Nieuwe site test

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  1 2 3 4  [volgende] [laatste]
28-12-2015 16:28:00

Hoi,

Ik heb jaren terug al een nieuwe versie van de site gemaakt die voornamelijk intern een nieuwe structuur heeft. Ik gebruik hem al een hele tijd, maar het afmaken is daarna op een laag pitje gekomen. Afgelopen kerst heb ik er nog wat aan zitten pielen en volgens mij werkt het allemaal wel, maar misschien dat jullie even kunnen kijken of er iets opvalt.
Er zit ook best wat nieuwe functionaliteit in. Het hele forum is wel flink verbeterd en bv een autocomplete bij het snelzoekvak. Extra functionaliteit kan ik weer veel makkelijker gaan bouwen als deze nieuwe structuur werkt en ik de oude site eerst kan vervangen. Nu moet ik het al een jaar op 2 plekken doen als ik iets wil aanpassen wat erg lastig werkt. Je kunt hem hier vinden om even te testen.

 Reactie plaatsen

Reacties 1-25 (90)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  1 2 3 4  [volgende] [laatste]
28-12-2015 16:51:00

Ik vind het wel goed uitzien.
Ben zelf geen expert, in site's bouwen of maken...
Maar vind zo wel duidelijker enzo. (zit nu ook via de link op NM)

28-12-2015 17:22:00

De kleine dingen zoals de hoeveelheid posts in een draadje weergeven in het overzicht en kaartcommentaar splitsen van productcommentaar zijn zeer nice.

28-12-2015 17:24:00

Op je desktop krijg je ook als je mouseover doet bij laatste kaartcommentaar meteen het commentaar te zien. En de autoinlog zou ook beter moeten werken. Niet meer ineens uitgelogd als je een stuk hebt getypt. Verder is het al een tijd terug allemaal dat ik het gemaakt heb. Maar met deze basis kan ik het ook wat makkelijker omzetten naar een beter versie voor mobiel. Niet dat het heel slecht is nu, maar kan wel wat beter op sommige punten.

28-12-2015 17:33:00

Veel beter. De linkjes bij kaartcommentaar werken nu in ieder geval altijd via mijn mobiel. Eerder was het altijd afwachten of er wat ging gebeuren. Ik blijf deze link gebruiken!

28-12-2015 17:38:00

Het zijn ook wat kleine nuttige dingen. Bv bij laatste 50 topics (laatste 50 posts gaat eruit) als je wat aanklikt kom je op de laatste pagina en scrollt hij voor je omlaag zodat je meteen de nieuwe reactie ziet. Als het niet teveel problemen oplevert ga ik binnenkort over naar deze versie.

Premium lid pi (93) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
28-12-2015 18:04:00

Ik vind het heel druk in de topics. Ik zou het scrollen naast de pagina selectie zetten, misschien icoontjes ipv tekst en ik zou de dikke HR helemaal weg halen. Ik zou een breadcrumb trail voor de topic titel zetten. Ik zou edit naast reageren zetten ipv er onder, in beide gevallen zou ik ook daarvoor icoontjes overwegen ipv tekst. Misschien staat het ook netter om dit alles links uit te lijnen ipv centered zodat het matched met vrijwel alle andere tekst op de pagina.

Bij de reacties zou ik vergelijkbare updates doen.

Wanneer je in het kaartcommentaar / productcommentaar overzicht kijkt zitten de hover die het plaatje van de kaart / het product toont en de hover die het eerste commentaar toont elkaar in de weg. Ik zou er 1 hover van maken die links het plaatje toont en rechts zoveel van de reactie(s) als die er bij passen, misschien is dat ook leuk om op de hele site te doen.

Als je veranderingen door gaat voeren zouden de volgende dingen bovenaan mijn wensenlijstje staan:

1. (optionele) e-mail notificatie nieuwe nedermessages
(bij voorkeur met kopie bericht of nog beter kopie van alle berichten in de messagewisseling zodat je een externe historie op kan bouwen die niet verdwijnt bij elke server opschoning)
2. wanneer je op een topic reageert ook eerdere reacties zichtbaar zodat je kan zien waar je op reageert

Ik zal de nieuwe versie gaan gebruiken en het laten weten als ik meer dingen tegen kom.

28-12-2015 19:00:00

Overlapt het helemaal bij jou pi? Ik laat het pas een stuk naar rechts beginnen ik heb daar geen last van gehad. Het zijn 2 verschillende scripts momenteel.
Ik zie ook reageren en edit al naast elkaar bij deze post.

28-12-2015 19:27:00

klopt het dat als je op afbeelding van kaartje klikt, deze dan 90° draait?

28-12-2015 19:50:00

Haha, ja klopt idd, grappig dat dat meteen opvalt.

Premium lid pi (93) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
28-12-2015 20:22:00

Mobiel is het wat lastig beide te triggeren, maar de reactie hover zit rechts een stukje buiten beeld voor mij. Op de pc hadden ze ongeveer een cm overlap.

Ook mobiel zitten voor mij reageren en edit onder elkaar (als ik een startpost wil editten, voor deze reactie staan ze naast elkaar). Waarom eigenlijk die blokhaken? Ook die maken het drukker.

28-12-2015 20:31:00

Ja dat is wel een idee om er nog iconen voor te maken. Dat was ik toen ook al van plan. De haken nu is eigenlijk om te laten zien dat het iets is om op te klikken. Maar dat zijn allemaal kleine dingen die ik later aan kan passen.
Die hover op de link beweegt mee met je muis. Als je rechts op de link staat overlapt hij idd iets, maar dat kun je verschuiven. Op mobiel is het niet ideaal allemaal ik moet eens kijken wat ik daaraan kan doen. Wellicht gewoon weghalen. Ik had hem eerst onder de muis, maar dan kun je dus niet naar benden de volgende link lezen/klikken dat is ook onhandig.

edit: ik zie nu dat het op de oude site site tussen die haken staat maar bold. ik gebruik dit zelf al een tijd dacht even dat is toch altijd al zo.. Opzich is het nu wel minder druk hoor. De topictitel wordt niet meer herhaald.

Premium lid pi (93) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
28-12-2015 22:06:00

Ik vind het nog steeds erg druk.

(Ik heb een opleiding gedaan in de richting van interface design).

De haken stonden niet om reageren.

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Online Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
28-12-2015 23:32:00

In grote lijnen vind ik het er goed uit zien.

Wat me wel meteen opviel: Ondanks dat de link waar je op kunt klikken zegt "Laatste 50 kaartcommentaar" toont hij er minder dan 50. En wat hij nu daadwerkelijk toont, lijkt me wat aan de krappe kant. Als ik een dag of wat niet online ben en er is bij een kaart een keer een wat langer lopende discussie geweest, is de kans zo maar aanwezig dat ik een paar regelvragen gemist heb bij andere kaarten...

29-12-2015 0:34:00

is er een mogelijkheid dat topics waar voor mij als gebruiker nieuwe posts in geplaatst zijn herkenbaar voor mij gemaakt worden, bijvoorbeeld door een uitroepteken of bv de topic-regel dik gedrukt te maken ofzo? Dat zou het probleem van Xander al deels kunnen verhelpen en lijkt mij wel prettig om te zien of ik nog wat gemist heb.

29-12-2015 0:36:00

wat is de meerwaarde van die draaiende kaarten als je er op klikt? Is dat een soort easter egg of wil je er ook funcitioneel iets mee bereiken want dat ontgaat mij dan even)

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Online Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
29-12-2015 0:38:00

Voor flip kaarten is het wel handig...

29-12-2015 2:12:00

Als het goed is zie je nu bij de laatste 50 topics of er nieuwe reacties zijn. Dat wil ik eventueel nog uitbouwen naar decks dat je ook ziet of er commentaar is gegeven op 1 van je decks bv als er een teken achter staat. dat flippen is meer een extraatje, maar bv wel handig met flipkaarten of planes.

Premium lid pi (93) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
29-12-2015 9:31:00

Nu op PC, specifiek is de overlap afhankelijk van waar ik de muis heb, maar de reactie zet je op een vaste plek en daardoor is er overlap wanneer je meer rechts boven de kaartnaam zit. Is er een reden waarom ze beide niet in hetzelfde script kunnen? Of dat beide scrips op een plek relatief tot elkaar plaatsen?

29-12-2015 11:28:00

De preview van de reactie krijg je ook al als je rechts van de kaartlink staat he. Dat doe ik meestal. En dan alleen even over de link als je het plaatje van de kaart wilt zien. Ze staan nu nog een beetje los van elkaar eigenlijk. Over de hele site krijg je een plaatje bij mouseover en alleen bij laatste 50 is die preview er extra bij.

29-12-2015 11:31:00

in n ideale wereld zou je er Double faced kaarten mee kunnen flippen, Nezumi Graverobber en co worden een stuk minder gespeeld dan Jace, Vryn’s Prodigy volgens mij

Premium lid pi (93) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
29-12-2015 11:46:00

Maar is het niet logischer om ipv de gebruiker iets aan te leren de functionaliteit zo te maken dat dat helemaal niet nodig is? Een website is niet anders dan een gebruikersinterface en over het algemeen heb je daarvoor meer succes met aanpassen aan de gebruiker dan andersom. Natuurlijk is dit een heel specifiek stukje van de site en zullen degenen die er waarde aan hechten zich dit wel aanleren, maar waarom zou je het ze verplichten als dat helemaal niet hoeft?

29-12-2015 12:16:00

Ik zie dat niet zo. Die mouseover is een stukje script dat over de hele site al draait. Bij alle kaartlinkjes hetzelfde. Die preview van het commentaar is iets dat apart draait op die ene pagina als extra.
Ik heb wel wat geprobeerd met de kaart boven het commentaar en niet als hover op de kaartlink, maar dat werd niet zo mooi.

Official Rules Advisor Roy (178) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
29-12-2015 12:39:00

Ten eerste: ziet er goed uit! Ik zie geen probleem om de nieuwe versie live te zetten.
V.w.b. de forums en reacties: ik zou het fijn vinden als het forum afhankelijk gemaakt kan worden. Bv. bij de GEZ en AAN forums zullen de mensen nul interesse hebben in de reacties, maar alleen de OP willen zien/lezen. En als je altijd een extra klik nodig hebt om maar boven te gaan is dat zonde, lijkt mij. Misschien kan de OP altijd getoond worden en de laatste paar reacties o.i.d.? En dan de rest van de reacties uitklappen/inklappen als dat mogelijk is?
En de blokhaken om te duiden dat iets klikbaar is lijkt mij overbodig, links worden altijd een andere kleur gemaakt, toch?
En kan bij het reageren ook de OP en evt. de laatste reactie of de reactie waar je op reageert getoond worden?
Waarom kun je trouwens op alle reacties reageren? Ik zie geen link tussen mijn reactie en de reactie waar ik op reageer. En het scheelt weer ruimte (regels) om alleen onderaan de reageren link te zetten.

29-12-2015 21:53:00

Ik ga hem gewoon eventjes proberen een tijdje en dan mijn bevindingen hier plaatsen. Voor nu ziet het er grotendeels hetzelfde uit, wat me meteen opvalt is dat als ik een topic open alle posts open zijn wat ik prettig vind. Wat ik echter niet prettig vind is dat ik meteen naar onderen word geplaatst hierin, zelf vind ik het fijn om bovenin de topic te beginnen.

29-12-2015 22:58:00

Dat heb ik gemaakt als je van de laatste 50 actieve topics komt. Omdat uit mijn ervaring blijkt dat je dan meestal de laatste reactie wilt zien en het topic al kent. Als je vanaf het forum zelf komt en een topic aanklikt begin je wel op pagina 1 bovenaan. Ik heb lang nagedacht over wat je precies wil bij een forum. Zelf nog over een optie om te kiezen of je boven of beneden wilt beginnen. En de reacties staan verdeeld over paginas per 20 geloof ik, maar het hoofdtopic staat er bij elke pagina nog boven om even naar te kunnen kijken nog. moet je maar een kijken bij een topic met heel veel reacties hoe het navigeren werkt en ook de extra optie om te scrollen naar boven/beneden in 1x bijvoorbeeld.

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  1 2 3 4  [volgende] [laatste]