spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
21-10-2019 2:36:09 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Regels - Uitleg Addendum
Addendum is een Ability Word, dat voorkomt op kaarten van de Azorius Guild () uit Ravnica Allegiance (RNA).

Uitleg
Addendum is een nieuw Ability Word. Dat betekent dat er geen speciale regels voor zijn, maar dat het slechts een label is om een set gelijk werkende effecten te beschrijven.

Addendum staat alleen op instants of spells met Flash. Je kunt instants (en spells met Flash) natuurlijk op veel momenten tijdens een game gebruiken, maar een spell met Addendum heeft een extra of ander effect als je hem gedurende één van je main phases cast.

Sommige kaarten met Addendum gebruiken de term instead in de tekst. In dat geval vervangt het Addendum effect het basis effect van de spell (dan is het dus een ander effect). Als er geen instead op staat, dan betreft het een extra effect.

Voorbeelden:
*Voorbeeld A:
Arrester’s Admonition
Het basis effect van deze kaart zegt dat je een Creature terug naar de hand van de tegenstander mag sturen. Met Addendum (dus, als je hem in één van je main phases cast) mag je óók een kaart trekken. Hier krijg je dus een extra effect als je deze kaart gedurende je main phase speelt.


*Voorbeeld B:
Summary Judgment
Het basis effect van deze kaart zegt dat je 3 damage doet aan een getapt Creature. Er staat het woord instead op, dus het effect met Addendum is een ander effect. Je mag nu maar liefst 5 damage doen aan dat zelfde Creature.


*Voorbeeld C:
Je hebt een Grizzly Bears op de battlefield. In jouw main phase, wil je tegenstander een Lightning Bolt casten op je Grizzly Bears. Je reageert daarop door een Arrester’s Admonition te casten, met als target je Grizzly Bears. De beren gaan terug naar je hand én je mag een kaart trekken (extra effect vanwege Addendum), omdat het nog steeds je main phase is! Belangrijk dus om te weten dat Addendum iets anders betekent dan "Spelen op sorcery speed". Zolang het je main phase is, geldt het effect gewoon.


Kortom: lees een kaart met Addendum goed. Let erop of het woord instead erop voorkomt!
 




Enkele kaarten met Addendum.
spacer
Submenu
devider
Sitemap
Contact
NederMagic hulpdienst
Mailinglijst
Stuur email
Moderators
Leveringsvoorwaarden
Verzendkosten
Over nederMagic
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Throne of Eldraine (ELD)
Commander 2019 (C19)
Core Set 2020 (M20)
Modern Horizons (MH1)
War of the Sparks (WAR)
Ravnica Allegiance (RNA)
Guilds of Ravnica

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Throne of Eldraine.
spacer
devider
Er zijn nu 4 leden ingelogd op NederMagic.
11559 paginas bekeken sinds 20-10-2019 21:53:12
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.