun je naar vragen bij de verkoper/ruiler).

8-8-2017 18:56:00

Ik ben de eerste die toegeeft dat het niet waterdicht dicht is maar imo is zonder enige kennis van counterfeits en op een of andere manier vergelijkings materiaal verkrijgen tijdens een ruil vragen om problemen, en ik ben het er helemaal mee eens dat face to face ruilen de veiligste manier van ruilen is, ik zelf heb een led-zaklamp waar mee ik de licht test mee doe (een die ik ook gebruik om inspecties te doen voor mn werk).

Global Moderator Remco (22) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
8-8-2017 23:52:00

hier

hier

hier

hier

hier

Een verzameling na een zoekopdracht op de term "proxy". Het verbaast me dat MP ze zo lang online laat staan. Ik rapporteer ze allemaal en denk ook dat het een goed idee is dat iedereen dat doet

9-8-2017 10:32:00

Ik denk als je de post van michiel en mij naast elkaar legt dat het verschil pijnlijk duidelijk wordt voor een marktplaats, ja het is illegaal, echter wordt vanuit douane en import oogluikend toegelaten zolang er geen winstoogmerk aan zit. is een proxy voor 10 euro daadwerkelijk met winstoogmerk of niet?
wat dave ook aangeeft is dat zij gebruikt worden omdat je niet met een kaart van 1000 euro in je deck wilt spelen. hierdoor heb je al verschillende doelen met dezelfde kaart. ik denk dat het enige wat er echt aan te doen is door wizard met marktplaats in contact te brengen en er voor te zorgen dat men hier richtlijnen voor afspreekt en ondertussen melding blijven maken

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  1 2 3 4 5 6 7  [volgende] [laatste]