spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
22-8-2019 1:09:22 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Regels - Uitleg Adapt
Adapt is een activated ability die voorkomt op kaarten van de Simic Guild () uit Ravnica Allegiance (RNA).

Uitleg
"Adapt N" betekent "If this permanent has no +1/+1 counters on it, put N +1/+1 counters on it."

Adapt is dus een ability die je creature sterker kan maken door er één of meer +1/+1 counters op te leggen. Het wordt altijd geschreven als [cost]: Adapt [N]. Waarbij N het aantal +1/+1 counters is dat het creature krijgt.

Zodra je de ability activeert en deze daarna resolvet, controleer je of het creature op dat moment al +1/+1 counters heeft. Als dat zo is, dan gebeurt er niets. Maar heeft het creature nog geen +1/+1 counters, dan krijgt deze N +1/+1 counters.

Het mooie is dan ook, dat als je creature naderhand zijn +1/+1 counters kwijtraakt, door bijvoorbeeld de ability van Sage of Fables, of Power Conduit, dat je opnieuw de Adapt ability kunt gebruiken.

Voorbeelden
* Voorbeeld A:
Je hebt een Skitter Eel op de battlefield. Je activeert de Adapt ability (en betaalt dus ). Niemand reageert daarop. De ability resolvet. Er liggen nog geen +1/+1 counters op Skitter Eel, dus je legt er nu 2 +1/+1 counters op. Hij is nu 5/5.


* Voorbeeld B:
Je hebt een Sauroform Hybrid op de battlefield. Je activeert de Adapt ability (en betaalt dus ). Je tegenstander reageert daarop door Battlegrowth te casten en target jouw Sauroform Hybrid. De stack ziet er dan zo uit:

=== TOP
- Battlegrowth
- Adapt van Sauroform Hybrid
=== BOTTOM

De Battlegrowth resolvet nu eerst en er komt een +1/+1 counter op je Sauroform Hybrid. Daarna resolvet Adapt, maar er ligt nu een +1/+1 counter op je Sauroform Hybrid en deze ability doet nu dus niets. Hij eindigt dus niet met 4, maar slechts 1 +1/+1 counter!


* Voorbeeld C:
Je hebt een Aeromunculus op de battlefield liggen. Je activeert de Adapt ability. Je tegenstander reageert erop door een Lightning Bolt te casten met als target je Aeromunculus. Daardoor ziet de stack er zo uit:

=== TOP
- Lightning Bolt
- Adapt van Aeromunculus
=== BOTTOM

Je Aeromunculus zou nu doodgaan aan de Lightning Bolt, omdat die als eerste resolvet.

Echter, als je nog over hebt, zou je nogmaals de Adapt ability kunnen activeren. Daardoor zou de stack er zo uit gaan zien:

=== TOP
- Adapt van Aeromunculus
- Lightning Bolt
- Adapt van Aeromunculus
=== BOTTOM

Nu resolvet eerst de tweede Adapt en krijgt je Aeromunculus een +1/+1 counter. Daarna resolvet de Lightning Bolt, maar Aeromunculus overleeft dat nu, want is 3/4 geworden. Tot slot resolvet de eerste Adapt, maar die doet niets, want er ligt al een +1/+1 counter op!
 






Enkele kaarten met Adapt.
spacer
Submenu
devider
Sitemap
Contact
NederMagic hulpdienst
Mailinglijst
Stuur email
Moderators
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Core Set 2020 (M20)
Modern Horizons (MH1)
War of the Sparks (WAR)
Ravnica Allegiance (RNA)
Guilds of Ravnica
Magic 2019
Dominaria
Rivals of Ixalan
Ixalan

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Core Set 2020.
spacer
devider
Er zijn nu 4 leden ingelogd op NederMagic.
14323 paginas bekeken sinds 21-8-2019 19:50:59
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.