Magic the Gathering winkel forum community
Home
Nieuws
Winkel
Interactief
Informatie
Overig
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
1-9-2014 20:30:50 [Inloggen] [Contact]
[hulpdienst]
Mimic Vat informatie
Serie: Scars of Mirrodin (SOM)
Rarity: Rare Scars of Mirrodin Rare
Geef commentaar op Mimic Vat
Mimic Vat komt voor in
Serie Normaal Foil
Scars of Mirrodin
 -
2,50
 -
7,95
Wie ruilt deze kaart [Commentaar]
Nickname # Foil
Premium lid Rik S (25) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online 1 0
Premium lid Patrick (88) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online 1 0
Premium lid Hans (59) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online 1 0
Premium lid rdepoel (25) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online 1 0
Premium lid Official Judge Jelle Zwaan (55) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online 2 0
Premium lid Elon (29) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Hrethgir (21) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Premium lid Paul Van Hoorne (277) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online 1 0
Premium lid Patrick Saadhoff (34) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Bohr (41) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 3 0
Premium lid NederMagic Rules Advisor Shai (Utrecht) (179) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Premium lid Dan Uri (29) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 3 0
Stefan (6) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Premium lid David (Zoetermeer) (125) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Jurjen P Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid BUB (5) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Premium lid FearDot (33) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Silav101 (39) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Brian "Charging Badger" Keeman (8) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Ivo Bos (Rotterdam) (56) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Josti (54) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Richard Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 3 0
Premium lid Pastachi (40) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Cito (43) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 3 0
Premium lid franz (3) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid MartinV (199) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Sander W. (Amsterdam) (52) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid dalkuldar (120) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
goossens Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Kenta (9) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Nickha (6) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
[Recon] (10) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Jasper (Rotterdam) (64) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Premium lid Mark H (Nieuw Vennep) (170) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 3 0
uzumaki Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Marco Gerrits (64) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid JeroenLeliveld (6) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Roald Landheer (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 3 0
Premium lid RVDK (7) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
gdk (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Bob (35) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Maarten Wevers (2) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Sjoey (33) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Premium lid Michael P (27) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
(S)Aint (19) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Take (Amsterdam) (15) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Barttjuh (89) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
H.Zwart (Zoetermeer) (3) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Johan C. Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid JeffreyZ (39) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Premium lid Stig Buttenaere (44) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 4 0
Maarten Verhoog (19) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Premium lid michiel (26) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 4 0
Niels Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
christophe (14) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Benjamin Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
* Dit is het aanbod van Mimic Vat uit Scars of Mirrodin. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.
Commentaar [Wie ruilt deze kaart]
Global Moderator Official Rules Advisor Lord of the zombies (Almere) (133) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 11-7-2014
Ik denk dat de meeste spelers slim genoeg zijn om dan Mimic Vat niet te activeren. In meeste gevallen zal je je commander dan permanent kwijt zijn puur om een mimic vat uit te zetten. Geen beste ruil imo.
Premium lid NederMagic Rules Advisor Peanut (Zoetermeer) (82) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 11-7-2014
Nee die ligt er dan al niet meer.... Woopsie
Global Moderator Official Rules Advisor Lord of the zombies (Almere) (133) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 11-7-2014
Als er een Torpor Orb ligt zou ik toch liever niet de tegenstander hasty phages willen geven. Instant death na een boardwipe lijkt me een beetje risky.
Premium lid NederMagic Rules Advisor Peanut (Zoetermeer) (82) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 11-7-2014
Nou ja, als ik Phage the Untouchable met Torpor Orb speel, Xander. Mag jij hem wel imprinten hihi
Premium lid leon (2) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 11-7-2014
Aw jammer, maar thanks voor je antwoord!
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 11-7-2014
Dat ga je niet voor elkaar krijgen, want je tegenstander krijgt meerdere kansen om zijn commander naar de command zone te laten gaan.

Met als resultaat dat Mimic Vat in zijn geheel niet triggert, of als hij wel triggert (als je tegenstander zijn commander wel naar de graveyard laat gaan), dat zijn commander alsnog niet door Mimic Vat ge-exiled wordt (omdat je tegenstander hem naar de command zone laat gaan). En dan kun je nog steeds geen token maken.

De kans dat je tegenstander zijn commander naar de graveyard laat gaan èn vervolgens door Mimic Vat laat exilen, is nihil.
Premium lid leon (2) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 11-7-2014
Even wat vraagjes over deze. In een Commander potje, kan ik hiermee iemands general imprinten wanneer die dood gaat? En klopt het dan dat volgens de 'nieuwe' Legend regel, ik deze token gewoon mag spelen met de Vat, zelfs als mijn opp. 'm weer cast? En als bonus: door een Sundial of the Infinite te activeren met de trigger van de Vat op de stack, blijft die general dan liggen?
Premium lid Stijn (97) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 7-3-2014
Tnx voor de snelle reactie!
Premium lid Official Rules Advisor ~Jop~ (34) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online 6-3-2014
Nee klopt.

De ''Imprint-ability'' en de ''exiled card'' zijn gelinkt. de 2e ability refereert alleen naar kaarten die ge-exiled zijn als resultaat van de imprint ability, niet door andere abilities.

De Phyrexian Metamorph is een nieuwe '' Mimic Vat'' en er is dus niets ge-exiled met zijn imprint ability. Dus kan deze niet gelinkt worden aan de exilede Duplicant
Premium lid Stijn (97) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 6-3-2014
Checkvraagje:

Er ligt een Mimic Vat in het spel met een geïmprinte Duplicant. De Mimic Vat wordt gekopieerd door een Phyrexian Metamorph. Maakt de Phyrexian Metamorph (die nu dus Mimic Vat imiteert) nu ook Duplicants?

Wij dachten van niet...

Ben benieuwd .

Groet'n,

Stijn
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 14-10-2013
Ja, ik zat met dezelfde vraagtekens. Ik dacht, misschien verwart hij het met sacrificen. (Maar dat zou Unmake een nogal nutteloze kaart maken.)

Maar uiteindelijk had ik zoiets van, ik beantwoord de vraag maar gewoon. Ik krijg vanzelf wel een vervolgvraag als het daarmee niet duidelijk is (maar dat valt soms een beetje tegen... ).
Official Rules Advisor wackywong (34) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 14-10-2013
Ik begrijp de vraag niet zo goed. Er staat toch gewoon op de kaart dat het verbannen wordt?

Mocht het uitmaken dan verduidelijkt dit wellicht, bij veel effecten maakt het niet uit wie de controller van het effect is. Bij hexproof en sacrifice (uit mijn hoofd) maakt het uit en effecten waar het specifiek bij staat. Bij exile is het irrelevant.
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 13-10-2013
Die wordt ge-exiled.
Premium lid Neliz193 (Leusden) (94) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online 13-10-2013
Stel ik bouw een copy van mijn Angel of Despair, tijdens combat wordt ze gestolen door een Temporary Insanity. Wat gebeurt er end of turn?
Zanquis Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2-7-2013
Deze wordt straks leuk met de Bogbrew Witch die 2 andere combo stukken bij elkaar kan zoeken.

Festering Newt en Bubbling Cauldron. Dan sac je de simpele creature, killed waarschijnlijk iets van een tegenstander en zeker in multiplayer pakt een flinke hap levens punten terwijl je zelf je leven aan blijft vullen.

Misschien voor leuke samenwerking de Chalice of Life er naast.
Meer commentaar >
Mimic Vat | Scars of Mirrodin
Oracle tekst
Artifact 
Imprint - Whenever a nontoken creature dies, you may exile that card. If you do, return each other card exiled with Mimic Vat to its owner's graveyard.
3, T: Put a token onto the battlefield that's a copy of the exiled card. It gains haste. Exile it at the beginning of the next end step.
Rating na 6 stemmen
Tournooi info
Legal in: Vintage, Legacy, Modern, Extended, Block, Commander
Officiele rulings
1/1/2011 The imprint ability will trigger whenever a nontoken creature is put into any graveyard from the battlefield, not just your graveyard.
1/1/2011 Exiling the card as the first ability resolves is optional. If you choose not to exile it, or you can't exile it because the card has somehow left the graveyard before the ability resolves, the ability simply doesn't do anything as it resolves. Any card currently exiled by Mimic Vat remains exiled.
1/1/2011 If multiple nontoken creatures are put into their owners' graveyards from the battlefield at the same time, the imprint ability will trigger that many times. You put the triggered abilities on the stack in any order, so you'll determine in which order they resolve. However, since exiling those cards is optional, and choosing to exile a card this way causes the previously exiled cards to return to their owners' graveyards, the order generally doesn't matter: You'll wind up with at most one of those cards exiled, and the rest will be in the appropriate graveyards.
1/1/2011 You may exile a noncreature card with Mimic Vat's first ability. For example, if a nontoken artifact that's become a creature is put into a graveyard from the battlefield, Mimic Vat's first ability triggers and you may exile that card.
1/1/2011 The token created by the second ability will be a copy of whatever card is exiled with Mimic Vat at the time the ability resolves. This might not be the same card that was exiled with Mimic Vat at the time the ability was activated. It also might not be a creature card.
1/1/2011 If the token is a copy of a noncreature card, it will still have haste, though that won't matter unless that token somehow becomes a creature.
1/1/2011 You may activate the second ability even if no card has been exiled with Mimic Vat. If no card has been exiled with Mimic Vat by the time the ability resolves, no token will be created.
1/1/2011 If the exiled card has {X} in its mana cost (such as Protean Hydra), X is considered to be 0.
1/1/2011 Any enters-the-battlefield abilities of the exiled card will trigger when the token is put onto the battlefield. Any "as [this permanent] enters the battlefield" or "[this permanent] enters the battlefield with" abilities of the exiled card will also work.
1/1/2011 The token is exiled at the beginning of the next end step regardless of who controls it at that time, whether the exiled card is still exiled at that time, or whether Mimic Vat is still on the battlefield at that time.
1/1/2011 If Mimic Vat's second ability is activated during a turn's end step, the token will be exiled at the beginning of the following turn's end step.
1/1/2011 If the token isn't exiled when the delayed triggered ability resolves (due to Stifle, perhaps), it remains on the battlefield indefinitely. It continues to have haste.
NederMagic denkt mee
We hebben alle decks op de site voor je doorzocht en gekeken welke 20 kaarten het meest met Mimic Vat samen worden gespeeld.
Klik hier voor het lijstje
Geef commentaar op Mimic Vat
Zoek decks met Mimic Vat
Mimic Vat toevoegen aan je watchlist:
Versie uit Scars of Mirrodin / Alle versies
Submenu
Winkel informatie
Winkelwagen
Laatste voorraad updates
Watchlist
Catalogus
Sealed product (boosters,enz)
Accessoires
Complete sets
Grabbags / repacks
Power 9
Aanbiedingen
Veilingen
Inkooplijst
Bestelling geschiedenis
Top 50 verkochte rares
Top 50 verkochte kaarten
Offline prijslijst
Login
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
Tips
devider
Voorlopig geen Magic Sunday meer, lees meer informatie hierover in het topic.

Draftbattle M15.
Draftbattle Journey into Nyx.
Draftbattle Born of the Gods.
Draftbattle Theros.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Spoilers
Magic 2015 spoiler
Conspiracy spoiler
Journey into Nyx spoiler
Born of the Gods spoiler
Commander 2013 spoiler
Theros spoiler

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Elke dag op Facebook een Magic tidbit! Lees hier meer informatie.

Gratis lifecounter app
FNM agenda zoetermeer
spacer
Er zijn nu 477 bezoekers aanwezig op NederMagic.
5202 paginas bekeken sinds 1-9-2014 19:35:00

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.