Tips

Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Theros Beyond Death (THB)
Throne of Eldraine (ELD)
Commander 2019 (C19)
Core Set 2020 (M20)
Modern Horizons (MH1)
War of the Sparks (WAR)
Ravnica Allegiance (RNA)
Guilds of Ravnica

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Theros Beyond Death.

 Marktplaats-oplichters

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  [eerste] [vorige1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
20-12-2012 16:09:00

Hoi allemaal,

Sinds een tijd worden er op het forum regelmatig berichten gepost over oplichtpraktijken op Marktplaats. Aangezien dat de community aanzienlijk naar de knoppen helpt en het vertrouwen niet vergroot in de community heeft NederMagic besloten om een Marktplaats Oplichters/Verdachte advertenties-thread te maken.

In deze thread zullen de namen van oplichters genoemd worden zodat mensen in het vervolg hopelijk er niet meer mee zullen traden. Ook kan er een beknopte beschrijving gegeven worden van hoe het er aan toe is gegaan (hoe de oplichter het aanpakte e.d.).

Verder kunnen er ook advertenties gepost worden die niet helemaal in de haak zijn, zodat mensen ervan weer houden worden om het te kopen.

Dit alles zal worden bij gehouden door mij (Maarten). Jullie kunnen jullie verhaal en namen doorsturen naar mij, ik zal er een kort verhaaltje van maken en dat indien noodzakelijk in de thread zetten (je kan dus niet zomaar iemand beschuldigen). Gelieve dus ook een zo kort mogelijk verhaal te schrijven van wat er gebeurd is, geen ellenlange verhalen aub.


Ik zal even kort uitleggen wat het idee is:


Wanneer iemand een verdachte advertentie ziet, post hij/zij die hier in het forum zodat andere mensen hem ook kunnen zien en op de hoogte gehouden kunnen worden.

Wanneer iemand is opgelicht via Marktplaats, geeft hij/zij dat aan via een mailtje met de details en de namen aan mij. Ik post het vervolgens op het forum met alle informatie.

Dit is de lijst waarop alle oplichters komen te staan.
Om iemand op de lijst te kunnen zetten heb ik minimaal dit nodig:

-Voor en achternaam
-telefoonnummer/adres/rekeningnummer

Anders kan ik niet iemand op de lijst zetten, er zijn anders te veel mogelijkheden waardoor we alleen maar loze beschuldingen gaan maken.
Hopelijk kunnen we zo de Magic community beter maken,

Het Mod-team

Reacties 251-253 (253)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  [eerste] [vorige1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Premium lid pi (93) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
12-5-2019 16:04:00

@Geert
Ik denk dat je spelers en andere groepen mixt met investeerders.

Heel veel van wat je zegt klopt, maar geldt voor spelers, verzamelaars en/of handelaars. Niet dat die niet kunnen investeren in Magic, maar dat maakt ze niet gelijk wat ik een investeerder zou noemen. Een investeerder is in mijn ogen iemand die puur alleen maar die specifieke kaarten koopt om later met winst te verkopen en hoewel die zeker bestaan zijn er daar echt niet zo veel van in verhouding tot anderen die dezelfde kaarten willen voor andere redenen (het verschil met handelaars is dat die de kaarten ten alle tijden aan blijven bieden en het meer van continu kopen en verkopen moeten hebben). Mijn punt blijft dat de kaarten veel meer bij spelers dan bij investeerders zitten, wat verder weinig uit maakt voor je punt voor wat betreft Legacy en Vintage.

Ik denk dat de samenvatting is dat het aantal beschikbaar voor de gemiddelde speler omlaag is gegaan doordat er meer spelers en andere geinteresseerden bij zijn gekomen. (Het 20 miljoen nummer is overigens toen al ontkracht, dit telde iedereen die ooit iets met Magic te maken had gehad en rond ongeveer dezelfde tijd is 12 miljoen actieve spelers ook door Wizards gecommuniceerd). Niet dat dat echt je punt verandert, maar die 20 miljoen zou ik bepaald niet conservatief noemen.

Waar het op neer komt is dat het moeilijker is om aan bepaalde kaarten te komen dan het vroeger was toen je een stuk minder competitie daarvoor had. Logischerwijs zijn prijzen dus hoger en als er weer een stuk meer mensen bij zouden komen die die zelfde kaarten willen dan zal ook dan automatisch de prijs weer omhoog gaan. Alleen een extra druk van de kaarten of het veel minder populair worden van Magic zou hier verandering in kunnen brengen.

Ik denk dat je Legacy en Vintage het beste kunt zien als formaten die bedoelt zijn voor de laten we zeggen 50k spelers die het meest bereid zijn daar voor te betalen (50k is uit de lucht gegrepen, maar lijkt me niet heel onredelijk gezien de print runs van oude kaarten). Wie niet binnen die 50k valt kan beter op andere formaten focusen, maar helaas vinden een stuk meer mensen dat ze die formaten wel zouden moeten kunnen spelen. Dit 50k nummer is niet anders dan vroeger, maar dat was toen een veel grote percentage van de spelers.

Premium lid Erick (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
18-6-2019 11:22:00

Opmerking op mijn eerdere post van marktplaatsoplichters: J is ondertussen Justin en verhuisd naar Den Helder. Oppassen als dit profiel kaarten aanbied.

6-9-2019 14:04:00

Let op!

Al geruime tijd worden er op Marktplaats boosterboxen aangeboden door verschillende verkopers uit Grongingen / Friesland. Al deze verkopers zijn waarschijnlijk dezelfde persoon.

- De verkoper accepteert biedingen ver onder de marktprijs! (Bijvoorbeeld 120 euro voor een gesealde Iconic Master box etc. etc. 150 euro voor een Eternal Masters box een tijdje geleden)
- Hij accepteert meerdere biedingen tegelijk en probeert dus zo meerdere slachtoffers tegelijk te maken. (Ben al in contact geraakt met iemand die helaas dus al betaald had terwijl de verkoper ook mijn bod had geacepteerd. Er is nooit iets naar hem verstuurd!)
- Hij accepteert alleen maar een directe bankoverschrijving omdat hij het gelijkoversteken systeem "niet prettig vindt" of komt met andere excuses.
- De oplichter reageert niet meer of wordt agressief als je toch op deze betaalwijze aandringt.
- Al zijn accounts zijn al enkele jaren oud maar hebben doorgaans geen feedback. Vertrouw hier dus niet op!


Dus ja, ben verstandig mensen! Als iets te mooi is om waar te zijn dan is het vaak ook te mooi om waar te zijn.

Koop dus onder geen enkel beding op afstand zonder de optie "gelijk oversteken" (Kost je slechts 2%, en dat is het echt waard) tenzij je de verkoper en of zijn reputatie goed en wel kent.

Vertrouw je iets niet, luister naar je onderbuik en loop er van weg en (zeker ook bij aggressie) rapporteer de verkoper als "verdachte verkoper" zodat Marktplaats een oogje in het zeil kan houden.

Succes allemaal!


Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  [eerste] [vorige1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11