Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

[COLUMN] Waardering voor Commons

Scroll: [boven|reacties|beneden]
14-1-2012 21:10:00

Even een moment…
Hallo Nedermagic. Na een stille tijd ben ik weer terug met een stukje tekst. Hopelijk zijn jullie mij niet helemaal vergeten en zo wel, dat mag. Ik wilde even zeggen dat ik commons door de jaren heen een beetje in vergetelheid vind raken (door sommigen, dat moet ik er wel bij zeggen). In deze column belicht ik een paar commons uit zowel recente sets en oudere sets, om te laten zien dat deze kaarten harstikke tof zijn. Ik doe nu de helft en mocht het weer goed worden ontvangen, deel 2 later. Let wel dat ik niet powercommons hier ga bespreken, dat hoor je overal toch al vaak genoeg. Nee, de overige ‘zooi' om het zo maar te noemen. Zullen we maar snel beginnen?

Common nummer 1

"Een budget Vampire Nighthawk." Een mening over Giant Scorpion. Nou wil ik ook niet zo ver gaan, maar onderschat dit vervelende mannetje niet! Ik heb deze knaap tegenover mij gehad, samengaand met het feit dat ik een creature ervoor moest inruilen. Drie mana voor 1/3 is te doen, samen met het Deathtouch maakt het toch een vervelend beest. Het is een kaart waar je makkelijk vanaf komt (Lightning Bolt, Last Gasp, Agony Warp en vele andere), maar vergeet niet dat het toch weer iets van removal kost. Of dat nou in de vorm van een spell is of een creature, dat maakt voor de controller van de schorpioen niet uit natuurlijk. Gooi er een Neurok Stealthsuit (om het even budget te houden) op en BAM! Daarbij komt dat de schorpioen zelfs Doran-Potential heeft .
- Vervelendheid
- Potentie
- Peanut's Personal Rating
- Commander

Common nummer 2

FANTASTISCH! Daar is de boost waar je al jaren van gedroomd hebt voor je Commander deck, je mono- control deck of je Maelstrom Nexus Combo Prismatic EDH Commander Aggro T2 Judge Promo deck. Deze kaart is geweldig. Ten eerste, een artifact. Elke kleur heeft er beschikking toe. Ten tweede, de Eye zoekt de juiste kleur voor je op, weliswaar geen nonbasic land maar dat geeft niet. Ten derde, een goede chumpblocker MET Flying, dat is belangrijk! En ten vierde, met wat fantasie en boosting een fantastische aggro kaart. In sommige decks zijn +X/+X equipment niet weg te denken, maar samen op een vliegend beest kan het in het juiste deck onverwacht uit de hoek komen. Heerlijke kaart, auto-include voor mijn Commander decks.
– Vervelendheid
– Potentie
– Peanut's Personal Rating
– Commander

Common nummer 3

Blauw heeft al harstikke veel vieze truukjes, denk aan counters, bouncen en weet ik veel wat nog meer madness en deze mag zeker niet ontbreken. Veelzijdige kaart. Zorgt voor een optie om jou creature te redden of zelfs een aanvallende creature te mollen. En dat voor ! Daarbij kan het ook voorkomen, aangezien jij twee landjes (of meer) ongetapt houdt, dat jij bluft met counterspells. Lijkt mij een prima strategie voor blauw. Het geld dan ook in zekere zin als counter, want stel je voor er wordt een Doom Blade gespeeld. Jij reageert met jou Eel Umbra en "countert" de Blade. Heerlijk.
– Vervelendheid
– Potentie
– Peanut's Personal Rating
– Commander

Common nummer 4

Naar mijn weten is deze kaart zelfs gebruikt in een deck, maar misschien is dat broodje aap. Zelf vind ik het een leuke kaart, die niet alleen in een standaard infect deck zelfs nog nut heeft (liever met erbij natuurlijk), maar ook weer uit een grappige hoek kan komen. In een saai infect deck is Glistener Elf waarschijnlijk een betere keus. Maar denk je eens in:
4x Vector Asp
4x Vampire’s Bite/Reckless Charge
4x Prophetic Prism
2x Rite of Consumption
4x Grim Discovery
3x Artillerize
Of Misschien zelf nonblack infect dingen zoals Corrupted Resolve en Fallen Ferromancer. Proliferate werkt natuurlijk ook lekker met deze pittige adder.
Zo kan je een nonblack infect deck maken en in dit geval met de Prism tóch nog de slang nuttig kunnen gebruiken. Dit heb ik wel even snel opgeschreven, dus er is ruimte voor nog meer rare opties. Leef je uit!
– Vervelendheid
– Potentie
– Peanut's Personal Rating
– Commander

Common Nummer 5

Zelf vind ik dit weer een zalige kaart om te spelen. Wat een sterke common. Vanzelfsprekend in Tribal decks het beste tot zijn recht komend. Denk aan Zombies, Clerics en misschien tegenwoordig ook wel Vampires. Heel naar om te zien dat al je werk om die drie vervelende Lords (Lord of Atlantis en dergelijke) weg te halen, gewoonweg terugkomen… *Zucht*
Voor vier mana hoogstens drie kaarten terug brengen. Dat is gewoon sterk. Ik zie deze kaart niet vaak, dus vandaar dat ik hem erbij doe. En om even te pronken: toevallig heb ik deze kaart Booster Mint in mijn bezit maar dan Onslaught Foil en hij is prachtig.
Een grappig feitje is dat deze ook in het Premium Deck Series: Slivers is uitgebracht.
– Vervelendheid
– Potentie
– Peanut's Personal Rating
– Commander

Let's get to it!
Wees niet te snel met het beslissen om commons niet te spelen. Probeer juist om de commons heen te bouwen, vagere decks bestaan er niet. Hopelijk vonden jullie het leuk zo dit even door te lezen en misschien lijkt het je leuk om zelf eens door je common bak heen te gaan, om te kijken of er nog achterlijke kaarten zijn waarvan je denkt: daar kan ik wat mee. Ik hou van feedback, kritiek en andere opmerkingen, dus alstublieft, brand maar los!
Tot over een tijdje weer met deel 2 van het waarderen van commons.

Bedankt voor het lezen,

Peanut

 Reactie plaatsen

Reacties (25)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
15-1-2012 00:08:00

Ga zo door! Vond het enorm leuk om te lezen! Heb nog wel een hoop The Dark-kaarten voor je liggen ter inspiratie!

15-1-2012 00:42:00

Ha die komen zeker nog langs

15-1-2012 00:58:00

Ik zou Pilgrim's eye wel 5/5 voor vervelendheid geven, wat word ik moe van die kaart elke keer (grapje uiteraard)
DORAN POTENTIAL

Bespreek ghoulcaller's bell en geef die kaart hoge ratings

15-1-2012 09:02:00

Als fervent Limited spelers kan ik het alleen maar toejuichen de commons wat meer liefde te tonen. Bedankt voor je bespreking!

15-1-2012 09:54:00

Erg leuke Column Moet er wel bij zetten dat de dredging een veel hogere EDH rating mag hebben, je zegt het zelf al: Een auto-include voor tribal decks, en die worden zat gespeelt in EDH
Minstens 3 is terecht denk ik zo.

15-1-2012 11:38:00

Weer een leuke column Peanut!

Vond het zeer leuk om te lezen.
Meestal is het ook zonde als er een erg mooie art op de commen staat, maar niet in de day light voor komt. En ook hoe een commen leuk budjet vervanger kan zijn, is zeer creative.
Van mij mag jij een deel II maken of meer.
En overal gemeen zijn de meeste Column's goed voor de meeste spelers. Hoe klein het ook kan zijn, er valt altijd Infomatie uit te halen.

Super ga zo door !

15-1-2012 12:29:00

hey.

hele leuke collum.
ik hou van commons.

heb vroeger ook vaak aan common toernooitjes meegedaan.
erg leuk.

en een groot deel van me decks zijn vaak common.

15-1-2012 13:21:00

Dank jullie allemaal voor de lovende berichten! Er komt zeker een deel II, zo niet meer

16-1-2012 09:05:00

Echt een heel leuk collumn! Zelf speel ik aardig budget en vind ik het dus erg leuk om commons te gebruiken. Zelf vind ik Sage Owl een erg ondergewaardeerde common.

Ga zo door!

17-1-2012 11:25:00

Ben bezig met nog een deel. Met wat meer oudere kaarten.

17-1-2012 21:27:00

Peanut,

klasse deze column! Vooral doorgaan!

Door dit soort columns blijf ik leren. Ik waardeer het dat je het voortouw durft te nemen.

Alhoewel het erg specifiek is, vind ik Venerated Teacher erg cool. Veel mee gelachen.

Mvg,
Vincent

17-1-2012 22:39:00

Dank je!

17-1-2012 22:43:00

helemaal leuk op 1 ding na: het was veel te kort ik begon en het leek alsof het ook gelijk weer was afgelopen echt jammer

17-1-2012 22:55:00

lol, komt goed, deel 2 komt eraan!

Sara (1) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
8-8-2012 10:31:00

duurt wel lang dat deel 2

Premium lid Erik (152) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
5-10-2012 21:40:00

Erg leuk ja, maar zeker te kort! Ik gooi alvast een persoonlijke suggestie voor deel 2 in de pan: Essence Flare. Een snelle boost voor je eigen creature, of een killer voor je tegenstanders 1 toughness beestje, en dat voor blauw.

6-10-2012 00:58:00

bij ons is er maandelijks een paupertornooitje... erg leuk!

de decks die mijn team draait zijn 'BG madness-dredge', monoblauw unblockables, mono rood goblins, UR kiln-fiend combo.

onder constructie:
- white wheeny lifegain
- sacrifice black (rat tribal eventueel)

erg leuke decks en misleidend sterk! zeker eens proberen veel leuker in elkaar te steken dan 'stop een hoop rares in een deck en het draait wel'. Mijn bevinding (in casual dan) is dat een deck zonder commens echt niet goed draait!

hier valt dus echt wel meer over te schrijven en hoop dat deel 2 er snel aan komt want het was best leuk om te lezen ;-)

6-10-2012 09:52:00

Leuk een reactie! Als je zoekt bij het column gedeelte van NederMagic, zie je vanzelf meerdere columns die ik geschreven heb, ook over dit onderwerp. Bedankt voor je bericht!

6-10-2012 09:55:00

Ik zit nou nu te kijken maar ik zou toch zweren dat ik al eens een Deel 2 heb geschreven! Ik kan hem alleen niet vinden .

6-10-2012 10:18:00
Danny (38) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
6-10-2012 10:45:00

die kende ik nog niet dadelijk even lezen

6-10-2012 12:31:00

oei sorry! had er ook achter gezocht maar niet gevonden! dankjewel! ;-)

6-10-2012 13:05:00

Ah bedankt, Crusifix. Ook stom dat ik het niet eens kon vinden wha,

6-10-2012 14:03:00

Misschien ook maar een catalogus maken

7-10-2012 00:51:00

"Nu bezig met een derde soort column." (geschreven op 6 februari, als reactie op je tweede column)
Is die ook al ergens verstopt onder een andere naam?

Scroll: [boven|reacties|beneden]