Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

De teloorgang van 60-kaart keukentafel magic

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  [eerste] [vorige1 2
16-10-2012 15:13:00

Na een poos afwezigheid van pak em beet anderhalf jaar ben ik een paar maanden geleden weer begonnen met MTG. Wat me meteen opviel is dat eigenlijk niemand nog 'normaal' casual magic lijkt te spelen en dat EDH die plek over heeft genomen

Ik vind dat persoonlijk doodzonde, aangezien dwaze casualdecks bouwen één van mijn favoriete bezigheden is/was en met EDH heb je wat dat betreft toch een stuk minder vrijheid, plus EDH-potjes willen nog wel eens een eeuw duren en daar hou ik helemaaaaal niet van. Tuurlijk heb je nog altijd standard, draft, legacy maar ik vond het juist zo tof om tegen zelfgemaakte decks te spelen met mijn eigen zieke creaties en de meest debiele thema's de revue te zien passeren.

Keukentafelcasual, ik mis je Kom terug alsjeblieft.

 Reactie plaatsen

Reacties 26-26 (26)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  [eerste] [vorige1 2
12-6-2021 18:28:00

Nu anno 2021 is het natuurlijk wel jammer dat er zo verschrikkelijk veel nieuwe kaarten geprint worden dat EDH decks ook steeds meer synergie aan het krijgen zijn. En dat zorgt er weer voor dat die decks vaak ook al heel snel 'afgaan', simpel door de extreme synergie.
Dat maakt e.e.a. toch minder leuk.

Dito eigenlijk met non-EDH casual kitchen. Door power creep zijn er nu ook heel veel 50 cent kaarten die het potje naar zich toe trekken als er niet direct op gereageerd wordt. En common/uncommon formaten vind ik dan weer niets, want dan ben je toch weer behoorlijk gelimiteerd in wat je wil bereiken met je deck.

Kortom, het is telkens weer zoeken om de juiste powerlevel te vinden dat je deck leuk maakt en niet overpowered. Gelukkig hebben (hadden eigenlijk, het is een beetje uit elkaar gevallen) we een playgroup waarin iedereen ongeveer wel wist wat de power level zou moeten zijn. En uiteindelijk is zoiets relatief eenvoudig aan te passen. En een heel consistent deck vol met 4-offs was sowieso al een no-no.

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  [eerste] [vorige1 2