spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
19-6-2019 3:30:04 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Regels - Uitleg Spectacle
Spectacle is een static ability die voorkomt op kaarten uit de Rakdos Guild () uit Ravnica Allegiance (RNA)

Uitleg
Spectacle betekent: "You may pay [cost] rather than pay this spell's mana cost if an opponent lost life this turn."

Het geeft spells een alternative cost, die je alleen mag betalen als één van je tegenstanders leven heeft verloren deze beurt.

Als je een spell speelt voor zijn spectacle cost, krijgt de spell soms een extra effect (Rafter Demon) en soms maakt het de spell simpelweg goedkoper (Skewer the Critics).

Als je de spell cast, geef je aan of je dat doet voor zijn spectacle cost, óf voor de gewone manacost. Je kunt er dus alleen voor kiezen om de kaart voor zijn spectacle cost te spelen als minimaal één van je tegenstanders leven verloren heeft in deze beurt.

Als je een spell cast voor zijn spectacle cost en deze wordt gekopieerd, dan geldt voor de kopie ook dat de eigenschappen heeft alsof deze met spectacle is gecast (een kopie wordt formeel gezien niet gecast).

Er zijn verschillende redenen waardoor je tegenstanders levens kunnen verliezen. Non-combat en combat damage veroorzaken life loss, bijvoorbeeld.

Als je tegenstanders levens verliezen, maar daarna toch weer meer levens vergaren, dan geldt nog steeds dat er deze beurt levens zijn verloren en dat je dus een spell voor spectacle mag casten.

Spectacle verandert niets aan wanneer je een spell mag casten. Een sorcery of creature met spectacle mag je nog steeds alleen casten tijdens je main phase als de stack leeg is.

Als je tegenstanders levens verloren hebben, mag je er nog steeds voor kiezen om de gewone manacost te betalen van een spell met spectacle. Je bent dat dus helemaal niet verplicht.

Life loss, wanneer is dat zo en wanneer niet?
* Kaarten kunnen zeggen dat je levens verliest, zoals Mental Agony.
* In verreweg de meeste gevallen resulteert damage ook in life loss, zoals Lightning Bolt. Infect is hierop een uitzondering.
* Als een creature een speler aanvalt en niet wordt geblockt, doet deze ook damage (mits het creature power 1 of hoger heeft).
* Als een creature een planeswalker aanvalt, verliest de controller van die planeswalker zelf geen levens.
* Een creature met infect doet wel damage, maar dit resulteert niet in life loss. In dat geval krijgt de speler alleen poison counters.
* Als een speler een Platinum Emperion heeft, kan zijn/haar hoeveelheid levens niet veranderen, dus kan hij/zij ze ook niet verliezen. Life loss is dan niet mogelijk - en spectacle dus ook niet!

Voorbeelden
* Voorbeeld A:
Je valt je tegenstander aan met Gutter Skulk, er wordt niet geblockt. Je tegenstander krijgt dus 2 damage en verliest daardoor 2 levens. Na combat, in je tweede main phase speel je een Spawn of Mayhem en je kiest ervoor om deze voor zijn Spectacle cost te casten en betaalt slechts !

* Voorbeeld B:
Je speelt een Maggot Carrier. De spell resolvet en de creature komt in de battlefield. Alle spelers verliezen 1 leven, dus ook je tegenstanders. Je mag nu een spell voor zijn spectacle cost spelen.

* Voorbeeld C:
Je valt je tegenstander aan met Gutter Skulk, er wordt niet geblockt. Maar, je tegenstander speelt een Healing Salve en prevent de eerstvolgende 3 damage op zichzelf. De damage van je Gutter Skulk wordt geprevent en je tegenstander verliest dus geen levens. Je kunt nu geen spell voor zijn spectacle cost spelen!
 






Enkele kaarten met Spectacle.
spacer
Submenu
devider
Sitemap
Contact
NederMagic hulpdienst
Mailinglijst
Stuur email
Moderators
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Modern Horizons (MH1)
War of the Sparks (WAR)
Ravnica Allegiance (RNA)
Guilds of Ravnica
Magic 2019
Dominaria
Rivals of Ixalan
Ixalan

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle War of the Sparks.
spacer
devider
Er zijn nu 2 leden ingelogd op NederMagic.
14108 paginas bekeken sinds 18-6-2019 22:11:02
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.