spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
26-7-2017 12:28:22 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Regels - Uitleg Cumulative Upkeep
Cumulative upkeep is in Ice Age () geintroduceerd, al was er al een kaart in Arabian Nights () die het had (Cyclone). De laatste kaart met Cumulative Upkeep zat in Weatherlight () totdat Coldsnap () uitkwam.

Wat is het?
Cumulative upkeep is een triggered ability die afgaat aan het begin van je upkeep. Het doet dit:

Cumulative upkeep- X (At the beginning of your upkeep, put an age counter on this permanent, then sacrifice it unless you pay its upkeep cost for each age counter on it.)

Oftewel vertaald:
Cumulatieve upkeep - X (Leg aan het begin van je upkeep een "age counter" op deze kaart. Daarna moet je deze kaart sacrificen, behalve als je de upkeep kost betaalt maal het aantal age counters erop.)

Het komt er dus op neer dat het elke beurt duurder wordt om de kaart in het spel te houden. Dit is dus in principe een nadeel. Het voordeel is meestal dat de kaart dan minder duur is om neer te leggen.

Voorbeelden
We nemen een kaart met Cumulative Upkeep, bijvoorbeeld Phyrexian Etchings. Die heeft Cumulative upkeep . Wat er gebeurt:

- Je speelt de kaart.

- De eerstvolgende upkeep leg je een age counter op de kaart en moet kiezen:
Sacrifice de kaart of 1 x = betalen.

- De upkeep daarna leg je nog een age counter op de kaart en je moet kiezen:
Sacrificen of 2 x = betalen.

- De upkeep daarna leg je weer een age counter op de kaart en moet je kiezen:
Sacrificen of 3 x = betalen.

- etcetera

Als je de kaart sacrificed, hoef je natuurlijk niet meer te betalen.

Wat nog wel belangrijk is: als je wil betalen, moet je alles betalen. Je kunt niet kiezen om halverwege het betalen ermee te stoppen. Als dus blijkt dat je niet alles kunt betalen moet je dat terugdraaien en de kaart alsnog sacrificen.


Wat andere voorbeelden wat je moet betalen:
- Cumulative upkeep : , dan , , , , etc
- Cumulative upkeep : , dan , , , , etc
- Cumulative upkeep : , dan , , , , etc
- Cumulative upkeep or : of , dan / / , dan / / / , etc
- Cumulative upkeep - Discard a card: discard 1 kaart, discard 2 kaarten, discard 3 kaarten, etc



Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.



Terug naar het overzicht
 






Enkele voorbeelden van kaarten met Cumulative Upkeep.
spacer
Submenu
devider
Sitemap
Contact
NederMagic hulpdienst
Mailinglijst
Stuur email
Moderators
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar
Laatste deckcommentaar

Spoilers
Amonkhet
Aether Revolt
Kaladesh
Eldritch Moon
Shadows over Innistrad

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Amonkhet.
Draftbattle Aether Revolt.
Draftbattle Kaladesh.

FNM agenda zoetermeer.
spacer
devider
Er zijn nu 26 leden ingelogd op NederMagic.
7068 paginas bekeken sinds 26-7-2017 9:30:38

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.