Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Handige links voor beginnende en gevorderde spelers

Scroll: [boven|reacties|beneden]
24-12-2005

Handige links voor beginnende en gevorderde spelers
door shadow.nl


Beste lezers, aangezien sommige spelers weleens in verwarring komen met game-termen en fouten maken in het spelen van een deck, het bouwen van een deck, het oefenen met een deck, het voorbereiden op toernooien etc. etc. Heb ik besloten om een aantal links naar artikelen te plaatsen die dit zou kunnen verbeteren. Van basis magic-theorie tot gevorderde dingen zoals mulligan-beslissingen, het mentale spel naast het normale spel etc. Ik zal bij elk artikel een korte beschrijving geven van de inhoud. Besef wel dat alle artikelen die ik hieronder zal posten in het Engels geschreven zijn.


Basis magic theorie:

Who is the Beatdown: hier
Dit is een van de bekendste artikelen waarin basis game-theorie behandeld wordt. In een game moet je altijd bepalen wie de beatdown speler is (de aggro speler) en wie de control speler is, vaak is dit erg duidelijk (White weenie vs Mono Blue Control) maar niet altijd, dit artikel zegt hoe je dit moet herkennen wanneer dit niet al te duidelijk is zodat je weet hoe je moet spelen. De beatdown speler moet altijd agressief zijn en zo weinig mogelijk achterhouden en de control speler wil het begin overleven om later controle over het spel te nemen en vervolgens te winnen.

Tempo and Card Advantage: hier
Wat is tempo en wat is card-advantage? Dit artikel behandelt het allemaal.

The danger of Cool things: hier
Soms wil je in plaats van gewoon te winnen, op een gave manier winnen. Dus in plaats van hem aan te vallen en hem deze beurt net op nul te zetten, val je niet aan zodat je de volgende beurt je tegenstander totaal kan vernietigen met bijv. een dikke blaze voor 20, of door hem neer te hoeken met een boel tokens of een heel groot dik beest. Dit is dus gevaarlijk want als je tegenstander een antwoord pakt, heb je de game verloren omdat je een gave play wilde maken in plaats van gewoon te winnen. Een uitleg met enkele voorbeelden en hoe dit te voorkomen (je Inner-Timmy tegenhouden ).

Examining the theories of cardadvantage and quality: hier
Een artikel dat de basis theorieën achter normale card-advantage, virtuele card-advantage en card-quality uitlegt. Zeer goed aan te raden voor beginnende spelers aangezien dit de manier waarop je decks bouwt, speelt en hoe je kaarten beoordeelt verandert.

Is This your card: hier
Beschrijft de liefde van sommige mensen voor bepaalde kaarten omdat ze bijv. een keer een belangrijke game voor ze hebben gewonnen. Ze gaan dan met een gekleurde blik naar de kaart kijken, wat later hun decks zal beïnvloeden en de manier waarop ze spelen. Wat fout is. Lees dit artikel, aangezien veel mensen van dit kaart-syndroom last hebben.


Basis deck constructie:

Mmmmana, Five rules to avoid mana-screw: hier
Hoe zorg je ervoor dat je niet mana screwed raakt? (Mana screwed betekent dat je te weinig land pakt.) Dit artikel behandelt het.

The school of Sligh-Kimes: hier
Basis dingen zoals wat is een manacurve, hoe moet ik ermee rekening houden en de voordelen van een mono-kleur deck worden behandeld.

Clear the land and the fundamental turn : hier
Is je deck goed genoeg in de metagame? Wanneer wordt de fundamentele beurt bereikt waarin het spel wordt beslist? Een aanrader.


Voorbereiding en spelen op een toernooi:

The art of Magical warfare: Better play through being a jerk: hier
Al is dit artikel controversieel, toch vind ik hem goed. De auteur beschrijft dat je niet altijd Mr. Nice Guy op toernooien moet zijn, vooral op de wat hogere niveaus (ptq en hoger). Laat je tegenstander niet wegkomen met zijn gebrek aan regelkennis of met zijn pogingen om te vals te spelen. Controversieel omdat veel mensen toch milder zijn en minder snel dan de auteur een poging zien om te vals te spelen.

You play to win the game: hier
Hoe komt het dat mensen vaak verliezen en waarom? Omdat ze (onbewust) soms willen verliezen. Dit kan komen doordat ze proberen weg te komen met dingen, omdat ze aardig willen zijn of omdat ze te snel willen zijn om te winnen en hierdoor onnodige speelfouten maken waardoor ze verliezen.

Stepping up: It’s all in your head: hier
Dit artikel boorduurt een beetje voort op de vorige, maar behandelt weer andere dingen. Hoe komt het dat je bijv. altijd verliest in bepaalde rondes of op moeilijke toernooien. Hoe kun je dit herkennen en hoe voorkom je dit zoveel mogelijk. Weer een artikel dat echt de moeite waard is om te lezen.


Playtest informatie:

Translating Testing to Results: hier
Dit artikel gaat over de onzin van win-percentages, de zin van het testen etc. Een erg goed artikel, vooral voor de wat gevorderde spelers die veel playtesten voor toernooien.


Overige:

The rules of Engagement: hier
Dit artikel behandelt bijna alles naast het spelen van een potje in een toernooi. Het registreren van een draft-deck, zo weinig mogelijk informatie geven over je deck, de goede sleeves gebruiken en hoe gaan cheaters te werk en hoe stop je ze.

3 easy steps to avoid cheating:
hier
Zoals gezegd, 3 makkelijke methodes om vals spelen tegen te gaan. Als je je hier aan houdt, wat veel spelers toch al (onbewust) doen, voorkom je dat jij of je tegenstander iets doet wat niet hoort. Vaak gaan dit soort dingen per ongeluk maar de keren dat het met opzet wordt gedaan voel je je achteraf het meest genaaid. Houd je hieraan en je voorkomt veel warnings of erger aan beide kanten van het speelveld.

Another look: Cheating: hier
50 manieren waarop cheaters cheaten en hoe ze te herkennen en eenvoudig tegen te gaan. Een must, vooral op de wat hogere niveau's waar dit jammer genoeg wat vaker voorkomt. Er valt soms veel geld te winnen en er zijn mensen die dit koste wat het kost willen hebben door vals te spelen. Dit soort mensen zullen altijd bestaan, aan jou om ze te herkennen en ze af te straffen.

The sleeves article: hier
Tot slot wilde ik jullie dit artikel niet weerhouden. Koop je elk toernooi nieuwe sleeves? Worden je sleeves na 1 toernooi al vies en vuil? In dit artikel wordt beschreven hoe je je sleeves kan schoonmaken zodat je veel geld bespaart op het kopen van nieuwe sleeves.


Tot zover dit artikel, misschien schrijf ik in de toekomst een vervolgartikel dat meer ingaat op mulliganbeslissingen en het mentale spel. Verder lijkt me het leuk om een artikel te schrijven over metagaming, draft-keuzes in het Ravnica Block etc. (Constructief) commentaar/kritiek is altijd gewenst.

 Reactie plaatsen

Reacties (10)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
24-12-2005

Best handig ja , iig wel leuk om te lezen (de verhaaltjes.)

25-12-2005

ik vind het een hele goede collumn, je kunt hem moeilijk slecht vinden, gezien hij verwijst naar allemaal goeie collumns.. ik heb hier ook echt wat aan

25-12-2005

zeker goed voor de spelers die een overstap willen maken van casual naar hoger. Ook goed voor de gevorderde spelers om het nog eens na te lezen. Verder lijkt me dit een artikel waar vaak naar toe kan worden verwezen voor kennis enzovoort. Goed zo !

26-12-2005

Nice, ik mis het mulligan artikel van de intro dus nu ben je gedoemt er nog een te maken !

27-12-2005

Nog meer leesvoer nodig? hier staat nog een verzameling nuttige artikelen. Onder het kopje "Standing On The Shoulders Of Giants" vind je veel van de artikelen die hierboven ook al gelinkt staan maar ook nog een aantal andere die best het lezen waard zijn. Aanrader!

27-12-2005

ik zag in zo'n collum staan dazt als iemand tijdens een toernooi meer dan 60 kaarten in z'n deck had dat hij dan automatisch verliest, kan iemand mij dit uitlegen, ik dacht altijd dat je 60 of meer kaarten in je deck mocht hebben

27-12-2005

ach zo, bedankt voor snelle antwoort

28-12-2005

Gaaf, dit zijn echt nuttige links. Bedankt, hier kan ik wel wat mee.

2-1-2006

Dat artikel over cheaten is echt briljant, neem dit nou:
24C: Opponent uses infra-red glasses/markings on the back of their cards.
24S: Call the judge. Have them DQ'ed.
24N: This is THE most hi-tech someone will probably go to cheat. If they are wearing ruby-red glasses and staring at their card backs, it's easy to tell. Usually, no one will go THIS far, but it's been done.

Hoe verzin je het man! Dat mensen zo ver gaan om te winnen.

18-6-2007

hier
Ik heb een geweldig artikel over Midrange archetype gelezen.
Ik denk dat veel mensen op deze site midrange spelen; de kans is iig groot dat je midrange speelt als je veel fatties speelt.
Een aanrader voor iedereen dus
Ik heb er zelf iig 't een en ander van op gestoken.
hier

Scroll: [boven|reacties|beneden]