spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
17-1-2018 23:17:39 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Noble Hierarch informatie
Serie: Modern Masters 2015 (MM2)
Rarity: Rare Modern Masters 2015 Rare
Geef commentaar op Noble Hierarch
Noble Hierarch komt voor in
Serie Normaal Foil
Conflux
 3
49,95
 -
79,95
Modern Masters 2015
 -
42,50
 -
69,95
Judge Gift
 -
79,95    
Wie ruilt deze kaart [Commentaar]
Nickname # Foil
Herr Thijs ( Leuven ) (203) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Erwin Visscher (36) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Henk (8) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Sander Filon (Bussum) (122) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Casper (24) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Chris072 (62) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Dimitri Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
MoRdRed (Maasbracht/Maastricht) (36) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
yao (8) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 0 1
goossens Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
* Dit is het aanbod van Noble Hierarch uit Modern Masters 2015. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.
Commentaar [Wie ruilt deze kaart]
Daan Meulendijks Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1-4-2016
oke, thanx
Local Moderator NederMagic Rules Advisor Synod Overseer (Bodegraven) (263) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 30-3-2016
Hij stond al een tijdje op 40.
Daan Meulendijks Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 30-3-2016
is deze kaart nou van 30 naar 40 euro gegaan of was dit al zo?
Johannes Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 4-2-2016
De conclusies hier gaan kennelijk niet overal op in het Multiversum, want in sommige decks is deze toch echt beter dan Birds of Paradise.
Premium lid TReX (16) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 3-5-2015
ALs je in duals enzo, kaarten die niet gereprint worden, ben ik het wel mee eens. Dat heb ik ook gezegd. Dat vergt alleen tijd en magicspelen vanaf de beginjaren tot zeg maar Kamigawa, maar ben ook pas weer begonnen met spelen en ik moet zeggen dat de prijs flink is gestegen van duals etc. Maar of ik nog ga investeren in magic voor dat doel weet ik niet zeker. Ben ook maar pas een jaartje begonnen en de cash heb ik er niet voor.

En nee ben geen accountant. Zo lang er ondernemers blijven bestaan die met hun boekhouding niet uitkomen, zullen accountants blijven bestaan en geloof me er zijn een hoop ondernemers die hiermee hulp nodig hebben.
Premium lid Djilan (358) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 3-5-2015
@Tom
Kijk, zo zie ik het nou ook. Leuk voorbeeld, die man in pak Mensen die ergens hun kans grijpen al is het helemaal niet hun ding. Weten waar je de juiste investering moet grijpen (dus weten welke kaarten zullen blijven stijgen)

@TReX
Als je terug leest zie je dat ik zei dat de hierarch wel zal dalen, maar niet de JDG-versie. Daar had ik het over
En investeren is juist dat je je toekomst waarborgt en je je geld (in dit geval je kaarten) voor je laat werken. Is dus niet iets wat voor dagelijkse kost zorgt. Integendeel. Investeren doe je voor de toekomst.
Grappig dat je het met een accountbedrijf vergelijkt. Neem aan dat je in die branche zit Zie dat eerder failliet gaan, niet meer bestaan in de toekomst, omdat onze maatschappij die banen als eerste zal afschaffen na de verandering die komen gaat.
Premium lid Tom (93) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2-5-2015
Je weet dat mensen investeren in Magic kaarten toch? want dat is ook echt zo. Het hele gedoe met vraag en aanbod is dat kaarten als de genoemde dual lands nooit gereprint zullen worden (het aanbod zal nooit meer stijgen)
en de vraag zal altijd hoog blijven, tenzij Legacy eindelijk dood gaat dus dual lands: weinig risico en hoge upside als Magic door blijft groeien als game. geweldig om in te investeren! woohoo geen risico en hoge upside. kassa.

EDH vriend van me had Beta dual lands(!) op marktplaats gezet voor 1000 EUR, de dag daarna kwam er al iemand halen.. in pak, met een stapel biljetten in zn hand. Vraagt die vriend van me: hoe kom je aan al die cash? zegt ie: ben pokerspeler.
Oh ok, en wat ga je doen met die dual lands dan? zegt ie: oh, die gaan op de stapel!
Het hele spel boeit hem niks, zal het zelfs nog nooit gespeeld hebben maar het rendement op Beta duals is zo apehoog (je wilt niet googelen wat ze nu waard zijn) dat het gewoon een geweldige investering is, leuk he?
Zulke gasten doen dat. Wordt je daar blij van, zulke mensen? niet echt... maar ze bestaan zeker vriend!

Investeren en de markt in de gaten houden is best een job op zich, weten wanneer te kopen, wanneer vast te houden en wanneer te sellen is het hele eieren eten. Gelukkig wordt het met Modern kaarten denk ik toch vrij moeilijk om winstgevend te doen omdat de kans op reprints enorm zal blijven (dus kan het aanbod ineens omhoog schieten, en de waarde plummeten). Wizards heeft het namelijk op zich genomen om van Modern n leuk en betaalbaar Magic format van te maken (elke 2 jaar Modern Masters?). Maar aan de andere kant willen ze ook weer niet de kaarthouders van nu al te erg tegen de schenen schoppen.. want ze zijn Chronicles niet vergeten. Dus wordt spannend allemaal..

(edit: langer?)
Premium lid TReX (16) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2-5-2015
@Dijlan. Dat zeg ik toch kaarten als Force of Will: kaarten die niet meer uitgebracht worden. Kaarten die nu veel waard zijn kunnen gereprint worden en daarvoor steken de makers van magic een stokje. Om het toegankelijker te maken voor mensen, wat betekent dat wel mogelijke goede kaarten gereprint worden. Niet direct alles maar op lange termijn voorspel ik dat kaarten weer goedkoper worden en vervolgens nieuwe kaarten uitkomen die een hoop waard zijn.

Kaarten als underground sea daar heeft iemand een hele stapel van (onder de spelers)? Nee want iedereen ruilt ze bij en had nooit gedacht deze te kopen. In 20 jaar stijgt de sea (als voorbeeld) aanzienlijk, als de vraag ernaar zo blijft en dat zal niemand kunnen voorspellen.

En investering zie ik niet als speler kaarten aanschaffen, omdat ze veel waard zijn en toch mee spelen. Investeren zie ik als broodwinning voor een dagelijks leven en daar zal de winstmarge als goedlopende magicwinkel toch lager liggen dan een accountantbedrijf dat evenveel geld in stopt.
Premium lid Tom (93) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2-5-2015
@Djilan @Boris jullie verwachten dat deze kaart NIET gaat zakken in prijs? en vergelijken deze met een Tarmogoyf?
Ten eerste worden er 4-6x zo veel MMA2 boosterboxen uitgebracht als MMA1 boosterboxen... dus 4-6x zoveel Noble Hierarchs.
Ten tweede is dit een rare (dus 5x(?) zo 'common' om tegen te komen als een Mythic?)
5 keer zo grote oplage x 5 keer zo common = 25x zoveel extra Noble Hierarchs die op de markt komen dan extra Tarmogoyfs ten tijden van MMA1 right? correct my math if I'm wrong..
Maar somehow gaat deze niet dalen in prijs maar stijgen?

mijn mening: RARES in Modern Masters 2015 gaan zakken in prijs, en dit lijkt me echt niet meer dan logisch ook.
Mythics moet ik nog zien, maar verwacht ook daar een kleine daling zelfs.
Premium lid Djilan (358) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2-5-2015
Zo gebruik ik mijn huidige verzameling om duals aan te ruilen. Als je op mijn PP kijkt zul je zien dat ik gewoon ook ''specifieke'' kaarten wil die ik in de toekomst zie stijgen. De rest is voor het spelen van het spel. Om in decks te doen.
Ruil vaak kaarten bij voor anderen zodat ik met die persoon de kaart kan bij ruilen die ik wil. Door te weten wat mensen graag willen (high wants, algemene kaarten als fetch) ruil ik die ook graag bij zodat ik die achter de hand heb om te ruilen voor duals en zo.
Soms haal ik boosters om kaarten te krijgen voor in decks maar ik doe het vooral om het geld die ik er aan heb uigegeven terug te verdienen door er een dure rare uit te trekken. Tot nu toe verloopt dat goed

Zie MTG voorlopig ook niet stoppen met kaarten maken. Is een wereldwijd fenomeen en er zullen eerder meer spelers bij komen dan dat er mensen zullen stoppen.
Premium lid Djilan (358) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2-5-2015
Well said
Premium lid Official Rules Advisor Boris (Diemen/Amsterdam) (56) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2-5-2015
Ok, dan zal ik mijn mening geven. Wat betreft de prijs van kaarten: die heeft uiteraard te maken met vraag en aanbod. Laten we als voorbeeld Tarmogoyf nemen. Toen die werd ontdekt als goede toernooikaart steeg zijn prijs gigantisch. Na een tijdje waren de meeste tarmogoyfs in bezit van verzamelaars of toernooispelers. Daardoor werd het moeilijker om aan een te komen; ze raakten uitverkocht. Verkopers die dat snel genoeg door hadden kochten er nog snel een paar in en zetten die dan te koop voor een hogere prijs. Op die manier is goyf vroeger gestegen.
Toen kwam MM uit. Mensen dachten: oh cool, nu zijn er meer tarmogoyfs, nu daalt de prijs. Dit was echter naief omdat ze ten eerste in zeer beperkte oplage waren gedrukt, maar nog veel belangrijker: door MM steeg het aantal mensen met interesse voor modern en hadden meer mensen Goyfs nodig om hun competitieve deck te kunnen spelen. Oftewel: de mensen die een goyf openden uit hun boosters verkochten ze niet, maar meer nog gingen proberen een playset compleet te krijgen. Resultaat: prijs stijgt.

Daarom zou ik er een Tarmogoyf om wedden dat mochten ze Hierarch uitbrengen in MM15 (als mythic), dat de prijs alleen nog maar zal stijgen.

Reden waarom mensen niet durven te "investeren"?
1. Ze spelen zelf veel met bepaalde kaarten en zijn niet bereid ze op grote schaal door te verkopen. Als je niet doorverkoopt zul je nooit geld verdienen. Een grote verzameling met dure kaarten =/= veel geld. Bedenk ook dat het opkopen en doorverkopen niet alleen een initiele investering kost maar vooral erg veel tijd. Tijd == geld, je kan ook je tijd stoppen in het doen van ander werk.
2. Ze zijn bang dat de kaarten zullen dalen vanwege een reprint, het feit dat de bijbehorende decks niet meer gespeeld worden of er iets beters uitkomt, of doordat meer mensen met magic stoppen, om wat voor reden dan ook.

Vooral 1 is de reden dat niet iedereen massaal kaarten opkoopt waarvan ze verwachten dat ze gaan stijgen. Zolang de kaarten duurder worden is dat een teken dat de markt groter wordt en het misschien tijd is om je eigen magic-handeltje op te zetten of voor de bestaande handelaars om uit te breiden, maar niet voor de casual speler om maar meer kaarten te kopen.

TL;DR kaarten doorverkopen kan geld opleveren, maar de afweging die je moet maken is of je de tijd en geld niet beter ergens anders in kan stoppen.
Premium lid Djilan (358) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2-5-2015
Ook maar net weten welke reprinnted worden en welke juist niet. Zo denk ik bv. niet dat duals worden reprinted waardoor ze stijgen en ik ze dus verzamel
Premium lid Djilan (358) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2-5-2015
@TReX
Heb het niet alleen maar over deze kaart wat bewijst dat Magic kaarten wel degelijk een investering zijn. Tevens denk ik ook dat deze myhtic wordt waardoor deze al helemaal moeilijk wordt om uit een booster te trekken. Kijk naar Tarmogoyf. Deze is zelfs ook alleen maar gestegen sindsdien.
Zo verzamel ik duals. Denk je dan nog steeds dat je over 20 jaar je geen goede investment hebt gemaakt? Kijk naar Underground Sea die heb ik 2x bij geruild toen hij nog 160 was, toen 180 en nu al 200,-.
BAM! Heb nu 100,- winst aan die twee kaarten alleen al gemaakt. En dat in 6 maanden tijd.

@Bruxonn
Precies, je moet wel het gehele plaatje zien en niet alleen maar het commentaar op deze kaart. Had het tenslotte over MTG en niet alleen de hierarch zelve. Deze is een toonbeeld van hoe het kan verlopen.
Over 20 jaar zullen kaarten zoals de duals, FoW en vele anderen allemaal flink stijgen in waarde. Na 10 jaar hier te traden, ik honderden PP's heb bekeken weet ik inmiddels wel wat er gewild is en wat mensen er voor over hebben om net die ene kaart in handen te krijgen.
Maar goed, soms moet je ook wel weten wanneer je moet kopen en verkopen. Is net als op Wall street

Beta, Alpha en zo is niet voor niks zo duur. Is gewoon zeldzaam en dat zal ook gebeuren met vele andere kaarten die na tijd, wegens zeldzaamheid en gewildheid, zullen stijgen.

Sorry voor de lange uitleg maar wou graag mijn standpunt in MTG laten horen. Laat maar weten hoe jullie kijken naar MTG.
Bruxonn Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2-5-2015
Hoezo kom je niet aan geld via magicinvesteringen? Volgens mij hangt dat ervan af hoe je het doet. Zitten we hier niet op een site die daar het bewijs van is?

Meer commentaar >
Noble Hierarch | Modern Masters 2015
Oracle tekst
Creature - Human Druid 0 / 1
Exalted (Whenever a creature you control attacks alone, that creature gets +1/+1 until end of turn.)
T: Add G, W, or U to your mana pool.
Rating na 18 stemmen
NederMagic FAQ
Vraag: Wallpaper?
Antwoord: hier
Tournooi info
Legal in: Modern, Block, Legacy, Vintage, Commander
NederMagic denkt mee
We hebben alle decks op de site voor je doorzocht en gekeken welke 20 kaarten het meest met Noble Hierarch samen worden gespeeld.
Klik hier voor het lijstje
Geef commentaar op Noble Hierarch
Zoek decks met Noble Hierarch
Noble Hierarch toevoegen aan je watchlist:
Versie uit Modern Masters 2015 / Alle versies
spacer
Submenu
devider
Winkelwagen
Laatste voorraad updates
Watchlist
Catalogus
Sealed product (boosters,enz)
Accessoires
Complete sets
Grabbags / repacks
Power 9
Aanbiedingen
Veilingen
Inkooplijst
Bestelling geschiedenis
Top 50 verkochte rares
Top 50 verkochte kaarten
Offline prijslijst
Leveringsvoorwaarden
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Rivals of Ixalan (RIX)
Ixalan
Hour of Devastation
Amonkhet
Aether Revolt
Kaladesh

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Rivals of Ixalan.

FNM agenda zoetermeer.
spacer
devider
Er zijn nu 33 leden ingelogd op NederMagic.
10008 paginas bekeken sinds 17-1-2018 21:14:51

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.