spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
26-7-2017 12:27:37 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Regels - Uitleg Totem Armor
Totem Armor is een ability die op Aura's uit Rise of the Eldrazi () voorkomt.

Uitleg
Totem armor (If enchanted creature would be destroyed, instead remove all damage from it and destroy this Aura.)

Dit betekent dat wanneer het creature dat enchanted is met een Aura met Totem Armor doodgaat door damage of door een destroy effect, dat dan in plaats daarvan het Aura destroyed wordt.

Het creature blijft dus gewoon leven en blijft ook gewoon in combat bijvoorbeeld.

Als een creature meerdere Totem Armors heeft, dan gaat er slechts 1 kapot wanneer het creature destroyed wordt. Dit komt omdat het een replacement effect is en de andere Totem Armors hebben niets meer om te replacen en blijven dus liggen. Je mag zelf weten welke Totem Armor kapot gaat.

Totem Armor werkt niet tegen sacrifice effecten of -X/-X. Dan wordt het creature namelijk niet destroyed. Het creature gaat dan met alle Totem Armors naar de graveyard.

Totem Armor hoeft niet op een creature-Aura te zitten. Alle kaarten met Totem Armor zijn wel creature enchantments, maar Umbra Mystic geeft het bijvoorbeeld aan alle Aura's.

Voorbeelden
* Je hebt een Nest Invader met een Snake Umbra. Er wordt een Hideous End op gespeeld. Het destroy effect wordt vervangen door het destroyen van de Umbra. De controller van de Invader verliest nog wel twee leven.

*Je tegenstander valt je aan met zijn Dragon Tyrant, jij blockt met je Bear Cub met daarop een Drake Umbra. In de first strike combat damage step doet de Tyrant 5 damage aan de Bear Cub en 1 trample damage aan jou. De Cub zou nu dood gaan aan damage, maar in plaats daarvan wordt de Drake Umbra vernietigd.
In de normale combat damage step is de Cub nog steeds blockend! Ook al heeft hij geen flying meer, hij is niet uit combat verwijderd; dat zou wel gebeuren als hij geregenerate was, maar Totem Armor zegt niet dat hij niet meer blockt. De Tyrant doet nu dus 2 damage aan de Beer (alle damage was removed, dus de Tyrant moet opnieuw lethal damage aan de Beer assignen), en 4 damage aan jou. Nu gaat de beer wél dood.


Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.

Terug naar het overzicht
 




2 Kaarten met Totem Aura
spacer
Submenu
devider
Sitemap
Contact
NederMagic hulpdienst
Mailinglijst
Stuur email
Moderators
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar
Laatste deckcommentaar

Spoilers
Amonkhet
Aether Revolt
Kaladesh
Eldritch Moon
Shadows over Innistrad

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Amonkhet.
Draftbattle Aether Revolt.
Draftbattle Kaladesh.

FNM agenda zoetermeer.
spacer
devider
Er zijn nu 25 leden ingelogd op NederMagic.
7014 paginas bekeken sinds 26-7-2017 9:30:38

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.